keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kässypusseja

Hii-haa! Ihan uskomatonta, farkkumatot eivät eilen edenneet tikin vertaa - syystä, että homma luisti ja kasseja ei tarvinnut purkaa tikin vertaa!! Ja sain ihan valmistakin aikaiseksi!!

Innokkaimmat kurssilaiset olivat sännänneet polkemaan koneitaan jo reippaasti ennen aamiaista, siis jo kohta  aamu-6:n jälkeen! Itse aloitin maltillisesti kurssiohjelman mukaisesti 9:n maissa, mutta vastaavasti lähdin unta houkuttelemaan vasta viimeisten mukana klo 23:15.

Tietenkään en muistanut kuvata Opettajan mallilaukkuja, mutta sain yömyöhän tilkkuilijoilta luvan ikuistaa heidän vastavalmistuneita kassejaan. Tässä ensimmäiset makoisat näytepalat:

Soili ja Hannele tekivät olkalaukut mari-laukun mitoilla. Soilen laukun etuosa käsin painettua kangasta, Hannelen laukussa hauskana yksityiskohtana 2-värinen vetoketju.

Minna valmisti valtaisan kokoisen matkakassin, tyylilleen uskollisesti kukkakankaasta. Herkullinen!!!

Ritva ja Soili tekivät tämän kurssin suosikkimallin (näitä toivottavasti saan vielä muiltakin kurssilaisilta kuvattaviksi), tosin Ritva lisäsi omaansa vetoketjukiinnityksen. Molempien laukkujen hantaakit (hiisi vie, mikä on oikea sana??) ovat Karnaluksista.

Valitettavasti vihreä pöytäpinta syö värin Ritvan laukusta, se on kauniin vihreä, ei suinkaan harmaa. Koitan kuvata vielä uudestaan neutraalimmalla taustalla...

Toinen tämän kurssin suosikeista: lokeroitu pullokassi. Kuvassa Opettajan mallikappale sekä Minnan ja Sirkan sovellukset.

Maarit teki mainion kassin tilkkukillan tapaamisiin kuljeteltavia töitä varten, ihanista pehmoisista amerikkalaisista kankaista. Ilmettä antavat somat puunapit ja piskuinen piski - kaulapannan veromerkissä lukee "Made with love".

 
Ekalla Päivölän tilkkukurssillani Sofia teki picnic-kassin (katso täältä), jo silloin ajattelin mallin olevan mainio kässypussiksi. Siis kassiksi, jossa voisin muovikassin sijasta työmatkoilla kanniskella sukkakudinta tai isoäitiä tai mitä nyt milloinkin sattuu työn alla olemaan.

Ja nyt sen siis tein!! Minna oli jälleen pystyttänyt kangaskaupan tarpeitamme tyydyttämään: nappikangas on Tilkkutarhan valikoimista. Huomatkaa kiristysnauhojen keskelle jäävä aukko, siitä mahtuu lanka juoksemaan eikä enää pyöri lankakerät pitkin bussin lattioita!!

Ekaa versiota pidin kovikekankaasta huolimatta vähän lötkönä, joten tein variaation Eurokankaan paperinukkekankaasta ja Tilkkutarhan ruutukankaasta liimahuopaa käyttäen. Lisäksi vaihdoin nyörikujan vetoketjuun ja tein pidemmät hantaakit (piru vie, mikä se sana on??). Tästä tuli vähän turhankin tömäkkä, mutta seisoo tukevasti pystyssä töyssyisemmässäkin onnikkakyydissä!!

Tajusin vasta, ettei kumpikaan tekeleistäni ole TILKKUkassi, ainoastaan TILKKUKANGASkassi... Enkö raaski palastella kankaita??? Täytyy tänään korjata asia...

PS. Koitan vielä myöhemmin lisäillä laukkujen mittoja.

9 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Oi miten ihania kaseja. Oikein meinasi itselläkin alkaa tuo tilkkuilu kiinnostaa, pitkän ajan jälkeen.
Kiva kun muutkin kurssilaiset antoivat omiaan kuvata.
Terkkuja sinulle sinne.... ja mukavaa jatkoa !

Taina kirjoitti...

Wau, mitä kasseja>3 Nyt kyllä tuli kassi kuume, äkkiä pois alta se pussukka, mikä on työn alla...

Anna kirjoitti...

Voi miten kivoja luomuksia :) Ja kyllä mulla on ainakin kassissa hantaakit, mutta jotku kuuluvat olkaimiksikin kutsuvat. Ei kassissa oo olkaimet, vaan tissiliiveissä tai kapeat olkaimet topissa :D Hantaakit siis!
Jään odottelemaan lisäkuvia luomuksistasi :)

TeSa kirjoitti...

Kauniita valmistuneita kasseja hienoilla kassinkahvoilla.
Siinä ei paljon ompelukoneet ehdi jäähtymään, jos tuollaista työpäivää tekevät.

Minz kirjoitti...

Aivan UPEITA kasseja ja pussukoita! Vau! Pitäisikö... (levittää ompelustarpeet köökin pöydälle). Äh! Ei nyt, kun juuri olen työkoneetkin saanut kesäksi siirrettyä pois. Ehkä joskus.

Nauratti, kun itsekin lähdin oikein tuota hantaaki-sanan synonyymiä miettimään: olkaimet, ottimet, kantimet, kantokahvat... Heh, mikään ei kuullosta yhtä oikealta kuin hantaaki. =D

Kultsin kämppä kirjoitti...

Kasseja ei ole koskaan liikaa! Hienoja!

Anonyymi kirjoitti...

Heh-hee... mä sanon, jotta hihna, olkahihna tai lyhyet hihnat :-D

Hienoja kasseja ja tuo nappikangas on ihana!

- ShamanCat

Sirkka kirjoitti...

Ihania kasseja! On varmaan innostavaa olla inspiroivassa ja taitavassa seurassa. Kuvien välityksellä mekin pystymme nauttimaan kurssista. Laukuissa esiintyvät kahvat olivat minulle uudenmallisia. Karnalux tuntuu olevan hyvä materiaalikeidas.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli, Taina, Anna, TeSa, Minz, Kutsin kämppä, ShamanCat ja Sirkka!
Sirkka, lämpimästi tervetuloa Rakkauden taloon!
Hantaakit ovat siis hantaakit! :o)