perjantai 8. heinäkuuta 2011

Ei ihan niin hyvä päivä...

Non-niin, ei olisi taaskaan pitänyt mennä kehuskelemaan!! Tilkkutyötarvikelaukun hyvästä etenemisestä, mahdollisesta valmistumisestakin!! Eilen ei niin mikään onnistunut!!

Ompelin tarmokkaasti muutaman tunnin - ja purin kaiken tekemäni. Tein myös pienen taskun leikkurin vaihtoterille siinä vaiheessa kun olin jo saanut varsinaiset kappaleet ommelluiksi kiinni toisiinsa. Pähkäilin aikani, miten saisin taskun vielä kiinnityksi, kun päähän pätkähti oikein KUNINGASÄLYNVÄLÄYS: kaksipuolinen silitystarranauha toimii takuuvarmasti!! Juu, toimii, mutta ei kiinniliimattuun taskuun enää vaihtoteriä lykätä...

Kassi lensi jälleen kaaressa nurkkaan, ehkä ensi kesänä taas jatketaan...

Muilla hommat onneksi sujuivat vähän onnellisempien tähtien alla:

Keveitä kesälaukkuja á la Riitta, Sirkka ja Tuula. Riitan mansikat ovat omin käsin painetut, kesän kunniaksi Sirkkaa pitsittää. Tuulan laukku on klassikko-marin mallinen, kangas on ihan erityisen upea - miksei Marimekko käytä kuviokankaita tässä mallissa??

Musta-valkoinen on aina tyylikäs valinta, siihen päätyivät myös Riitta olkalaukussaan, Ritva "torikassissaan" ja Sirkka toilettilaukussaan.
Upeita, eikö vain??

Vaikka vähän juhlavampaankin kesähappeningiin passaavat nämä kaunokaiset! Riitta juhlii sydämin ja kiiltokuvin, Hannan kirjotun kukkalaukun mukana kulkee...

... ylisoma mäyris! Ei takuulla hauku ohikulkijoita!

Mukaan vähän tummpiakin sävyjä! Soilin Double Weddingring -laukun malli on omissa mielikuvissani "torikassimallia", leveäpohjainen ja siksi kivasti ylöspäin leviävä. Näen jo sipulinvarsien ja porkkananaattien kurkistavan kassin kulmasta... Hannan kissakassi on mitä mainion luentolaukku, vaikka tilkkukurssimuistiinpanojen kuljetteluun - oikeasti se kuitenkin on 75-vuotiaan täti-ihmisen "tilaama" kesäfestarikassi!

Kissalaukun toisella puolella piilottelee sydämellinen hiiri - toivottavasti hiirulainen saa elää sopuisasti kissujen kanssa!

Väri-iloittelua Riitan malliin! Lokerolaukun mallilla tehty Maisa-kassi on kurssin hyväntuulisin!!! Eikä paljon jälkeen jää lisko-penaalikaan!

Merikki teki laukun "perintökankaista" , applikoi kassiin kylkeen vielä perhosetkin. Ihana kesäkassi, tämä takuulla huomataan!

Laukun lukkosysteemi on mallia "Maija Poppanen".

Minnan laukkulinjastolta putkahti eilen läppärilaukku, gps-säilytin ja pussukka pyöränavaimelle.

Päivän kässypussit Soilin ja Hannelen tyyliin.

Torstain tehtailun huipennuksena vielä Ritvan toilettilaukku - ei voi käyttää muuta adjektiivia kuin UPEA!

Jotain valmista minunkin piti eiliselle saada, vaikka sitten hampaat irvessä! Kässypussi-nimike kun on jo käytössä, niin olkoon tämä sitten KUDINSÄKKI.

Kankaat ovat samoja kuin surullisen pitkäpiimäisessä tilkkutarvikelaukussakin: Laura Ashleyn kukkakangasta ja vanhat farkut. Säkin koon määräsi jäljelle jäänyt farkun lahkeen pituus (n. 75 cm), siihen mahtui juuri passelisti 5 vetoketjua, joita taannoin ostin Opistolta huokeaan 20 centin kappalehintaan. Jokainen vetskari aukeaa omaan taskuunsa (ha-haa, niissä ei olekaan liimanauhaa!!). Ja mikä onni, Merikin neuvottua ympyrän halkaisijan laskukaavan (75 / 3.14), sattuivat Päivölän ruokalautaset olemaan juuri oikeaa kokoa ympyrän kaavaksi!! Tuuria sentään mukana vähän tänäänkin!

Aika piti käyttää viimeisenä iltana maksimaalisesti, Hannelen kanssa hoipuimme nukkumaan klo 00:35. Sanotaan, että nauru pidentää ikää, mutta kyllä se myös vähentää unen tarvetta!!

Tänään on viimeinen leiripäivä, äkkiä hommiin...

4 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta.
Olette te uskomattoman ahkeria olleet, hienoja ja tyylikkäitä kasseja, pussukoita ja suojalaukkuja.

Taina kirjoitti...

Työ tekijäänsä opettaa:)Arvelee eräs, joka ei ole onnistunut vielä ensimmäisessäkään tilkkutyössä... Hienoja laukkuja, johan noita ihastellessa menisi yksi päivä...erityisesti mieleen jäi se "Mari" laukku ja Riitan ihanuus<3

Maina kirjoitti...

Kiitos upeista kassikuvista. Hyviä vinkkejä, jos vaikka "tilkkuilukärpänen" iskee. Kyllä olette ahkeroineet huomasin, kun mansikoiden pakastamisen välillä sain läppärin auki!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos TeSa, Taina ja Maina!