maanantai 14. helmikuuta 2011

Ystävänpäivää!

 Ylen yllätyksellistä ystävänpäivää,
hyvät blogiystäväni!

Minä tosin en yllätä! Palaan vielä eiliseen kahvipussiaiheeseen Aika on taikaa -blogin JaanaElinan kysyttyä tekniikasta.

Kasseihin ei ole ommeltu ensimmäistäkään tikkiä!

Kahvipussit silitettiin pitkiksi päreiksi (5 kahvipussia kummallakin puolen), päreet leikattiin (tilkkuleikkurilla) pitkiksi lastuiksi (kauppakassissa leveys 5 cm, pikkukasissa 4 cm). Pitkät lastut taitettiin kaksinkerroin (itse vielä silitin ne taittamisen jälkeen) ja sitten vain pujoteltiin koreiksi/kasseiksi (suikaleen leveys pienessä kassissa 2 cm, isossa 2½ cm). Kantokahvat kiinnitettiin sirkkaniitein. Helppoa kuin heinänteko! Ja siisti jälki, useinhan ne ompeleet tuppaavat enemmän tai vähemmän kiemurtelemaan...

Suurin työ oli pussien aukaisussa, putsauksessa, silittelyssä ja leikkelyssä, varsinaisen punonnan osuus oli korkeintaan 20% koko työstä. Ehkä jatkossa silittelenkin pussit pitkiksi päreiksi sitä mukaa kun niitä saan, vievät vain vähän tilaa säilytellessäkin. Leikkelen sitten tarpeen mukaan (suikale voi olla vaikka 20 cm leveä => punoksen leveys 10 cm) kun (jos?) inspiraatio iskee. Punonta olisi oikein oivallista kesäistä puuhaa, mukava tehdä vaikka mökin terassilla... Tähän saattaa tulla jopa himo!!

PÄIVITYS klo 14:46
Silityksestä vielä täsmennystä:

Silitys leivinpaperin läpi "kolmella pisteellä". Toiset kahvipussilaadut kuulemma himmenevät näin kovasta kuumuudesta, silloin riittää vähempikin - ainakin Juhla-Mokkaa sai silitellä surutta ihan täysteholla. Ei tarvitse sen kummemmin painaa, lämpö sulattaa pussien SISÄPINNAT yhteen (siis sisäpinnat vastakkain!). Silitys aloitetaan siten, että ensimmäisen pussin reuna taitetaan kaksikerroin, sen jälkeen vuorotellen kummallekin puolelle pussi PUSKUSAUMAAN! Pussien pintapuoli ei sula eikä siten myöskään liimaudu kiinni.
HUOM! Toinen puoli taitetaan näkymättömiin punosten sisäpuolelle, sisäpuolella siis voi ja kannattaa käyttää sekalaisia tai muuten vaan "rumia" pusseja.
HUOM-HUOM! Pussit kuumenavat silitettäessä kovasti, kannattaa käyttää esim. puuvillahansikkaita tai näppylähanskoja. Itse käytin fleece-käsineitä, hyvin eristivät!

10 kommenttia:

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää!

JaanaElina kirjoitti...

Kiitoksia neuvoista,ystäväni.Tää oli paras lahja ikänä.

Jottet kuitenkaan pääse ihan helpolla,niin kerroppa vielä millä lämpötilalla niitä uskaltaa silittää.Jottei sula rautaan kiinni.

Sydämiä päivääsi ystävä.♥♥♥♥♥♥

KristiinaS kirjoitti...

Hyvää Ystävänpäivää Sinulle <3

intsu kirjoitti...

Nautinnollista , Riemullista ja Mielenkiintoista Ystävänpäivää juuri Sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa ystävänpäivää Sinulle Paula :)

Heleena kirjoitti...

Olipas mielenkiintoinen ja erilainen työtapa. Täytyy ihan kokeilla....
Raikasta Ystävänpäivää Sinulle!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää Sinulle

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti...

Hyvää Ystävänpäivää myös Sinulle!

Maina kirjoitti...

Mukavaa ystävän päivän iltaa ja mukavia ystävänpäivää seuraavia päiviä myöskin ;)
En ole koskaan oikein innostunut noista kahvipussiaskarteluista, mutta pakko myöntää, että nuo ovat erittäin mukavan näköisiä!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos ystäväiset!