sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Ihan lötkönä

Jälleen on sivuutettu se KAMMOTTAVA kulminaatiopiste, jolloin kivitalo on ahminut siinä määrin auringonsäteitä, että sisällä on kuumempi kuin ulkona - vaikka ulkona, varjossakin, on +30 pintaan!!

Jok'ikinen läpi töllistä on selällään, ilmavirtapropellit (piru vie, tässä helteessä unohtui jo vekottimen nimikin!) pyörivät kahdessa kerroksessa täysteholla ja silti ei vaan ilma vaihdu!

Onneksi ei toissapäivänä tullut lähdettyä mattopyykille, eilen ryöpsähti oikein kunnon ukkoskuuro - pikainen, mutta runsas.

Kuuron jälkeen olotila muuttui vain entistä kamalammaksi, kuumuuden lisäksi iski kosteus! Yläkerran suihkuhuoneessa on tuuletin, joka haistelee tilan kosteutta ja räpsähtää päälle tarpeen vaatiessa. Se on säksättänyt omia aikojaan pitkin päivää ja yönkin vielä perään.

Mitä tässä kuumuudessa voi tehdä? No, lämmittää saunan...

 
Vilvoitusta soivat vain vesimelonit ja pensasmustikat, jääkaappikylminä!

Eilisissä lomarutiineissa ei juuri ole raportoitavaa:
Kotiruokaa: grillattuja maissintähkiä, tomaatteja, perunapalloja (Findus) ja kasslerpihvejä
Siivousta: ei, ei, ei...
Silitystä: ei, ei, ei...
Puutarhaa: ei, ei, ei... Mies sai hullunkohtauksen ja kielloistani huolimatta siisti orapihlaja-aidan pensasleikkurilla helteessä!! Lopputuloksena siisti aita, 3 läpimärkää t-paitaa, tyhjiä Fanta Zero -pulloja ja yöllinen suonenveto...
Käsitöitä: Yhdestä Puro Batikista tulee 5½ isoäitiä!
Lueskelua: ei, ei, ei...
Sisustusta: ei, ei, ei...
Remontin suunnittelua: ei, ei, ei...
Päiväkävelyä: EI, EI, EI...

Anteeksi tylsä merkintä, ei vaan jaksa valokuvaillakaan mitään!

Vaikka ei nuutuneessa pihassa oikein kuvaltavaa olisikaan. Hommaa kyllä olisi, rikkaruohot rehottavat, vattupuska on taas laonnut pitkin pihoja, maahumala on riehaantunut niin hurjaan kasvuun, että verikurjenpolvet pitäisi siirtää tieltä pois, siistittävää olisi siellä ja täällä. Joskus sitten, paremmalla ajalla ja teholla...

KyJy-kuulumisia:

Hih-hih-hii, pakko oli vielä poiketa S-markettiin... Ihan vaan maltillisesti 6 kerää!! Täydennystä eilisiin (vihreää Puroa, vielä yksi Tico-tico) ja pari kerää Seiskaveikkaa. Tunsin itseni ihan normi-asiakkaaksi!!

 
Illalla puikoille pääsi viides KyJy, Polkka-sukat. Tulevat ihan omaan käyttöön. Jostain syystä, vaikka nämä ovat niin OMIA VÄREJÄNI kuin vain olla voi, näyttävät aiemmin tekemäni Veljentyttöjen Polkat paremmilta (kuva täällä).

PS. Miehen kanssa nuuhkimme punoslaukkua pitkin päivää, kassi on ehtaa nahkaa. Teinkin VIELÄ paremman löydön kuin aavistinkaan! Ilo, onni, autuus!

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Tänäänhän sinä olet lankaostosten kanssa pysynyt hienosti kurissa :)))

Maina kirjoitti...

Olipa muuten hauska laukku ja ehtaa nahkaakin vielä!Ja tulossa kauniit sukat.
Meillä on helteiden aikaan ollut auringonpuolen ikkunat ja kaihtimet visusti kiinni. Siitä seurauksena sisällä suhteelisen siedettävä lämpötila. Ulkona tiiliseinällä olis voinut kananmunia paistaa kyllä. Onneksi tänään ukkonen toi mukanaan sadetta ja vähän viileämpää.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli ja Maina!!
Onneksi keli tuntuu olevan viilenemään päin! Sisällä on vielä lämmintä pitkään, nyt kun talo ehti paahtua... Onneksi yövyn leirillä!! :o)