torstai 10. helmikuuta 2011

Sweet sixteen

Veljentyttö Vanhempi täyttää tänään 16 vuotta!

ONNEA!

Jestas sentään, eihän siitä ole vasta kuin hetki, kun ompelin kastemekon, jossa häntä ristiäisisä käsivarsillani kannattelin!!
Mihin tämä aika oikein on kadonnut???

Aamukahvilla pysähdyin oikein miettimään, miten aika ja tavat ovat muuttuneet. Kovin oli erilaista nuoren naisen elämä noin 30 vuotta takaperin!!


Veljentyttö Vanhempi (VtV) on viimeisen vuoden kurvaillut skootterilla, autotallissa odottaa kevytmoottoripyörä keväistä autokoulua - minä sytkyttelin keltaisella Jopolla.

VtV harrastaa tanssia, sähköpianon soittoa ja viikonloppuisin lätkämatseissa käyntiä - minä harrastin villapaitojen kutomista ja piirtämistä, viikonloppuisin käytiin tilausautokyydillä Humppilan työväentalolla katsomassa Teddy & the Tigersia, Matchboxia, Crazy Cavania, Eppu Normaalia.

VtV:n aiempia harrastuksia ovat olleet baletti, taitoluistelu, laskettelu, lumilautailu, kuoro ja kokkikerho - minä kävin lapsena seurakunnan kerhossa ja kunnan järjestämillä kesäleireillä.

VtV on reissannut polvenkorkuisesta alkaen: useasti Turkissa ja Thaimaassa, lisäksi ainakin Tanskan Legoland, Kreikka, Unkari, Malta, Ruotsista ja Virosta nyt puhumattakaan - minä tein ensimmäisen ulkomaanmatkani vasta 9. luokan keväisellä luokkaretkellä, risteily Tukholmaan. 

VtV lomaohjelmaan kuuluvat ulkomaanmatkat, kylpyläreissut, risteilyt ja laskettelulomat - me vietimme kesäisin viikon Pohjanmaalla sukulaisten heinätöissä ja toisen viikon lapsettomien sukulaisten kesämökkivaivoina, hiihtolomalla vain hiihdettiin (tai luisteltiin, kotinurkissa).

VtV chattailee ja facebookkaa sujuvasti ikiomalla läppärillään kuunnellessan musiikkia iPodillaan, taivaskanavien vilkkuessa huoneen nurkassa - minulla oli kirjeenvaihtokaveri Urjalasta, selasin tarpeen tullen Koululaisen uutta tietosanakirjaa Vicky Rostia c-kaseteilta kuunnellessani (kaverilla oli sentään vinyylilevysoitin sekä Pelle Miljoonan ja Bonnie Tylerin levyt), mustavalko-telkkarista katseltiin Naapurilähiötä ja Lauantaitansseja.

Juhlat ovat vielä edessäpäin, niitä on perinteisesti vietetty yhdessä Veljentyttö Nuoremman kanssa, jonka synttärit ovat 6 viikon kuluttua. Lahjat ovat valmiina, juhlakutsua odottelemassa - niistä sitten aikanaan...

HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ HEMULI!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon :--) ja kiitokset myös lahjasta! -Vtv

Maina kirjoitti...

Samanlaiset nuoruuden muistot osittain (olin tosin jo lukiossa, kun Tukholmaan suunnistettiin) ja tosi mukavia muistoja ovatkin. Ei olisi mielikuvitus riittänyt nykyisen elämän kuvitteluun edes :) Ihan sitä tuntee olonsa välillä dinosaurusten aikalaiseksi, kun miettii miten tuosta kaikesta on aikaa, vaikka tapahtumat olivat vasta äskettäin!
Kiitokset kommentista "mummulassa". Kollipoika diggaa Arto Nybergia, on tehnyt tuon ennenkin!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Ole hyvä VtV Hemuli! :o)

Kiitos Maina kommentista! Juu, dinosaurus on aika kuvaava ilmaus...

JaanaElina kirjoitti...

Aivan kuin miun muistot.Samanajan lapsosia ollaan.

Kyllä tää maailma on kehittynyt siitä kun me oltiin nuoria.