sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Kahvipussit koriksi

Viikonloppu meni siis Opiston "Kahvipussit koriksi" -kurssilla!

Vuosikaudet olen sunnitellut osallistumista, mutta kurssi taitaa olla yksi Opiston suosituimmista, niin nopeasti se aina täytyy ja varasijoille ei juuri kutsua käy.

Enkä ihmettele, niin hauskaa kurssilla oli!! Kurssi oli hyvin hiljainen, kaikki keskittyivät niin tiiviisti punontaan ettei yleensä niin tavanomaista kälätystä kuulunut kuin kahvitauoilla - jos sellaisen ylipäätään malttoi pitää.

Kahvipussit muuttuivat moneksi: isommiksi ja pienemmiksi kopiksi ja kasseiksi, salkuiksi, säilytyskoreiksi, puukopaksi, lehtikoriksi, jättiläissuureksi lankakoriksi, pullon lämmittäjäksi/viilentäjäksi, pannunalusiksi...
 
Itse sain ison kauppakassin valmiiksi kurssilla, pienemmän viimeistelin kotona. Pieneen oli tarkoitus laittaa oikein hienot "valmissangat", mutta lopputulos ei sitten ollutkaan niin hienostunut, että olisin ne viitsinyt siihen tuhlata (parempaa käyttöä löytynee tulevalta kassikurssilta tai tilkkuleiriltä, toivottavasti). Molempien hantaakit tein kestävästä ripsinauhasta. Kaffeepaketti toimii mittatikkuna, pienempään kassiin mahtuu 3 pakettia.
 
Kyllä Veljentyttö Nuorempaa nyt takuulla harmittaa, että lähti (tosin vasta piiiiitkän harkinnan jälkeen) Suomi-Tsekki -lätkämatsiin (LG Hockey Games 2011) - vaikka Suomi voittikin!

Kenties järjestämme kesällä ihan oman kurssin?! Tosin näin upeita lisukkeita en osaa opastaa taituroimaan, ruusu löytyi yhden kurssilaisen salkkumallisesta kahvipussilaukusta. Aika ihana!!

5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Tykkään! Roskista oikeita ja hienoja käyttötavaroita, niin sen olla pitää. Itse en ole vielä ehtinyt näitä kokeilla, mutta listalla nekin ovat..

JaanaElina kirjoitti...

Yritin tiirailla kuvista että ompelitteko suikaleet vai onko ne vaan taiteltu ja pujotettu.
Monenko kertaisiksi taittelitte suikaleet ja vielä montako suikaletta tuli yhdestä pussista.

Itse taitoin kuusinkertaiseksi pussin puolikkaasta.Pienempään koriin jaoin pussin kolmeen osaan ja siitä taitoin kuusin kertaiseksi suikaleen.Ompelin kaikki sivut.
Ymmärsitköhän mittään.


Hyvää ystävänpäivää,maa friend.

Anneli kirjoitti...

Uskon että kivaa on ollut !
Hienoja kasseja ja koreja myös syntynyt :)

intsu kirjoitti...

Valtavasti kauniita kasseja kahvipussukoista!Kyllä mä ihailen tuota sinun ahkeruuttasi,kun aina jaksat innolla lähteä uusille kursseille kaikkea uutta oppimaan yhä uudelleen. Yksi kurssi kun päättyy,niin sinulla on jo mielessä uusia.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Minna, JaanaElina, Anneli ja Intsu!
Tosi kiva kurssi, suosittelen!!
Pistin vielä tämänpäiväiseen postaukseeni muutaman sanan tekniikasta.
Lastut olivat 4-kertaisia ja hyvin tukeva kassista tuli niilläkin, tuleehan pohjasta ja "seinistä" punottaessa 8-kertaiset ja kassinsuussa päättelyosuuksilla jopa 16-kertaiset!
Lisää haluan vielä näitä tehdä!!