Raclette on perinteinen sveitsiläisherkku (myös Ranskassa liki Sveitsin rajaa). Juustoa lämmitetään avotulen edessä (tai sähkögrillillä), pehmennyt juusto kaavitaan herkuttelijoiden lautasille (raclette tulee ranskan sanasta racler = raapia/kaapia). Juuston lisukkeena nautitaan mm. pieniä perunoita, hillosipuleita, etikkakurkkuja, paprikaviipaleita, tomaatteja, sipuleita, sieniä, ilmakuivattua kinkkua, kypsää lihaa ja/tai mausteisia makkaroita, kyytipojaksi teetä tai viiniä (esim. Riesling tai Pinot Gris).
Kesälomalla 2009 Sveitsissä Leysinin kylässä pääsimme herkun makuun ja sen jälkeen olemme tyrkyttäytyneet kylään tai pyytäneet ystäväperheen vieraisille grillin kanssa...
On se vaan niin HERKKUA! Illan luonnollisesti kruunasi mainio seura!
KIITOS M&J&J!!
PS. Kuvat kyläilypaikastamme, alimmassa emännän länkiin tekemä upea tiffany-seinävalaisin
2 kommenttia:
Ihanaa herkkua ja tuo tiffanytyö on UPEA.
Kiitos Enkuli!
Lähetä kommentti