perjantai 28. lokakuuta 2011

Punajuurilaatikko

Lähikaupassa oli kaalinpäät tarjouksessa 0,29 €/kg. Taloudellisena ihmisenä päätin tehdä aimo satsin kaalilaatikkoa!! Valitsin 4 kilon kuulan sun muut tykötarpeet ja raahasin ne käsivarret venyen kotiin.

Mies ilmoitti, ettei syö kaalilaatikkoa.

Jaha, no en minäkään sitä (jauhelihat mukaan lukien) 5 kilon satsia yksinäni alas saisi...

Ruokaa piti kuitenkin tehdä, joten ei kun pöyhimään kaappeja... Ei ollut homejuustoa eikä juuri ruokakermaakaan, mutta päätin silti tehdä kasvivärjäykseen aikomistani punajuurista...

PUNAJUURILAATIKKOa.

Niin, mitäpä sitä ei Miehen eteen tekisi... Hyvä ruoka, parempi mieli - harrastusten kustannuksella!?

Tuli kuulkaa IHAN SAIRAAN HYVÄÄ! Niin hyvää, että aion julkaista reseptin Kotikokki.netissä - heti kun vaan saan käyttäjätunnuksen pelittämään!!

Keittokirja-arsenaali seisoi taas tyhjänpanttina. Tykkään soveltaa, tehdä kokeiluja ja makuyhdistelmiä oman mielen mukaan. Joskus onnistuu, toisinaan tuloksena ei välttämättä mitään erityisen makuhermoja hivelevää. Mutta tällä kertaa voisin väittää keitokseni olevan KLASSIKKO-ainesta - ainakin omassa keittiössä!

Mutta mihin piruun tuon kaalinpään tungen??

* * * * *

PUNAJUURILAATIKKO
 
3 kg punajuuria
1 kg jauhelihaa
3 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 pkt Koskenlaskija-juustoa (voimakas)
2 dl Myllyn paras riisi+ohra (irtonainen)
2 pll keskiolutta
2 kpl kasvislfondia
suolaa
mausteita oman maun mukaan
1 pr kertakäyttökäsineitä

- keitä, kuori ja raasta punajuuret (lisää keitinveteen vähän suolaa)
- paista jauheliha, mausta oman maun mukaan
- kuullota sipulit voissa, pilko sekaan valkosipulinkynnet
- kippaa kaikki isoon pataan
- paloittele joukkoon Koskenlaskija
- lisää riisi+ohra-jyväset
- murenna mukaan kasvisliemikuutiot tai fondikipposet
- lurauta oluet pataan
- sekoittele tarmokkaasti ja työnnä 175 asteiseen uuniin pariksi tunniksi
- sekoittele välillä, jotta riisi+ohra varmasti kypsyy olutliemessä
- jos et ymmärtänyt käyttää kertakäyttökäsineita, lykkää takaisin laatikkoonsa...

PS. Myös kirotut koirankutaleet olivat päiväsellä olleet ruuanlaittopuuhissa...

    7 kommenttia:

    Katjuksa kirjoitti...

    Ohje meni talteen. vaikuttaa hyvältä, pakko kokeilla. Meidän kutaleen ruokahalu on kasvanut kesällä tehdyn sterilisaation jälkeen sellaiselle tasolle, ettei mitään syötävää voi jättää millekään tasolle tai muulle, ruoka on turvassa vain jos se on kaapissa...

    Sirutuuli kirjoitti...

    No voihan koirankutaleet =D Ajattelivat varmaan auttaa, ettei siun tarvi tehä ruokaa :)

    Helmi Nainen kirjoitti...

    Voi, mulle saa tehdä kaalilootaa koko satsin!! :) Hih, jotenkin arvaan, ettet silittänyt kutaleiden päätä....?

    Mäntylän Mummi kirjoitti...

    Punajuurilaatikko ON hyvää ja vielä lisäksi vähähiilihydraattista, jos jättää ohran pois. Menee myös vuohenjuuston kanssa :) Jos meillä tekisi koira tuollaista jälkeä, saisin kyllä itkupotkuraivarin...

    Rakkauden talon Paula kirjoitti...

    Kiitos Katjuksa, Sirutuuli, Hymytyttö ja Aila!
    Meillä ei, ikävä kyllä, piilottelukaan juuri auta. Ihanasta leipälaatikosta piti luopua, kun koirat osasivat nostaa kannen päältä pois ja söivät käntyt. Vetolaatikot kiskotaan auki ja sisältö tutkitaan, yläkaappeja sentään vielä eivät ole aukoneet - vielä.
    Vuodenjuustoa täytyykin kokeilla seuraavaan versioon, ehdottomasti! Kiitos vinkistä!

    PIUZA kirjoitti...

    Ohje vaikuttaa hyvältä! Menee talteen.:) Koirankutaleet tarvitsee selvästi lapsilukot. Näin Halloweenin alla ohje menee ilman kertakäyttökäsineitä.;)

    t.Paula

    Rakkauden talon Paula kirjoitti...

    Kiitos Paula!
    Täytyykin tsekata lapsilukkovalikoimat! Harjanvarsi laatikoiden vetimien läpi lykättynä ei toiminut - päinvastoin, oli vin lisännyt intoa tutkia laatikoita...