tiistai 26. heinäkuuta 2011

Lehtikatsaus

 
Eilen odotti kotiin tullessa yllätys! Ritva oli pudottanut postilaatikkoon kaipailemani neuleohjeet - KIITOS RITVA! Emme tunne entuudestaan, mutta hän kertoi kivassa viestissään olevansa vakituinen vierailija Rakkauden talossa! Oikein mieltä kutitteli, lämpimästi tervetuloa!!

Postilaatikosta juolahtikin mieleeni, etten olekaan kirjoitellut aikapäiviin (kitkeriä) lehtiarvosteluja!

No, enpä ole aikapäiviin tutustunut uusiin sisustuslehtiinkään, en edes lukenut kotiin kannettuja...

 
Ruokailuhuoneen pöydänkulmalla könöttää lukemattomien lehtien pino: kolmen kuukauden Kodin kuvalehdet, Meidän mökit ja Viherpeukalot, muutama näytelehti Avotakkaa ja Mondoa, yksittäiset Kotivinkki, Koti ja Keittiö  ja 25 Beautiful Homes. Isointa osaa ei ole vielä edes avattu, saati selailtu!

Alkukesästä peruin monen lehden tilaukset (mm. Talo&Koti sekä Koti ja Keittiö, joiden kestotilaaja olen ollut kummankin aviisin ensimmäisestä numerosta alkaen). Enpä ole kaivannut!!

Koti ja Keittiö ilmeisesti kaipasi, koska peruutuksen jälkeen sain laskun, jossa toivotettiin uusi tilaaja tervetulleeksi, onnittelut vaan hyvästä lehtivalinnasta! Soitin aika sapekkaan puhelun asiakaspalveluun.

Onko lehtitaloilla uusi myyntitaktiikka: lähetetään laskuja täysin sattumanvaraisesti, josko joku vaikka sattuisi sen epähuomiossa maksamaan? Olen kuullut aika monen saaneen (eri lehdistä) tilauslaskuja, vaikka ovat TÄYSIN varmoja, etteivät kyseistä lehteä ole koskaan edes harkinneet tilaavansa. Töitä kuluttaja-asiamiehelle?

Mutta, juu, yhteen uuteen lehteen olen kesän aikana tutustunut! Ostin Eckerö-Grisslehamn -lautalta uutuuden Skönä hem - Country life, kaipa tätä mantereellakin myydään?

 
Poikkeuksellisesti en yhtään ärsyyntynyt tätä lehteä selatessani! Löysin tosi paljon katsottavaa ja ihan luettavaakin kohmeisella kouluruotsillani, mainoksiakaan ei ollut haitaksi asti. (Oli nyt sitten pakko vielä laskea niille tuhlattu sivumäärä, kun siihen aina takerrun: 47½ sivua 172:sta - siis vain vähän reilu neljännes mainoksia! Ainoastaan loppusivujen "väärinpäin" oleva INR:n 8-sivuinen teemamainos otti kuuppaan - koska se oli väärinpäin).

 
Kansi lupaa: Inredning - från torp till lyx - ja lupaus piti paikkansa. Tyyliä löytyi laidasta laitaan ja kaikista löytyi jotain kivaa, vaikken nyt mitään hurjia AHAA-elämyksiä saanutkaan, ei mene sisustus eikä puutarha uusiksi lehden innoittamana.

 
Yleensä hyppään ruokajuttujen yli, mutta nyt herkullisen näköiset kuvat saivat huulia lipoen tankkaamaan reseptejäkin! Niistä otan kyllä virikkeitä tuleviin keitoksiin!!

 
Mutta kaiken kaikkiaan lehden viehätys varmaan perustui juuri tuohon kohteiden erilaisuuteen! Kotimaisia sisustuslehtiä selatessa ei voi olla varma, missä edellinen juttu loppuu ja seuraava alkaa, kun sisustukset ovat toisintoja jostain asuntomessustandardista.

 
Vähän sama juttu kotimaisten sisustusohjelmien kanssa, ne erottaa toisistaan vain eri korkeuksilla kiekuvat, mutta yhtäkaikki miälettömän huanoa suamea puhuvat sisutustoimittajat. Sisustukset ovat yhtä ja samaa vaaleaa ja mitäänsanomatonta mannapuuroa tai epäsointuisaa väri-ilottelua, joka vetää silmät kieroon. Kyllä on Innon Markoa ikävä - hän sentään oli AITO kaikkien näiden tekopirteiden ja teennäisten hepsankeikkojen rinnalla! (Hyi, taisin nyt olla vähän ilkeä!?)

