lauantai 5. marraskuuta 2011

Joululehdet vertailussa

Jokohan kaikki tilaamani joululehdet kopsahtivat postilaatikkoon? En enää muista, mitä piti odottaa...

No, vertailenpa kuitenkin tähän mennessä ilmestyneitä... Kriteeristössäni pääpainon pistän sisutusjutuille, lisäksi etsiskelen kivoja somistus- ja askarteluvinkkejä, mutta ruokaohjeista en isommin piittaa.

Ensimmäisenä saapui Joulu maalla - aitoa elämää ja unelmia.

Kansi: Kaikki perinteiseen maalaistalon joulun (kliseiset?) elementit ladonovista himmelitarpeisiin! Niin selkeä lavastus, ettei oikein jaksa innostaa. 

Joulukodit: Neljä joulukotia, joista vain varsinaisesti 2 sisustusjuttuja: kiva saaristolaishuvila Etelä-Ruotsissa ja Pitkänpöydäntalo Loviisassa. Loviisassa on muuten joulun alla kahtena viikonloppuna Wanhan Ajan Joulukodit - tapahtuma, jolloin oikeisiin joulukotikohteisiin pääsee tutustumaan. Harmi, että matkaa tulisi 180 km suuntaansa, muuten varmaan poikkeaisin. 

Jouluruoka: Ei ruokaa, mutta glögille seuralaisia, suolaista ja makeaa. 

Jouluaskartelu: mm. kransseja luonnon antimista, kierrätysjoulukoristeiita, paperileikkeitä, jääkoristeita pihan kaunistukseksi. Ihan heti en innostunut, vaikkakin isoimmalta osin toteuttamiskelpoisia, kranssit olivat kauniita. 

Muuta jouluista: Kansi lupaa 68 ekovinkkiä ja lahjaideaa - en laskenut. Puodissa myynnissä kynttilänjalkatarjotin - sellaisen voisi askarrella itsekin kirppislöydöistä (jos tässä kylässä vaan joskus löytyisi kirpputorilta jotain ostamisen väärtiä...) 

Tykkään/en tykkää: Yleisvaikutelmaltaan hyvin luomu.

Sitten tulla tupsahti Kaikkien aikojen Joulu

Lehti jaettu kolmeen eri teemaosioon: Wanhan ajan joulu, Kotoisa perheen joulu ja Iloinen nautiskelijan joulu. Jokaisessa osiossa oma koti, ruokaohjeet, käsityöt, tarinat, lahjaideat ja jopa kolumni.

Kansi: Hymyilyttää! Kannesta tulee ihan joka kerta mieleen Aika on taikaa -blogissa killittänyt yhtä hurmaava otus - Moona näkyy tehneen vaikutuksen! 

Joulukodit: DeHannas Home-Valkoista&Rustiikkia -blogistin koti (valtavasti tavaraa!), jokunen kuva lapsiperheen 50-luvun kerrostaloasunnosta sekä Villa Blanco -blogistin koti (tyylikäs!). 

Jouluruoka: Paljon kiinnostavan oloisia ruokaohjeita! PAKKO kokeilla Lämmin Camembert ja marinoidut viikunat!! Ainakin se, ehkä joku leipomuskin... 

Jouluaskartelu: Aaah, monta kivaa ja innostavva ohjetta. Epäilisin, että jotain esittelen omina versioina täälläkin vielä ennen joulua... 

Muuta jouluista: Kansi lupaa huikeat 243 ideaa ikimuistoiseen jouluun. En laskenut, mutta uskon kyllä, niin PALJON on kaikkea kivaa... 

Tykkään/en tykkää: TYKKÄÄN! Ihan paras!! Lukenut jo moneen kertaan ja aina vaan löytyy lisää luettavaa, katseltavaa, ideantynkää...


Alkuviikosta Kusti toi Kotivinkki Joulu -lehden.

Kansi: Ankea!  

Joulukodit: Kolme joulukotia: Villa Rose -blogistin uusperheen maalaisromanttinen, Nougat-kauppiaan rouhea kaupunkikoti sekä tylsä ostettu kuvakooste vapaa-ajan kodista Alppien juurella. Ensin mainitut ihan kivoja. 

Jouluruoka: Ei ruokaohjeita, Kotivinkin jouluherkkuinen sisarlehti ilmestyy 15.11. 

