lauantai 5. helmikuuta 2011

Puhuu kuin Ruuneperi

Hyvää Runebergin päivää!! Nautimme Miehen kanssa tortut kansallisrunoilijamme Johan Ludvig Runebergin 207-vuotissyntymäpäivän kunniaksi heti aamutuimaan, kello 04:30. "Varhainen kana tortun löytää."

Itse asiassa olemme suorittaneet viime päivinä empiiristä tutkimusta. Yksimielinen makuraatimme asetti lähikaupan torttuvalikoiman paremuusjärjestykseen:
        1. Linkosuon Runebergintorttu (kuvassa)
        2. Vaasan Runebergintorttu
        3. Leivon Leipomon Runebergintorttu

Tutkimus ei ole kaikenkattava, koska Elosen ja Fazerin Runebergit jäivät maistelematta. Fazerin tortut olivat kilohinnaltaan tuplasti kalliimpia kuin muut ja Elosen tortut sijaitsivat kaupan esillepanossa taaimmaisina, emme siis ole ehtineet maistelussamme (vielä) sinne asti...

Joskus muinoin tein erinomaisen maukkaita Runebergintorttuja helpolla Kotivinkin ohjeella (n. 20 vuoden takainen resepti), minne lie kadonnut. Muistan vain, että torttuunpa ei laitettukaan piparimurskaa vaan korppujauhoja. Ei sattumoisin kellään olisi ohjetta tallessa?

Illalla aion viihdyttää koiria lukemalla niille ääneen tarinoita Ruuneperistä, jonka luona Snellman, Lönnrot ja Topelius syövät Fredrika-rouvan ja Koiramäen Martan leipomia torttuja. Pitänee hakea ne Eloset kyytipojaksi...

RUNOLLISTA VIIKONLOPPUA!

5 kommenttia:

Sirutuuli kirjoitti...

Mie ostin eilen Sinuhen leipomon torttuja ja täytyy sanoa, että mauttomia ovat. On niissä rommia ja arrakkia, mutta karvasmanteli puuttuu kokonaan. Ja tosiaan Fazerin tortut maksoivat melkein 5 €, ei raaski niin kalliita ostaa. Itse en ole tehnyt koskaan.
Olettepas te aikaisin aamukahveella :)

Tytti kirjoitti...

Itse en ole noiden torttujen ystävä,onneksi on sentään jotain mikä ei minulle maistu ((:

JaanaElina kirjoitti...

Sairasvääns täällä ei ole päässyt kauppaan torttuja ostamaan eikä ole niitä jaksanut leipoakaan.Herkullisen näköisiä ovat nuo Linkosuon tortut,kunpa voiskin napata tuosta,kahvikuppi olis tuossa pöydällä jo valmiina.

Kaupalle kyllä pitäis vääntäytyä.Isäntä lähti metästysmajallle talkoisiin,joten en voi turvata nyt siihenkään ja ruokakaappi alkaa olla tyhjä.

Mukavia hetkiä kirjan parissa.Ja Elosten.

PIUZA kirjoitti...

Minä sain maistaa tänään Vaasan runebergintorttua tänään kylässä ja mumm hyvää oli. Ensi puraisulla tuli suorastaan suklaan maku suuhun, vaikka ei sitä kyllä tuoteselosteessa mainita. Hyvää oli!

Hyvää Runebergin päivän iltaa!
Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Aila, Sirutuuli, Tytti, JaanaElina ja Paula!
Elosen tortut oli loppuunmyyty!! Onneksi löysin vielä Sinuhen Runebergit illan lukutuokiota varten! Sinuhe rankattiin sijalle 3.