lauantai 9. heinäkuuta 2011

Jälkipuintia

Päivölän tilkkukurssi päättyi eilen, nyyh-nyyh! Mieluusti olisin vielä muutaman päivän huristellut ompelukoneella!

Onneksi ensiapua on saatavilla jo elokuunn lopulla ja lokakuullekin suunniteltiin uutta viikonloppukurssia! Tosin näistä taidan osallistua vain jompaan kumpaan. Ilmoittauduin jo myös ensi kesän tilkkuleirille! :o)

Vielä viimeiset herkkupalat:
 
Kässypussien kavalkadi: päällä Maaritin pussukat, alla Anjan koiruliinit, Riitta vangitsi kassinsa kylkiin satuhevoset, Minna sovelsi mallin uimareissupussiksi valitessaan materiaaliksi pallollisen kernin.

Kesäkivaa: Merikin mansikkainen picnic-kori, Anjan raikas pullokassi ja Hannan soma mustikkapussukka.

Vielä viimeiset suosikkilaukut Maaritilta ja Merikiltä. Merikki jalosti mallia omiin tarpeisiinsa: vähemmän leveyttä, lisää korkeutta, tukeva olkahihna hantaakien sijaan.

Yksityiskohtia Maaritin laukusta: upea antiikkinappi, hantaakien päihin kiinnitetyt jojot sekä hauska omppu-lompakko.

Ihan viimehetkellä vielä melkeinvalmistuneet: Riitan tyylikäs salkumalli, Soilin kissakassi on niin vastasyntynyt, että silmätkään eivät ole vielä auenneet sekä Maaritin soma pikkukassi.

 
Oma viimeisen päivän valmistunut: koirien reissukassi. Kooltaan se olikin (yllättäin, vaikka kaavat olivatkin "omasta päästä") vähän isompi kuin kuvittelin, mutta se ei haittaa laisinkaan! Kassiin mahtuvat mukavasti koirien shaalit, valjaat, toppahaalarit, puruluut ja tuikitärkeät yöhalikaverit: nalle, rotta ja kana, kun koirat viettävät hotellilomaa koirahoitolassa reissujemme aikana.

Vuorikangas (Minnan Tilkkutarhasta) on niin kiva, että pistänpä kuvan vielä nurjalta puoleltakin. Pitäisiköhän harkita vielä neljännen piskin hankkimista, matkavarusteet mahtuisivat...

Huomaan tehneeni TILKKUleirillä vain yhden TILKKUkassin, muut ovat vain kasseja TILKKUkankaista. Hmmmm, taidankin olla wannabe-tilkkuilija!!??
(No, ihan pikkuisen tein myös farkkuTILKKUnojatuolimattoja...) Se täytyy sanoa, että jos leirillä meinaa ehtiä tehdä TILKKUtöitä, pitäisi blokkeja tehdä jo varastoon ennen kurssia...

Pikkuisen tein ostoksia Toijalan Kangastukun lisäksi myös Minnalta (tilkkuleikkuri unohtui kotiin, katkoin neulat koneesta, huopaa en viitsinyt kotoa asti kantaa, muutama vetoketju, vähän kankaitakin...) ja Maaritilta (mansikkakangasta ja puiset kahvat tuleviin tarpeisiin).

Laskin kuvanneeni 65 valmistunutta laukkua, kassia tai pussukkaa, muutama on siis jäänyt ikuistamatta! Kaikkiaan kurssilla valmistui 73 säilytintä - siis keskimäärin 5,6 laukkua per opiskelija ja/tai 14,6 laukkua per päivä. Lisäksi 1 ompeluessu, 1 grillausessu ja 1 leninki sekä 1 neulatyyny (hah, minun!). Oletettavasti  myös jokusia laukkuja matkasi vielä kotiin viimeisteltäviksi, joita laskuissa ei ole noteerattu.

Keskimääräinen työleiripäivän pituus oli n. 12 tuntia. Jos joku mahdollisesti on kiinnostunut osallistumaan, mutta nyt kauhistui päivien pituutta, niin kerrottakoon, että kurssipäivän pituus "virallisesti" on 8 tuntia (miinus lounastauko, miinus kahvitauko), eli 9-17. Jokainen könyää paikalle omaan tahtiinsa ja myös lähtee oman aikataulunsa mukaan - mutta kurssilla nyt vaan on niin hauskaa, että useimmat venyttävät päivää OMASTA HALUSTAAN jommasta kummasta päästä - tai molemmista...

