maanantai 28. marraskuuta 2011

Lankalaari

Mies oli viikonlopun töissä, siis mitä mainioin tilaisuus heittäytyä täysin rinnoin joulusiivoukseen! Kohteena yläkerta.

Lauantaina oli pökerryttävän upea ilma. Aloitin yläkerran ikkunoiden pesulla, vaikkei sitä aurinkoisella kelillä suositellakaan - vaan mistä sitä tietää, koska seuraavan kerran on satamatta? Hyvin alkoi, vaan siihen se siivousinspis sitten hiipuikin... Lopputulos yllä.

Kaksi vuotta sitten uusimme Rakkauden talon ikkunoita. Tiivistä on erinomaiset kokemukset edellisestä asunnonnon ikkunoiden ja tämänkin töllin ulko-ovien vaihtojen myötä. Niin nytkin muilta osin, mutta ikkunoita pestessä p*rk*l**t alkavat törmäillä ilmatilassa toisiinsa. Oli viittä vaille etten epätoivoissani loikannut ikkunasta mahalleni etupihalle!!

Ikkunoissa on ihmeellinen nahkea pinta (muillakaan sanoilla asiaa en osaa kuvata), joka ei taltu Viledalla, Sinin ikkunapesimellä, mikrokuituliinalla, taikaliinalla, rutatulla sanomalehdellä eikä millään muullakaan keksimälläni konstilla. Pesun jälkeen pinta on kauttaaltaan harmaa, laikukas, raidallinen - ja eritoten raivostuttava.

Kesällä ongelma on lievempi, mutta syksyin, keväin pulma pahenee. Kun pesun jälkeen lämpötilaero lasien välissä tasaantuu, kirkastuu ikkunakin ihan (mutta vain) kelvolliseksi.

Alussa kuvittelin, että ikkunoissa on vaan paksu kerros tehtaan pölyjä. Ajatusta vahvisti olohuoneen ikkunat, joissa oli alussa samaa ongelmaa, mutta useiden sinnikkäiden pesujen myötä vaiva hävisi. Vaan ei yläkerrassa!! Ovatko koirat unissaan  piereskelleet yläkerran ilmatilan niin sakeaksi, että kaasut ovat tiivistyneet ikkunoiden väliin ikihyhmäksi??

Anteeksi mauton mielikuva, mutta mitään muutakaan syytä en enää keksi!! Vai onko jollakulla muulla samaa ongelmaa??

No mutta! Kun kiukku, raivo, kihinä ja vihastus olivat sunnuntaiksi laantuneet, jatkoin joulusiivousta. Osin homma on vielä vaiheessa, mutta muutama kuva ompeluhuonesta lienee paikallaan, etteivät piskien paukut painu päällimmäisiksi mieleen...

Jokunen aika sitten Mies siivosi autotallia ja kysyi, keksisinkö tarvetta lokerikolle, joka miehisessä käytössä oli osoittautunut turhan hempulaksi. Tottahan toki, montakin, mutta lankaröykkiöt vaativat akuuteinta ratkaisua. Ei tänne uppoa kuin osa, mutta ihan hyvä alku kuitenkin.

Kiinnitin  Karnaluksista löytämäni mittanauhatarrat kankaanleikkauspöydän etureunaan.

Ompelupöydän reunaan on teipattu Säästö-Kareilta ( = maailman ahdistavammasta romukaupasta) löytynyt metallinen mitta. (Samasta romupainajaisesta löytyy erinomainen valikoima muitakin mittanauhoja).

Viimein sain myös maton lattiaan (yläkuva), mutta edelleenkään en ole keksinyt sopivia ikkunaverhoja. Veljentytöille tekemäni kastemekko toimittaa vielä toistaiseksi verhon virkaa.

Edellisellä Ikea-reissulla ihastelin lautashyllyä (L80 * K76 * S13), ja näin siinä jo sieluni silmin...

... ompeluhuoneen kässykirjastoa (lautashyllyllä) sekä...

... tuikitarpeellisia peltitötsiä. Pettymys oli suuri, kun paikkoja raivattuani totesin, ettei mahdu!! Ei niin millään!!

Vapaan seinäpinnan täysimääräisesti valtaa Ikean naulakko ja...

... aika täynnä alkaa jo olla lattiapinta-alakin. Nostalgisen ompelurasian olen saanut vuosia sitten Äidiltä - nykyisin sinne mahtuvat vain tarranauhat.

