tiistai 20. syyskuuta 2011

Syksy yllätti!

Töihin paluu sujui pehmeästi, teen reilun kuukauden verran lyhennettyä työpäivää selkää säästelläkseni. Hieno systeemi, osasairauspäiväraha

Mutta kyllä se silti kävi voimille! Kotiin päästyäni olin ihan kanttuvei, nukuin koko illan!! Ja se on kyllä erittäin poikkeuksellista!! Miehellä on ilmiömäinen kyky ottaa tirsat milloin ja missä vain - silmät vaan kiinni, niin kohta on umpiunessa. Ei onnistu meikäläiseltä, ei vaikka millaiset loitsut lurauttaisi.

Mutta, juu, SYKSY pääsi yllättämään!! Tokihan olen luumuja keräillessäni huomannut syksyn merkkejä ilmassa. Ja olenhan jo kompostoinut valtaosan kesäkukistakin.

Järkytyin silti SYVÄSTI masentavasta MÄRKYYDESTÄ, lainehtivista lätäköistä, kammottavasta KALSEUDESTA, täpötäydestä työmatkabussista, varisseista lehdistä ja painostavasta PIMEYDESTÄ!

Ottaa päähän satulan mallinen märkä läntti takapuolessa, kosteudesta kihartuvat hiukset, bussin kosteannihkeä tunnelma, lehtien liukastamat jalkakäytävät, märkä koiranhaju, kosteat lehdet postilaatikossa, tiputteleva sateenvarjo, jota ei voi laskea käsistään mihinkään, LOPUTON sade!

Konkreettisimmin syksy kuitenkin kouraisi, kun viikkokausien villasukkahiihtely sisätiloissa päättyi ja oli PAKKO laittaa sukat jalkaan töihin lähtiessä. Kesä on lopullisesti ohi!!

Niin, minähän siis TYKKÄÄN syksystä, vuodenajoista parhain!! Mutta kuka sen käski näin vetisenä tulla??

10 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Syksyssä on tosiaan paljon kaunista (ruska mm.) ja hyvääkin (kesän sato), mutta nämä jatkuvasti pimenevät illat ja hämärät aamut, sateiset tai muuten vain kosteat päivät, lätäköt ja loska kyllä verottavat myös.

No, toivotaan, että tätä kestää aikansa ja sitten tulisi kunnon lumitalvi. Koko talven ylimeneviä 'syksyjä' on myös ollut monia, ja NIITÄ en kaipaisi yhtään.

Lutuset loikoilijat filtin alla siinä kuvissa!

Oikku kirjoitti...

Minä en tykkää syksystä yhtään...enkä varsinkaan tällaisesta säästä! Ihanat koirulaiset siinä, kaverukset saman peiton alla! Hmm, taitaa jotenkin liittyä miessukupuoleen tuo helpot tirsat -ominaisuus; tuttu ilmiö täälläkin ja suuresti kadehtimani ominaisuus!

PIUZA kirjoitti...

Hieno homma, saat aloitettua "pikkuhiljaa!

Minä kävin vatkaamassa eilisen (hyvältä vaikuttaa) kerman välissä ja palasin lukemaan takaisin. Tänään on laitettu hunajaa jääkaapiin, kun se piti palauttaa paikalleen pöydälle. Piti aloittaa se kerman vatkaus, niin laitoinkin vedenkeittimen päälle.:oo) Sokerin muistin vasta maistettuani, mutta nyt on herkkua!

Kyllä näyttää hiuhti ja viuhti (koiranne, joille keksin uudet lempinimet :D)söpöiltä tuon peiton alla ja niin ihanan lämpöiseltä tuossa.

Luumut näyttää hyviltä. Tomaattini edelleen vihertävät. Pitäisiköhän ne kerätä kohta pois.. hmmm.

Täälläpäin oli eilen ihan kamala ilma. Sade piiskasi suunnilleen vaakatasossa. Yritä siinä sitten pysyä kuivana bussikatoksessa!:DD Onneksi oli sateenvarjo, katoksen lisäksi. Kalseus järkyttää minuakin, hui ja kylmä!

Mutta mistä se satulan mallinen märkä läntti tuli takapuoleen? Bussissa? Pissitkö housuun?:D Joo, kyllä se on viimeistään nyt laitettava sukat jalkaan!

Minäkin tykkään syksystä värien puolesta, en juuri muuten. Taidankin vetäytyä peiton alle, lämpöön.

t. Paula

KristiinaS kirjoitti...

Pitkästä aikaa tulin tänne piipahtamaan. Paljon on tapahtunut ja kaunistuksia tullut. Se rulokaappi ja tuoli ovat ihan just Rakkauden talon kalusteet, ihan oikeaan paikkaan pääsivät.
Syksy - on se ihan kiva jakso. Tuoksut ja värit on kauniita mutta kyllä kesä on se mun juttu.

gone to the beach kirjoitti...

Niin se syksy tulee. Pikkuhiljaa vaatteita laittaa ulos enemmän. Vaahteranlehdet maassa, muitakin lehtiä löytyy rutkasti. Niin se kesä meni, olihan se kaunis...Ihania ne huonekalut, rulokaappi ja se tuoli!!!Voih!!

Mirka kirjoitti...

Kyllä tuo osasairauspäiväraha on aivan ehdoton juttu, vaikka sitä vielä aivan liian vähän käytetään. Moni jaksaisi juurikin sen neljä tuntia, mutta kokopäivätyö voi olla alkuun liikaa.

Syksyn tulo tarkoittaa myös sitä, että aletaan lähestyä julua. Mutta sen fiilistelyn taisitkin olla jo aloittanut, blogimaailmassa ensimmäisenä ;)

Mirka kirjoitti...

Siis JOULUA!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Minz, Oikku, Paula, KristiinaS, GttB ja Mirka!
*
Ihan niin paljoa syksy ei lannista, että olisin lirauttanut pöksyihini. Kyllä se läntti tuli ihan pyörän satulasta linja-autoasemalle pyöräillessäni. :oD
*
Aaaah, ihanaa, syksy on ihanaa aikaa myös siksi, että joulu tulla jolkottaa...

mansardikaton alla kirjoitti...

Noinhan se on, mutta toivotaan että viikonloppuna paistaa :).
Mä kanssa kadehdin noiden miesten torkkumistaitoa, se olisi tosi kätevätaito omata. Pystyisiköhän treenamaan :)

Oih luumuja. Mä odotan että mekin saadaan niitä jonkin vuonna, puut on nyt istutettu :))

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitokset Mansardikaton alle!
Meillä kunnon luumusatoa tuli nyt neljäntenä kesänä ekan kerran, viime kesän saldo oli 3 luumua!
Aurinkoista viikonloppua!! :o)