tiistai 27. syyskuuta 2011

Kakkulat

 
Jokuseen kertaan täällä kevään mittaan manasin ikääntymisen riesoja. Kaihdoin 2-tehorillejä kuin ruttoa - tai ehkä tänä päivänä pitäisi sanoa kuin borrelioosia.

Nyt reilun 2 kuukauden käytön jälkeen en voi kuin harmitella, miten olenkin ollut niin PÖLJÄ, etten hankkinut prilleja jo aiemmin vaan tyydyin 2 vuotta tiirailemaan lähinäkemättömin silmin!!??

Ei ole ollut mitään ongelmia tarkentamisen suhteen tai kompuroinnin lisääntymisen osalta!!

Silmälääkäri neuvoi, että 2-tehoja on hyvä harjoitella käyttämään telkkarin edessä lehti sylissä - kun katsoo vuorotellen tellua ja lukee pätkän lehteä, silmä oppii nopeasti tarkentamaan oikein.

Istuin telkarin edessä kudin sylissä, telkkari kiinni - ja ihan hyvin toimi!! Mutta oikeastikaan tässä ei ole ollut ongelmaa - vanhasta muistista kuitenkin joskus tillitän kaupassa rasvaprosentteja rillien yli.

Asiaan kyllä vaikuttaa varmasti sekin, että todella huononäköisenä tiedän linssien laadun ratkaisevan. En tyytynyt halpakampanjointilinsseihin (= tarkan näkemisen alue 50-60%), vaan satsasin 70-80% näköalueeseen. Optikon mukaan paras vaihtoehto 80-90% ei tuo enää merkittävää parannusta.

 vakio 50 - 60%

 hyvä 60 - 70%

erinomainen 70 - 80%

yksilöllinen 80 - 90%

Kuka edes saa silmäänsä tarkennettua noin onnettomaan kapeaan rakoseen kuin vakiomallissa? Eikä ainakaan kannata liikuttaa silmiään, vaan kääntää koko päätä lähikohdetta seuratessaan... (Kuvat: Instrumentarium)

Ihan KAIKKI (myös se silmälääkäri) pelottelivat, että portaissa ei sitten pääse ylös eikä alas ilman mahalaskuja. Höpö-höpö! Tosin asiaan vaikuttaa varmaan sekin, etten koskaan katsele kulkeissa jalkoihini. (Ilmankos olen kerran jos toisenkin saanut putsailla koirankakkaa popon pohjasta...)

Siitä olen kyllä vähän huolissani, että KUKAAN ei ole kommentoinut uusia mummurillejäni MILLÄÄN tavalla!!??

Syyn täytyy olla jokin seuraavista:
a) Olen muuttunut muutenkin mummumaiseksi?
b) Kakkulat sopivat naamavärlkkiini niin hyvin, että kukaan ei edes huomaa niitä?
c) Kakkulat ovat niin kamalat, että kukaan ei kehtaa sanoa sitä ääneen?

Vastauksesta viis, itse oen tyytyväinen: MAAILMANI ON KIRKASTUNUT!!

8 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa kun maailma kirkastui. Nuo silmälasit ovat kyllä hyvännäköiset.

Riitta kirjoitti...

Mulla samanmoinen kirkastuminen tapahtu vuos sitten, ja mä kyl jouduin pari kertaa ottaa lähikontaktia katuun niihin totutellessani ;D
Onnea siis kirkastuneelle elämällesi ♥

PIUZA kirjoitti...

Onneksi on vielä näkö säästynyt tai ainakin kaksteho.:)

d) Sinulla on ollut ennenkin silmälasit ja uudet eivät merkittävästi eroa edellisistä. Jotkut voivat ihmetellä, että jotain tuossa on muuttunut, mutta eivät osaa nimetä asiaa. Valkenee siis jossain kohtaa.:D

t.Paula

Hannele kirjoitti...

Voi vitsi: viimeksi kun uusin kakkulani, minulle ei edes esitelty tuollaisia vaihtoehtoja, ja kovan rahan maksoin laseistani... Tosin siitä on viisi vuotta aikaa... Pitäisikö pistäytyä optikolla...
Kallistuisin kyllä minäkin kohdallasi siihen vaihtoehtoon, että kun on entuudestaan lasit, niin kukaan ei välttämättä niiden vaihtumista huomaa :)

Nina / Kasoittain kirjoja kirjoitti...

Voit kommenttien puutteesta varmaankin päätellä, että lasit sopivat sinulle niin hyvin ja ovat niin luonnollisen näköiset, että kanssaihmiset luulevat sinun käyttäneen niitä koko ajan. Minulla oli yhdet lasit, joita kukaan ei uutena kommentoinut, ja sitten kun niistä vähän loukkaantuneena mainitsin niin kaikki sanoivat niiden olevan niin luonnollisen huomaamattomat, ettei muutosta ollut huomattu... Siitä en sitten tiedä, kuinka rehellisiä nämä jälkikommentit olivat :)

Taina kirjoitti...

Juupa juu, minä tein sen virheen, että ostin nuo aluetta heikompitehoisemmat. Enkä ole tykännyt, koska nillä ei näe eteen, eikä taakse:)Nyt sitten tiirailen vanhoista laseista, kaikkien naarmujen välistä...

Anonyymi kirjoitti...

meinaaks että kannattais??? -mä seikkailen kaksien lasien rumbassa, paitsi että laseja on hemmetin paljon useammat, niin normi kuin -lukulaseja...mutta kun olen niiiin vaihtelunhaluinenkin...*huokaus*

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Enkuli, Riitta, Paula, Hannele, Raitasukka, Taina ja Pepi!
Kommenttienne kannustamana kallistun positiivisimpaan vaihtoehtoon! 8oD
Pepi, kyllä kannattaa!! Kaksitehoistakin on aika usein tarjouksia tyyliin kahdet yksien hinnalla. :o)