sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Pitkiä pellavia!

 
Hyvä päivä meni ihan hukkaan!

Koitin eilen etsiskellä kivaa, keväistä kranssia ulko-oveen, kuistille pöytävalaisimenjalkoja sekä remontin vauhdittamiseksi jotain pientä piristävää suihkuhuoneeseen. Kauppakierrokseni kulki reittiä Pentik, Marimekko, Sokos, Anttila, Finlaysonin tehtaanmyymälä, Clas Ohlson, Akateeminen Kirjakauppa, Stockmann, Stockmannin Herkku, Sinooperi, Eurokangas.

Mitäkö löysin?? En mitään etsimääni!!! Tai no, löysin (Mäntylän Ailan vinkistä, KIITOKSET!) Clas Ohlsonilta kivat ja edulliset valaisimet, mutten viitsinyt raahata isohkoja laatikoita pitkin kylää, käyn hakemassa alkuviikosta töiden jälkeen. Eivät ne kylläkään tule kuistille, vaan kesällä grillikatokseen - kunhan ensin löydän (tai teen) niihin uudet varjostimet.

Sydän kiihkosta tykyttäen kaivelin Eurokankaan amer. tilkkutyökankaiden laaria, juuri täydennettyä. Löytyi muutama oikein kiva kuosi, ei tosin kovin keväistä: lumiukkoja ja syksyn satoa (ylin kuva)!

Olin jo lampsimassa linja-autoasemaa kohti, kun muistin koko retken tarkoituksen: PUHELIN! Typeryyksissäni olin laittanut kauppakierrokselle korkeakorkoiset saapikkaat, niillä mennä viuhdoin työpaikalle ja tuulispäänä takaisin. Hikisenä ja varpaat solmussa pysäkille päästyäni totesin myöhästyneeni muutaman kriittisen minuutin, seuraava onnikka lähtisi vasta tunnin päästä. Kun sitten viimein pääsin linjavaunuun, oli kuukausikorttini mennyt vanhaksi!

Kotiin tullessani laskin ruokakassin lattialle ja aloin kuoriutua (liian talvisesta) vaateparrestani, kiskoa kenkiä kärsineistä koivistani. Suoriuduttuani käännyin ympäri, kahden koiran pää oli ruokakassissa, kolmas söi jo savuluuta olohuoneen villamatolla! Luut oli tarkoitettu laskiaistiistain hernesoppaan - se siitä sitten...

Mieli tyyntyi, kun sain ison mukillisen Indian Chai -teetä ja murua rinnan alle. Aina kaupungilla käydessäni koitan ehtiä Stockan Herkun leipätiskille. Ihana vuokahedelmälimppu on suosikkini, nyt maistelin myös manteli-pähkinä-leipää. Juusto-osastolla toppuuttelin itseäni ja ostin vain goudaa - risteilymässäily on vielä tuoreessa muistissa...

Kun mikään ei tuntunut menevän putkeen, katsoin viisaimmaksi vetäytyä sovinnolla sohvannurkkaan kirjan kanssa. Kohtuullisen vaaratonta ja aikatauluriippumatonta ajankulua.

Ihan en malttanut jättää pöyhimättä kankaita kuitenkaan... Illemmalla piirtelin ja laskeskelin tarvitsevani 310 tilkkua. Pakkohan niitä oli sitten jo alkaa leikellä odotellessani Miestä puoliltaöin kotiin: vanha paitapusero, pari tyynyliinaa (tilkkukankaaksi ostettua), pala Veljentytön mekkokangasta, muutamaa tilkkutyökangasta, suikale vanhasta makuuhuoneen verhokapasta...

Kaapista olisi kyllä löytynyt valmiiksi leikatutkin palat enkelipeittoa varten, mutta nyt ei vaan ollut kovin taivaallinen fiilis, odottakoot vielä seuraavatkin 2-3 vuotta...

Tänään tilkkuilu jatkuu, mutta ensin asiaankuuluvaa pullanmussutusta ja sitten koirien kanssa PIIIIIITKÄLLE laskiaisliukkaalle lenkille!!

Pitkiä pellavia, hienoa hamppua, nauriita kuin lautasia ja räätiköitä kuin nurkanpäitä!!

6 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Todella sananmukaisesti Liukasta Laskiaista!
Huomasin luistellessani sileäpohjaisilla tossuilla postilaatikolle aamutuimaan.
Kauniita kankaita olet löytänyt!

TeSa kirjoitti...

Tilkkutyöinnostuksesi tarttuu kohta minuunkin, vaikka kaikella tavalla yritän pysyä poissa kangaspinoistani.
Oletko käynyt Humppilan tilkkukaupassa? Hieno valikoima kankaita ja kirjoja.
Ihana lasilintu eilisessä postauksessa.
Mukavaa laskiaista sinulle.

Anneli kirjoitti...

Ai tuollainen kauppareissu !
Eihän sitä aina löydä mitä etsii, mutta onneksi edes jotakin. Vai meni lihatkin parempiin suihin :O

Minna kirjoitti...

Huomasitko Eurokankaassa Amy Butlerin kankaat? Värien ilotulitus sai perjantaina minun mieleni sekasortoon ja silittelin jokaista kangasta melkein yksitellen. Jotenkin pökertyneenä väripaljoudesta en kuitenkaan ostanut niistä mitään. :D

Tilkkutöitä suunnittelen täälläkin, mutta työhuoneen puute kauhistuttaa. Kaaos ruokapöydällä ei houkuta niin paljon kuin sen kaaoksen tekeminen!
Mukavaa sunnuntaita sinulle!

Maina kirjoitti...

Mukavaa laskiaissunnuntaita! Torkkupeitto näyttää tosi kauniilta. Oma on edelleen kokoamatta! Eurokankaaseen olen määrännyt itselleni porttikiellon toistaiseksi - kangasvaraston tyhjentäminen kirpparin kautta on ensin välttämätöntä!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

kiitos Heleena, TeSa, Anneli, Minna ja Maina!!

Juu, olen kerran poikennut Humppilaan, mutta liike on kuulemma laajennut sen jälkeen. Pitäisi poiketa uudestaan!! Kaikkein kauneimmat tilkkukankaani ostin juuri tuolla ekalla reissulla.

Kyllä, mihäkin hipelöin Amy Butlerin kankaita, mutta en sitten ostanut. Upeat värit, mutta en (vielä?) keksinyt käyttöä...

PS. Lasilintu on paikallisten lasitaiteilijoiden myymälästä.