maanantai 14. marraskuuta 2011

Kylässä

NYT KYLLÄ HARMITTAA!

Harmittaa, etten ehtinyt vielä opetella uuden kameran käyttöä, vaan olin matkassa sen surkean vanhan ritsan kanssa! Olisi ollut kuvattavaa....

Käytiin Isänpäiväkahvittelemassa. Isät - siis Veli ja Faari - harrastavat mehiläisten viljelyä. Veljentyttö Nuorempi ja Sisar olivat koristelleet kakun. ASIALLINEN, sanoisin minä! Huomatkaa hurjat pistimet!

Veljenvaimo on tehnyt pientä pintaremonttia viimeiset 5 viikkoa. Irroittanut listat, poistanut tapetit, maalannut katot (neljään kertaan), maalannut seinät (kahdesti), maalannut takan, maalannut listat ja kiinnittänyt ne takaisin.

60 litraa maalia, on siinä suti heilunut!!

Ja nyt tulee se harmistus! Sain luvan kuvata, mutta kuvien taso on luvattoman heikko, värintoisto surkea! Varmaan iltahämärä ja keinovalo osaltaan vaikuttavat, mutta eivät sävyt ole kovinkaan liki aitoja. Ehkä saan vielä joskus uudet kuvat päivännäöllä...

Tehdään silti kierros Veljen perheen talossa ja ihaillaan Veljenvaimon kätten töitä:

Kuvassa Veljentyttö Nuoremman (13 v) polvet ja sukkakudin! Olen NIIIIN ILOINEN, kyseessä ei ole mikään koulukässyn pakkopulla, vaan haluaa opetella sukankutomisen jalon taidon ihan omasta halustaan ja omin neuvoin Seiskaveikan vyötteen ohjeella. Samalla ohjeella minäkin aikoinaan sukat opettelin neulomaan - mutta vasta 31 vuotiaana!!

ASIAAN: Olohuone...

... keittiö ja ...
 ... eteinen sekä tuulikaappi ovat kaikki verhoutuneet samaan vihreään. Kuvissä näyttäisi olevan yhtä monta sävyä kuin kuvaakin, eikä yksikään niistä ole ihan kohdallaan. Harmittaa!!

Keittiön ja olohuoneen välinen tiiliseinä oli puhtaan valkoinen, valkoiseksi muuttui myös Tiilerin kuivan hiekan värinen takka.

Veljentyttö Vanhemman huone oli kauttaaltaan kaunis taitettu keltainen - valitettavasti tämäkään väri ei toistu ihan oikein.

Valkoiset kalusteet nousevat kivasti esiin tummemmasta taustasta - koko talossa! Lipaston päällä Vt Vanhemman tekemät Tildat.

Veljentyttö Nuoremman takaseinä oli saanut räyhäkän pinkin värin, todella upea! Sisustuspäivitys on vielä hieman vaiheessa: Nuorempi on tilannut harmaan päiväpeitteenn ja toivonut Joulupukilta uutta kattovalaisinta. Täälläkin Tilda, Nuoremman tekemä, kuten nallekin.

Muissa seinissä maitokahvin sävy. Sopi todella hienosti yhteen pinkin kanssa! Puhdas valkoinen olisi varmaan tehnyt pinkin kovaksi ja kylmäksi, mutta taitetun kanssa pinkki on pehmeän kutsuva.

Kodinhoitohuoneen seinät olivat saaneet pintaansa herkullisen terrakotan sävyn! Täällä olisi ilo pyykätä ja silitellä, muuta en enää tekisikään...

Vanhempien makuuhuone oli ainoana ennallaan - epäilisin, ettei kovin kauaa... Ai niin, vessakin oli vielä tapettikuosissa - muuttuukohan sekin...?

TODELLA UPEA muutos, koko talo heräsi eloon! Värien valinnassa oli auttanut sisustusarkkitehti Leena Carelse.

Miten oma kämppä alkoikin nyt näyttää NIIIIIIIIIIIIIN tylsältä!!??

4 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Mä heti ihastuin tuohon kakkuun. siinäpä ideaa. Miehelleni voisin tehdä tommosen tammikuussa synttärilahjaksi,vaikka hän ei mehiläisiä harrastakkaan. On hän joskus kyllä kukista ja mehiläisistä puhunut.....:) Hienolta näyttää sisustus. Ja kuule ihanat nuo sinun kahvilaukkusi! Tuosta Saludo-laukusta tykkään aivan erityisesti.

Anna kirjoitti...

Aivan ihanat värit huushollissa! Kumpa minökin saisin jo oman.. no ehkäpä lähiaikoina ;)

gone to the beach kirjoitti...

Kauniit värit on saatu, tyylikkään näköistä.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Intsu, Anna ja Gone to the Beach! :o)