lauantai 2. heinäkuuta 2011

Onnekas sattumus

KUUMA! KUUMA! KUUMA! KUUMA! LIIAN KUUMA!

Huh-huh, helle heikottaa! Jopa koirat, jotka PALVOVAT aurinkoa, viettivät koko eilisen päivän ruokailuhuoneen pöydän alla reporankoina. Siellä sattuu tällä haavaa olemaan keskikerran ainoa matto, muut odottavat kääröllä mattorantaan pääsyä. Mattopyykkäys kuuluikin eilisiin suunnitelmiin, mutta tajuhan siellä olisi lähtenyt! Toivottavasti matot eivät jää tänäkin suvena pesemättä...

Mitään en eilen tehnyt!! Paitsi käväisin kampaajalla.

 
Kampaajalta tullessani poikkesin paikalliselle kirpputorille, josta en KOSKAAN IKINÄ MILLOINKAAN löydä yhtikäs mitään! Paitsi hammasharjamukin suihkuhuoneeseen, mutta se olikin poikkeus. Vaan nytpä silmiin osui kiva punoslaukku!! Olen ihan heikkona kaikkiin punosjuttuihin, varsinkin kenkiin! Tykkään - ja Mieskin kehui! Hintakin oli hyvin edullinen, 7 euroa.

Jano oli ihan hirmuinen kampaajan ja kirpparin jälkeen. Poikkesin S-markettiin, jossa en normaalisti KOSKAAN IKINÄ MILLOINKAAN käy. Kylmäkaapeille syyhkäistessäni kävelin päin lanka-alekoreja. Janokin siinä unohtui, kun aloin myllätä poistolankoja (-30%).

Eihän hyvää tilaisuutta kannattanut hukata, KyJy päällä ja kasvivärjäyskurssi ihan ovella... Kassaneitiä nauratti, kun kumosin ostoskopan kassahihnalle - kerät lennähtelivät ympäriinsä ja helotin kuin Naantalin aurinko, onnesta!!

Moni on kehunut Tico-ticoa, kuulemma kiva neuloa? Kahmin värjäyskurssille kaikki valkoiset, jotka löysin, 9 kerää.

Ihan omakohtaisesti tiedän Puro Batikin mukavaksi virkata, sinisävyisiä 12 kerää. Isoäidinneliöitä!! Mielikuvituksetonta, juu, mutta sellainen minä olen...

Ikisuosikkini 7 veljestä, valitettavasti löytyi van 3 väriä, useampaakin olisin ottanut, jos olisi ollut.

Puron vihreä sävy lumosi, kuudesta kerästä saa ehkä huivin aikaiseksi? Ehkä piponkin? Vai pitäisikö hakea vielä lisää?

Ja lopuksi ne, joihin ensimmäisenä silmäni iskin: Kukkaketo Syreeni ja vallankin oranssi Marjaretki! Kohta on sukat puikoilla...

Erinomainen päivä ostaa lankoja - ei ollenkaan liian kuuma...

Eilisen tunnustukset:

Kotiruokaa: Liian kuuma, ei jaksa kokata, tuskin syödäkään! Kolmioleivät ja vihersalaattia.
Siivousta: Liian kuuma, ei jaksa siivota!
Silitystä: Liian kuuma, ei jaksa silittää!
Puutarhaa: Liian kuuma, ei jaksa puuhata pihassa! Toiveikkaana odotin illaksi oikeaa ukkosmyrskyä, mutta lopulta oli pakko kuskata kylki vääränä vettä kukille ja varsinkin marjapuskille. Kuola valuen odotan ensimmäisten kirsikoiden kypsymistä.
Käsitöitä: Liian kuuma, ei jaksa virkata! Paitsi ihan vähän isoäitejä...
Lueskelua: Liian kuuma, ei jaksa keskittyä edes lukemiseen!
Sisustusta: Liian kuuma, ei jaksa sisustaa!
Remontin suunnittelua: Liian kuuma...
Päiväkävelyä: Liian kuuma, juu, EHDOTTOMASTI LIIAN KUUMA!

KyJy-kuulumisia:

Neljäs KyJy on aloitettu, jälleen isoäidintorkkupeitto. Lankakopassa sattui olemaan 5:n koukku, vyötteessä mainittu 4½ olisi pitänyt kipaista hakemaan yläkerrasta. Virkkasin vitosella. Täytyy tehdä vielä toinen ohjeen mukaan ja päättää sitten, kumpi on parempi, tuntuu nimittäin oikein mukavalta tällaisenaankin.