Yleisarvosanaksi kurssille antaisin 10+. Kiinnostava aihe, erinomainen opettaja, hillitön kurssiseura, hurttia huumoria, paljon naurua, mukava miljöö, maistuva ruoka, pehmeä peti, hyvä keli (vaikka vähän tuppasi hiki virtaamaan loppuviikosta), uusia oppeja, hyvä mieli, kauniita ja hyödyllisiä tuotoksia!!
Mitä muuta muka kurssilta voisi vielä vaatia???

Ihan mieletön energiapösäys, virtaa riitti aamusta iltaan, eikä edes selkä kiukutellut!! Kyllä näin piristävän kurssin jälkeen jaksaa taas pitkälle syksyyn!

Lähipäivinä oletettavisti Päivölä-kuulumisia luettavissa myös näistä blogeista:
Arnican käsityöt
Elennah tilkkuilee
Maikin tilkut

KIITOS Jaana-opettajalle sekä Maarirtille, Minnalle, Hannalle, Soilille, Merikille, Ritvalle, Riitalle, Sirkalle, Tuulalle, Anjalle, Hannelelle ja Sofialle KIVASTA KURSSISEURASTA!   

 
Kurssipaikka on tyhjennyt, seuraavia kurseja odotellessa...

Päätän raportointini Päivölästä tähän.

VIRKISTÄVÄÄ VIIKONLOPPUA!

11 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Kiitos mukavasta viikosta ja leiriseurasta...
Seuraavalla kerralla tavataan
Hauskaa kesän jatkoa:)

Täti Sininen kirjoitti...

Aivan upeita töitä! Kissakassista olen haaveillut tai oikeastaan suunnitellut tekeväni joskus. Minun ompelut ovat jääneet neulonnan ja virkkauksen jalkoihin. Kylläpä minullakin haluttaisi tuollaiselle kurssille.

Auli kirjoitti...

Onpas kivan näköisiä töitä! Ihania kasseja ja kankaita!

Zzz kirjoitti...

Kuulostaa melkoiselta piristepläjäykseltä. Jos joutuisi saman mittaisia päiviä tekemään vaikkapa tilastoimalla kassakuitteja, niin nukahtaisi varttitunnissa :).

Minna kirjoitti...

KIitos itsellesi mukavasta seurasta ! Ihmettelen edelleen että millä energialla ehdit päivittää vielä blogiakin kurssin aikana. Kuvista tuli todella hyvin onnistuneita ja laitankin linkin omasta blogistani sivuillesi. Heleää heinäkuun jatkoa !

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Maarit, Täti Sininen, Auli, Neferi ja Minna!
Juu, kassakuittien setvimiseen ei taitaisi minustakaan olla...

PIUZA kirjoitti...

Bloggerissa oli eilen jotain kummallista. Kommentoin tätä postausta 2 kertaa, eikä kumpikaan kommentti ole tullut..:(

No Maaritin keltainen ruusuinen kässypussukka on joka tapauksessa ihanan romanttinen! Ihmettelin myös mm. miten tuohon sinun koirien reissukassiin sopii niin paljon tavaraa. Se on soma.:)

t.Paula

Maija kirjoitti...

Mitä useamman Päivölä-päivityksen olen lukenut, sitä enemmän kurssit houkuttavat :D. Tilkkukurssitunnelma on tuttua, nauru raikaa ja iltaa ja loppuviikkoa kohti jutut menevät aina vain hullummiksi.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Paula ja Maija!
Koirulikassi on jättikokoa - suunnilleen ison mari-kassin kokoinen. Miten se kankaana näyttikin niin paljon pienemmältä...?
Leireilemään vaan, Maija!! Lystiä on!

Taina kirjoitti...

Kiva kun jaoita tämän kanssamme:) Ja eihän sinun tarvitse sitä nolostella, ettet tehnytkään montaa tilkkutyötä, teit kuitenkin jotakin, joka antoi sinulle tämänkin kokemuksen kurssista ja aimo annoksen oppia (ainahan kursseilta jää jälkipureskeltavaa),ihanaa samanhenkistä käsityöporukkaa jne. eikös siinä ollut jo tarpeeksi ja ylikin!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Taina!
Kyllä, kurssi olisi ollut oikein ihana, vaikken olisi saanut kuin tuon neulatyynyn aikaiseksi! ;o)