Jouluaskartelu: mm. monenmoisia joulukuusenpalloja, kransseja, himmelikoriste - mitään näistä en nyt kuitenkaan innostunut edes suunnittelemaan. 

Muuta jouluista: Kansi lupaa 94 ideaa - missä? Ripoteltuina pitkin lehteä? En alkanut laskea... 

Tykkään/en tykkää: Ihan kelpo lukulehti, mutta... Ihan samoin kuin "perus-Kotivinkki" muuttui tosi tylsäksi uudistuksen myötä, olivat Joulu-lehdetkin ennen parempia. En taida tilata enää ensi vuonna.

Kaikista kolmesta löytyvät perinteiset joululahjavinkit ja jonkun sortin "muistelo-osuus" - joista kyllä tykkään, muistot ja perinteet ovat iso osa joulun hurmaa!!

HUOM!  Arviot perustuvat vain ja ainoastaan omaan subjektiiviseen näkemykseeni - muut saavat ja saattavat olla lehtien annista ihan eri mieltä! Mieluusti kuulen vastaväitteitäkin!

PS. Puolen litran pullo kolmioyskänlääkettä, (lääkärin sanoin:) "hevoskuuri wanhan ajan antibiootteja" ja 100 tablettia Burana 800:sta. Koittikohan lääkäri sanoa, että "tänne ei sitten tartte vähään aikaan tulla..."?
Varmemmaksi vakuudeksi otin vielä jättipakkauksen monivitamiinivalmistetta.

TARMOKASTA VIIKONLOPPUA!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kiva kooste lehdistä, mie olen ostanut joka vuosi (paitsi en nyt) niin kotivinkin lehden ja olen samoilla linjoilla mielipiteesi kanssa etten tuhlaa enää yhtään senttiä tähän kotivinkki lehteen..siis niin surkeaa..olen ollut joskus myös tilaaja mutta onnekseni lehteä en ole enää tilannut..nimi on lehdessä harhaan johtava..liikaa juttuja mm, kaikesta muusta kuin sisustamisesta ja ne ideat ei niinkään aina ole edes muunneltuna mitään toteuttamis kelpoisia..kotivinkki on minusta suoraan sanottuna turhista turhin lehti..ja tää on vain minun mielipide asiasta ja mielipiteet saa kertoa..kaikesta ei tartte tykätä..
Mie ajattelin ostaa sen lehden missä kansikuvassa on se koira..
on sitä kehuttu, joten kannattaa kyllä..
Toiseksi valitsen toivekoti ja puutarhalehden se on ollut minusta hyvä lehti ja olenhan lukenu jo moneen kertaan ne viimejouluiset lehdetkin.. :)
en tiedä vielä minkälainen jouluinen lehti olisi koti&keittiö, tai talo&koti lehti..
Mukavaa pyhäinpäivää..

JaanaElina kirjoitti...

Huomenta täältä mökiltä.

Torstaina kun keräsin kauppaostoksia viikonloppua varten,samalla kurkkasin lehtihyllyyn ottaisinko lukemiseksi jonkun joululehden.Vähän niitä selasin,enkä osannut päättää mistä löytyisi jotain uutta,jo aikaisempina vuosina ilmestyneisiin lehtiin.Lehdet jäi kauppaan,lainasin kirjastosta pinon joulukirjoja,vielä kun ne ei ole niin lainattuja kuin joulun aikaan.

Kiitos lehti vinkeistä.Taidan käydä hakemassa Kaikkien aikojen joulu lehden,jossa on todella ihan Moonan näköinen koira katselee.Kävin itsekin kurkkaamassa Moonan kuvat linkin kautta.Kiitos siitä.

Kotivinkki oli ennen hyvä lehti.Minulle se tuli ihan alkuajoista lähtien.Siinä oli mukavia arkipäivän vinkkejä ja ohjeita.Nykyisin se on mielestäni liian hieno lehti,lopetin tilauksen aikaa sitten.

Onpas sinulla sitkeä flunssa.Toivottavasti se noilla lääkkeillä talttuu.Paranemisia vaan.