PS. Kirppareista puheen ollen... Oma kirppismyyntimme sujui ontuen. Kysyin kirpparin pitäjältä, menevätkö kirjat ja lehdet hyvin kaupaksi - "juu, oikein hyvin kauppa käy!". KATTIA KANSSA! Edes ulkolaiset sisustuslehdet eivät liikkuneet, vaikka Tampereen RadioKirppiksellä ne on aiemmin viety käsistä. Ja kun lehti- ja kirjapinot eivät vajenneet, ei pöytään myyntiaikana juuri saanut lisättyä (mahtumaan) uuttakaan myytävää. Vuokra-ajan päätytyyä jätimme pari kärryllistä luettavaa ovenpieleen "SAA OTTAA" -lapun kanssa - olivat kuulemma kadonneet parissa päivässä. Hyvä, että lukijoita lopulta löytyi!

VILPOISAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE, KIITOS!

8 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Vau mitkä löydöt. Kyllä nyt sormia syyhyttää...hyviä lankaostoksia olet tehnyt ja mihin hintaan. Joskus sattuu tuuri kohdalle. Hienoa!

Tinjami kirjoitti...

Mä olen niiiin samaa mieltä tästä lämpötilasta. Liian kuuma.

Ihania löytöjä olet tehnyt ja kiitos varoituksesta. En uskalla mennä ruokakauppaan lankaostohysterian pelossa. ;)

Anneli kirjoitti...

Heh, heh... nyt minun ei tarvitse olla häpeissäni eilisistä lankaostoksista :)))

Muta kyllä silloin pitää ostaa kun halvalla ja ja kohdalle sattuu !!!

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä kanssasi taas tästä helteestä, kun ei jaksa niin ei jaksa, eikä loppua näy säätiedotuksen mukaan ainakaan meilläpäin. Kastella tosin ei eilen tarvinnut, kuin kasvihuone, sillä vettä tuli ukkosen tahdittamana 34mm. Koko päivän jyrisi ja salamoi pieniä taukoja lukuunottamatta. Ilma vaan ei yhtään raikastunut. Tuntuu, että koirakin on venynyt toistakymmentä senttiä, kun vaan vetelänä makaa päivästä toiseen.Onneksi on ymmärtänyt, että turkkia vähentämällä tulee viileämpää. Me nimittäin hukutaan karvoihin tiheästä imuroimisesta huolimatta.

-Sari

Sirutuuli kirjoitti...

Totta, liian kuuma on. Ja meidän pitäisi vielä lähteä juhliin ihmisten luo, joita ei olla ikinä nähty...
Mahtavia lankalöytöjä muuten :)

Sonja kirjoitti...

Mulla pysyi mopo hanskassa S-marketin alelaarien kanssa, otin vain yhden pinkin Nallekerän ja sille on jo osoite katsottuna! Yleensähän se mopo vain kiihtyy ja keulii rotkoon...

Aija kirjoitti...

Oi, mun pitäis osua nyt johonkin lanka-aleen että saisin sukkalankoja meidän aktiivisille hyväntekeväisyysneulojille. Onneksi voin ostaa lankoja heille kun itse olen ostolakossa...

Suosittelen isoäidinneliöihin tuota isompaa koukkua. Tulee ilmavampi ja kevyempi peitto. Nimimerkillä oman peittonsa pellinpalasista koonnut.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Vaahtera-Maria, Tinjami, Anneli, Sari, Sirutuuli, Sonja ja Aija!
*
Sonja, takapuoli pystyssä S-marketin lankalaariin sukeltaessani mietin, että lähetän sinulle tekstarin vauvalangoista! Sitten tajusin, ettei minulla ole kenekään kurssikaverin numeroa - ja vauvaväritkin taitavat olla ihan liian platkuja Pavulle.
*
Menköön siis samalla tiedoksi toisellekin kurssikaverille: Armi, jos sattuisit lukemaan, toin Wetterhoffilta toivomiasi lankasuikeroita sinullekin kasvivärjäyskurssille...
*
Aija, päädyin vitoseen, tuntui tosiaankin pehmoisemmalta ja taipuisammalta isommalla tehden.