perjantai 1. heinäkuuta 2011

Mattoja oksenneltaviksi

 Vihdoin ja viimein sain havittelemani matot yläaulaan!! Hip-hei-huraa!!

 
Yläaula on hämärän sorttinen: ei luonnonvaloa, seinät ja lattia tummahkot, ovet (4 kpl) tummaa puuta ja suihkuhuoneen lasiovikin pronssin sävyinen, siis tumma. Halogeenikattokruunu ei ole järin tehokas, eikä pöytävalaisimelle ole (ainakaan toistaiseksi) pistoketta.

 
Lattiaan tarvittiin ehdottomasti vaaleat matot - ja ehdottomasti pyöreät. Nämä löytyivät Hobby Hallista. Valitettavasti eivät olleet alessa, mutta varsin edulliset kuitenkin.

 
Mies ei tykkää nukkamatoista, sanoo näitäkin jättiläisen vessamatoiksi. Lisäksi ikävästi huomautti, ettei ainakaan ole vaaraa vahingossa koiranoksennukseen astumisesta, erottuvat hyvin valkoisilta matoilta.

 
No, sitä tässä nyt odotellaan, tai ripulikohtausta. Jos nyt vaikka muutamankin viikon säilyisivät puhtaina...

 
Tulevaisuuden remonttisuunnitelmiin kuuluu ovi- ja lattialistojen vaihto leveisiin valkoisiin. Toistaiseksi en ole saanut Miestä innostumaan, vastahan ( = 4 v sitten) nuo ruskeatkin saatiin petsattua ja kiinnitetyiksi...

Eilisen loma-askareet:
Kotiruokaa: perunamuusia, kukkakaalia, sipuli-paprikahaudetta, grillimakkaraa
Siivousta: matot yläaulaan
Silitystä: ei silitystä!!
Puutarhaa: uudet varrettomat Marketat kuukahtaneen varrellisen tilalle
Käsitöitä: isoäidinneliöitä, Äiti osti langat seuraavaan KyJyyn
Lueskelua: aamulla ihan vain paria blogia ehdin vilkaista, illalla romaania
Sisustusta: yläaulan matot
Remontin suunnittelua: juu, EI suunniteltu... (lattialistojen vaihto on jo vanha suunnitelma)
Päiväkävelyä: Hah-hah-haa! Takuulla moni on jo ajatellut, ettei tuo muijan mötkäle millekään lenkille pääse koko lomasa aikana! Vaan eilenpä kävimme iltakävelyllä, Miehen ehdotuksesta! Syykin selvisi: samalla taluteltiin Miehen pyörä huoltoon.

KyJy-kuulumisia:

 
Äidin kanssa olimme jälleen ale-juhlakoltun metsästyksellä. Eipä löytynyt mieleistä leninkiä, vaan saaliiksi sattui pitkät housut ja oikein tosi-tosi-tosi nätti ja juhlava tunika. Lupasin virkata/neuloa siihen sopivan hartiahuivin, jos ilma ei juhlapäivänä suosi kevyttä vaatetusta. Samalla sain näppärästi uuden KyJyn, jonka tosin pitää valmistua jo heinäkuun aikana...

Olisiko kellään hyvää vinkkiä/ohjetta hartiahuiviin, joka tehdään (noin) 4½ puikoilla tai virkkuukoukulla? Malli saisi olla ilmavan "isosilmäinen", kun lanka on paksuhkoa. Olisiko joku tehnyt sellaisen vaikka Hullussa Huivi Vuodessa??

 
PS. Tänään alkoi vihreä Nipsu -kuu.
Olen lykännyt tämän mukin hankkimista, koska pohjaväri on mielestäni aivan kamala. Katsokaa nyt, ihan hirveähän se on verrattuna vanhaan ruskeaan Nipsuun! Tykkään kyllä tarinan jatkumosta: vanhan mukin "takapuolella" Nipsu tarjoaa kissulle maitoa ja uudessa mukissa on saanut mirrin syliinsä! Kiva idea - tosin tällä periaatteella kaikista vanhoista Muumi-mukeista voidaan tehdä uusia jatkokertomusvariaatioita loputtomiin...

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos meitin koirista ois kyse, niin kaks viikkoo ja eka läntti ois jo. Ja tod näk ykät :(

Tai sit Rakas aviomies kaatais kahvii...

Anneli kirjoitti...

Toivottavasti matot säilyvät puhtaina !
Kivoja nuo pyöreät. Minä tykkään nukkamatoista, niitä onkin jo monessa huoneessa :)))

Anna kirjoitti...

Nuo matot kyllä toi valoa! Ihanat.
Meillä on valkoista kaikki huushollissa, vaikka kuinka on lapsiperhe, joten ehkä teidän matot pysyy melko hyvässä kuosissa niinku meilläki :D

intsu kirjoitti...

Minusta ihanat valkoiset nukkamatot! Minä tykkään nukkamatoista. Mulla on olohuoneessa oikein kallis nukkamatto ja sen on kyllä käytössä huomannut. Monen vuoden jälkeen kuin uusi. Sitten takkahuoneessa on kaksi isoa nukkamattoa myös,mutta ne olivat edullisia ja ei kyllä vuoden käytön jälkeen ole sen veroisia kuin mitä olohuoneen matto on.
Voi,minä kyllä tykkään sinisestä nipsumukista! Siinä on niin kiva,kun nipsu pitää somasti kisulia sylissä:) Mielenkiintoista nähdä mitä syntyy sun uusista langoista. Minä täällä virkkailen meidän sänkyyn isoäidin neliöistä päiväpeitettä. Se on semmonen työ jota teen vaan silloin tällöin muiden ohessa. Siinä on kaksi ekaa kerrosta vaalean hempeen marjapuuron punaista,kaksi seuraavaa peessiä,sit seuraavat kaksi keskiruskeaa tai se on vähän harmaaseen menevä ruskea ja viimeinen kierros luonnonvalkoisella.
Ison kanavatyötaulun sain valmiiksi ja meinasin viedä kehystettäväksi,niin eikös mitä,se kehystämö oli just perjantain suljettu. Homenna mennään mökille ja viikon meinataan siellä viihtyä. Toki varmaan Tuurissa Keskisen kaupassa tulee välillä käytyä,kun mökiltä sinne ei ole pitkä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Valkoiset matot ovat kauniit! Itselläni on samanlaiset mustat ja vaikutelma on aivan eri. Muuten, ei sitten kannata noiden päällä käyttää pyörillä olevaa työtuolia, tai iskee pälvikaljuus... kokemuksen äänellä :-)

Oletko kurkannut Lankakomeron blogiin, siellä on ihastuttavia huiveja ohjeinen: http://lankakomero.blogspot.com/
Samoin Ullaneuleen arkistosta löytyy kauniita malleja: http://www.ullaneule.net/ullakko/arkisto.html

- ShamanCat

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Vee, Anneli, Anna, Intsu ja ShamanCat!
Totta on, että hinta näkyy ihan suoraan laadussa, myös ja ehkä aivan erityisesti matoisa. Matto on niin näkyvä ja hallitseva sisustuselementti, että niihin kannattaisi kyllä satsata!
*
ShamanCat, tervetuloa Rakkauden taloon!
Kiitos vinkeistä, kävin jo innoissani kurkkimassa, valtavasti ihania malleja, kiitos, KIITOS!
Näitä en omin avuin löytänyt, vaikka kuinka googlasin!