 
Asuntomessuista puheen ollen; aiemmin olin TOSI kiinnostunut, luin "viralliset asuntomessulehdet" kannesta kanteen, muistin tarkkaan arkkitehtoniset ratkaisut ja sisutuksien parhaat palat - unelmien täyttymys oli pääsy asuntomessuille. Enää ei kiinnosta lehtijutut sen enempää kuin messutkaan (toki niillä käyn, jos sattuvat lähitienoolle!).


Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön! Olen houkutellut Siskoa mukaani NUKKEKOTIASUNTOMESSUILLE Turkuun! Lähtisivätköhän Veljentytötkin mukaan? Nämä messut ovat yleisölle avoinna 14.8. asti.


 
Arpajaisaikaa vielä tämän viikon loppuun!
(klikkaa kuvaa)

8 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Kuule Paula, enpä ole tuota lehteä ainakaan meillä päin tavannut. Vaikuttaa hyvinkin kiinnostavalta. Ja kyllä, minäkin olen samaa mieltä kanssasi, että sisutusohjelmat ovat samaa puuroa ja toimittajat voisi laittaa kiertoon. Ensi viikolla olen menossa noille nukkekotiasuntomessuille ja ovat ainoat messut, mitkä kiinnostaa. Ei kiinnosta nimittäin yhtään "oikeat" asuntomessut, on ne niin överiksi menneet. En ainakaan minä voi käsittää niitä, eivät minusta palvele mitenkään suurinta osaa tavallisia ihmisiä. Tavallisilla tarkoitan nyt normaali palkkatyössä käyviä, sen tulotason omaavia siis. Itse tilaan enää maalaisunelmia ja toivekoti ja puutarha lehdet. Mukavia lukuhetkiä toivottelen ja lehtikatsaukset ovat tervetulleita:)

TeSa kirjoitti...

Kiinnostavia lehtiä ilmestyy niin paljon, että on vaikea valita mitä lukee.
Nukkismessut kiinnostaisi minuakin...

PIUZA kirjoitti...

Lehtitilaukset on minun mielestäni aika turhia (ja tämä tosiaan vaan oma mielipiteeni). Samat lehdet saa kirjastossa luettua ilmaiseksi, jos sille päälle sattuu. Muutoin ne tuppaavat kasaantumaan vaan "vuoden viimeiselle päivälle" ja lentävät lehtiroskiin nopean selaamisen jälkeen tai niitä säilytellään vuosikaudet. Vuosikaudet siksi, että kyseessä on esimerkiksi niitä neule-/virkkaus- ja muita käsityö-ohjeita.

Et ole ainoa, joka on kuullut noista lehtitalojen kyseenalaisesta "myynnistä".:(

Innon Markoa on tosiaan vähän ikävä, näitä uusia sisustusohjelmia tai jo vanhojakaan ei ole juuri tullut katsottua! Minustakin ne on hyi!

Täytyypä käydä nyt osallistumassa, kun vielä muistaa.

t.Paula

Eloise kirjoitti...

Samaa mieltä kanssasi sisustuslehtien ja -ohjelmien olemuksesta. Muutaman sivun jaksaa lehdestä kääntää ja katsoa ja sitten kaikki näyttää jo samalta puurolta, silmä sokeutuu, mikään ei nouse esille... siksipä niitä en kai juuri ostelekaan. Pari kertaa asuntomessuilla käyneenä olen sitä mieltä, että kovin erikoisia ovat monet niiden ratkaisuista, sitä jää miettimään, miten lie toimivat käytännössä. Hirveästi hukkatilaa ja sitä myöten siivottavaa ja lämmitettävää. Mutta ehkäpä niiden tarkoitus onkin sitten toimia ajatuksenherättäjinä...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Taina, TeSa, Paula ja Eloise!
*
Suomalaisia vaivaa kummallinen konsesusmieli - kaikkien pitää olla samasta muotista, poikkeavuuksia ei sallita. Koskee ihan kaikkea, jopa poikkeavia mielipiteitä ei sallita (erityisen hyvin tulee ilmi muuten blogikommententeissa, jos erehtyy esittämään valtavirrasta poikkeavan käsityksen. Enkä nyt tarkoita parjausta, vaan ihan viattomiakin mielipiteitä). Joskus se huvittaa, useimmiten ärsyttää.
*
Nukkekotimessut on kyllä ihan huippuidea, Sisko ja Veljentyttö Nuorempi lähtevät myös messuvieraiksi.

Jadekettu kirjoitti...

Kiitos nukkekotimessujen vinkistä! Kuullostaa tosi kivalta. :)

Oikku kirjoitti...

Nuo nukkekotimessut olisivat varmaan ihanat! Harmi, että matka Turkuun vie vasta elokuun lopulla...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Ole hyvä Jadekettu! :o)
Kiitos Oikku! Me emme ole tulossa Turkuun kuun lopulla, jätämme tämän vuotiset kemut väliin. Ehkä taas ensi vuonna uudella innolla...