Mukavaa pyhäinpäiväviikonloppua.Täällä taidetaan vetää lonkkaa mökin sohvalla,on nääs vapaaviikonloppu pitkään aikaan ja seuraavat tulevat neljä viikonloppua vietetäänkin sitten etupäässä työmaalla.

Kirsi kirjoitti...

Samoja lehtiä selailtu täälläkin=D Ihanin on tuo kaikkien aikojen joululehti,vuoden 2009 numeron kannessa muuten oli kaikkien aikojen suloisin kissanpentu<3 Meillä ei ole ikinä ollut varsinaista kalapöytää,meillä kun noita "erikoisempia" kalajutskia ei syö muut kuin minä mutta just tässä lehdessä oli oli 4 niin ihanaa kalareseptiä että päätin tehdä niitä kaikkia=D Toivottavasti hevoskuuri tuo avun sairasteluun,tarmokasta viikonloppua sinullekin<3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minä olen heikkona noihin Juolulehtiin. Kiitos verailusta. Paranemista Sinulle.

PIUZA kirjoitti...

Lehdistä en sano mitään.

Flunssa alkoi eilen illalla myös täällä (en maininnu mitään, kun aattelin, että tää on vaan myötötunto-flunssa ja lähtee samantien). Vaan ei lähtenytkään. Kurkku oli iltasella kipeä ja hömelö olo ollu muutaman päivän. Tänään lämpöilyn tuntua ja kurkun pientä karheutta. Kuivattua inkivääriä ja marjapiirakkaa syöden.;) Ei siis tuollaista lääkearsenaalia.

Paranemisia ja yritähän ihan oikeasti lepäillä (ties mitä hommaa se siellä taas touhuaa..)!

t.Paula

Anonyymi kirjoitti...

Voi kökkö mitä kirotusvihreitä olikaan!!
Mä siis poistin kommenttini....tän siitä saa kun toisella silmällä katselee telkkaria ja sormet ns virtuaalinäppäimistöllä :)

Kiitos edelleenkin siis lehtiarvosteluista, pidättäydyn myös tuossa Kaikkien aikojen joulussa :)

Koitahan parannella itses, ettei käy kuin mulla, jäi joku jonkin asteinen krooninen poskiontelotulehdus...

Täti Sininen kirjoitti...

Kiitos, joululehtikatsauksesta!
Viikko sitten ostin katsauksessasi ensimmäisenä olevan lehden. R- kioskilla minun takana jonossa oli vanhempi mieshenkilö parkaisi: - Nyt jo joululehtiä. Niin, ajoissa, ettei vaan jää ilman.Ja eikös hyvin suunniteltu ole puoliksi tehty.
Toivottavasti nuo tropit auttavat.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anja, JaanaElina, Kirsi, Enkuli, Paula, Pepi ja Täti Sininen!
Anja, tervetuloa Rakkauden taloon!
*
Etsiskelin joululehtikasasta Kirsin mainitsemaa lehteä, ei löytynyt! Mutta löytyi viimejouluinen Toivekoti & puutarha-lehden jouluinen versio Kauniit Joulukodit, sitä pitää bongailla vielä lehtihyllyistä, josko ilmestyy tänä vuonnakin!?

Anna kirjoitti...

Kiitos kun vertailit :) Itselle tuli alin ja ylin, vaan en ole VIELÄ ehtinyt selailla, vaikka sormet syyhyävätkin. Ehkäpä nyt tulevalla viikolla.

Katjuksa kirjoitti...

Kiitos joululehtikatsauksesta. Selasin hammaslääkärillä odotellessa kaikkienaikojen maalla -versiot, ja olen samoilla linjoilla kanssasi. Kaikkienaikojen joulun ostan jos jostain bongaan. Kotivinkkiin en enää sekaannu, taistelin kolmen joulun alla että sain kestotilauksena tulleen joululehden tilauksen päättymään. Viime jouluna (sinä kolmantena) taisin onnistua kun ei sitä enää tänä vuonna kotiin kannettu.

Katjuksa kirjoitti...

JA -sana kaikkienaikojen ja maalla sanojen väliin edelliseen kommenttiini :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anna ja Katjuksa!
Kotivinkkiin tuntuu pettyneen moni vanha lukija - minullekin se on aikoinaan tullut vuosikaudet, vaan enää en löydä siitä mitään mielenkintoista luettavaa. Harmi, se OLI hyvä lehti!