Seuraavaksi pitäisi keksiä jotain kaunistusta peittämään Ikean lasipurkkien YLIRUMAT muovikannet!

Mutta ennen sitä pikkuisen joulukässytellään! Tai ainakin toivon niin - josko aikaa löytyisi muutenkin kuin yöpuuhasteluun!!

13 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Oih, ollappa minullakin tämmöinen huone kaikille tarvikkeille. Nyt ne ovat ympäri taloa mikä missäkin ja aina hukassa. Jahka lapset muuttaa joskus pois niin ehkä sitten minullakin on tilaa laittaa aarteeni esille.

Anonyymi kirjoitti...

NYT iski kateus!!!
Jokaisella naisella pitäis olla tuollainen huone!
Että mua rassaa henkisesti kun ompelukone on ollutciikon keittiön pöydällä...arvaa vaa syönkö edes siinä!
Ompelukset on kesken ja niisen paikka olis todella huoneessa, jonka oven saa verää perässää kiinni!!!
*pihinää ja puhinaa*

:D

Kisa kirjoitti...

Täällä toinen kateellinen ;) Pitäisköhän tehdä meidän vierashuoneesta ompelu/askartelu/neulomishuone,kyllähän vieraat voisi nukkua sitten keskeneräisten käsitöiden ja kaiken maailman härpäkkeiden keskellä :)

sibylla kirjoitti...

Siis miten nminä saisin tuollaisen, aikaiseksi Wau! Kivoja ideoita sinulla pistän mieleen

Nettimartta kirjoitti...

Sulla on vimpan päälle kaunis ja järjestyksessä oleva soppi. Kyl tuolla kelpaa työskennellä.

Konnadonna kirjoitti...

Ja täällä vielä yksi kateudesta vihreä, joka yrittää ommella vanhan piirongin päällä...

Sirutuuli kirjoitti...

Miulla on huone, muttei siellä ole noin paljon kaikkea kivaa askartelu-ja ompelutavaraa. Niitä mie haluisin paaaljon lisää :)
Meilläkin on Tiivi-ikkunat ja on olleet kyllä ihan hyvät. Paitsi saunan ikkunasta hajosi kahva ja sitä ei saa auki ollenkaan.

gone to the beach kirjoitti...

Olen niin lokerikkojen ystävä. Tuo on kaunis. Kerran itse omistin sellaisen hyllykön jossa oli ylärivissä avohyllyt x3 , keskellä avoin hylly x1 ja alarivissä taas pienet hyllyt x 3. Tappeja alarivi täynnä, hyviä mukien säilytykseen. Maalasin tuolloin valkoisen hyllyn vanhan sävyisellä vihreällä.

Maria kirjoitti...

Että voi jollakin olla noin jämptin siisti ompelu/askariontihuone...
olen kadekade...

Minullakin on oma ompeluhuone, pienen pieni, mutta kuitenkin. Vaan ei todellakaan noin järjestyksessä. Tarvitsen hyllyjä ja lokerikkoja lisää. Joten kiitos ja kumarrus kuvista. Noista saa inspiksen laittaa omanikin kuntoon :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Kardemumma, Pepi, Kisa, Sibylla, Nettimartta, Konnadonna, Sirutuuli, GttB ja Vaahtera-Maria! :o)
Sibylla, tervetuloa Rakkauden taloon!
*
Ei kauheasti kannata kadehtia: silloin kun jouduin raahaamaan ompelukoneen ruokailuhuoneen pöydälle, sain paaaaaaljon enemmän ommeltua!!
Ja täytyym yöntää, ettei kamarini yleensä tuossa kuosissa ole, kangaskasat ja kaikenmaailman epämääräisyydet valtaavat vapaat pinnat...
*
Sirutuuli, Tiivi varmaan toimittaa puhelinsoitolla uuden kahvan. Meillekin käytiin jälkikäteen tekemässä/tuomassa jotain edelliseen asuntoon, pelkällä soitolla samaan hintaan.
Täytyy varmaan tehdä reklamaatio, vielä tässä vaiheessa, ei tuo VOI olla normaalia, tuo ikkunoiden harmaus!

Sini kirjoitti...

Oooo, mikä huone!!! Ihana ihana ihana! Olen virallisesti katkera.

Laura kirjoitti...

Tuohan on ompelutaivas! Ja ihastuttava lokerikkosi pompsahti silmiini ihan heti :) Todella onnistunut työtila.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Sini ja Laura!
Sini, tervetuloa Rakkauden taloon!