lauantai 10. joulukuuta 2011

Joulupipareita

Joulukorttitalkoiden aikaan kuvittelin Sisaren viihtyvän vain keittiössä, varasin pari pakettia piparitaikinaa ja hankin muutaman upouuden piparimuotinkin. Yllättäen Sisko äityi askartelemaan ja paketit jäivät sulina jääkaappiin.

Pari iltaa myöhemmin, umpiuupuneena, muistin taikinat. Vaikken koskaan leivokaan pipareita, nyt oli PAKKO tarttua kaulimeen. Taikinamötkäleen kova rakenne yllätti tottumattoman leipurin! Totesin olevani liian väsynyt voimalliseen kaulimenpyöritykseen ja lopulta vain leikkelin laatan pötkylöiksi.

Aika ikäviltähän ne pökäleet pellillä näyttivät! Päätin piristää ilmettä raesokerilla ja toisen pellillisen painelin mantelimurskaan. Ei näistä tyylipisteitä suuremmin heruisi, mutta maku on erinomainen. Ja todistettavasti olen nyt piparoinut!!

En silti edelleenkään tunne suurempaa intohimoa tätä joulunajan perinnepuuhaa kohtaan. En, vaikka jo seuraavana päivänä tajusin, että taikina olisi saattanut olla leipoutuvampaa lämmettyään, ei jääkaappikylmänä...

JOULUTOUHUISTA VIIKONLOPPUA!!

Tänä viikonloppuna joulusiivotaan alakerta!

PS. Aikani piparimuotteja jyystettyäni olen vakavasti sitä mieltä, että EU voisi ottaa kantaa hintalappuliiman koostumukseen!! Puuttuuhan se vähäpätöisempiinkin asioihin! Vanhana kaupantätinä voin kuitenkin antaa vinkin: aito voi irroittaa lapun kuin lapun - jos vaan materiaali kestää rasvan. No kyllä margariini ja ruokaöljykin kelpaavat - silmänympärysvoidekin tepsii, jos muuta ei ole tarjolla, kokeiltu on!

10 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kivoja ja erinäköisiä, kuin tyypilliset piparit. Ja maku se on pääasia.

Meillä muutes leivotaan tänään :)

Anonyymi kirjoitti...

Tykkää!

KristiinaS kirjoitti...

Piiiitkästä aikaa tulin katsomaan kuulumisia. Monen monta kirjoitusta ja kuvaa katsoin, mukavasti aikaa vierähtikin. Kehusanoja voisi moneenkin postaukseen kirjoittaa mutta totean tässä että: kiva oli käydä ja hauskaakin oli:) "Myydäänkö keltaista valoa" hymyilyttää varmasti koko päivän.

Heleena kirjoitti...

Täällä hihitän, kun en olekkaan enää ainut piparoija. Vuonna -77 Kummilikan knssa leivottiin ja onneksi siitä on kuva. Saatiin lopulta ässiä, maistuivat kovasti pipareilta.....

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Mie aina taistelen noiden hintalappuliimojen kanssa ja yleensä häviän. Ja ne hiton laput laitetaan aina kaikkein näkyvimpään tai tärkeimpään kohtaan.

JaanaElina kirjoitti...

Moi pitkästä aikaa

Ihan komiat pötköt teit,ei se muoto vaan maku.

Täälläkin piparin tuoksua tänään.Aika pikapiparit tulikin sillä iltavuoro kutsuu.Itse en ole koskaan ostanut valmistaikinaa,nytkin tein eilen taikinan itse ja aika nopeesti taipui kaulimen alla,vaikka olikin jääkaapista otettu.

Kiitos voi vinkistä,moni lapun liima on vielä paikoillaan.Pitää kokeilla.

Mukavaa vikonloppua.

intsu kirjoitti...

Ai jaa,piparin leipomista sielläkin. Samoissa hommissa on meilläkin oltu. Kiva keksintö,piparipötkylät:)

Anonyymi kirjoitti...

Loistava pipariuudistus, ei kai niitten kaikkien tarvi poroja ja tähtiä olla :)

Tuosta liimasta, just kirosin hartaasti paria kirjakaupan hintalappua, meinasin jo jättää paikalleen....lopputulos: sain kaikki liimat pois, mutta esteetikon silmää häiritsee se neliö, iso neliö, joka jäi pintaan!! Pah!
No, pakettiin ne meni...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli, Anna, KristiinaS, Heleena, Sirutuuli, JaanaElina, Intsu ja Pepi! :o)
Ihanaa, miten kannustavia te olette, pökäleistä!

PIUZA kirjoitti...

Kivan näköisiähän nuo on! Ei niitä "ihan tavallisia" muoteilla pyöriteltyjä. Tekis kauheasti nyt mieli niitä pari postausta alempana näkyviä joulutorttuja! Nam! ..meneekin tarkistamaan jääkaapin, josko siellä olisi edes luumuhilloa vielä..:D

t.Paula