perjantai 9. syyskuuta 2011

Pirot paranoo...

Taannoisilla synttäreillä tavattiin sukulaisia ja kylänmiehiä, vallankin sukulaisia. Em mä suinkaa trossaa, kun sanon notta komiat oli pirot pohojalaaseen tapahan (iliman puukkoja seljäs kuitenkin)!

Kummit jäivät Isälle ja Äidille yökylään. Kummitäti toimitti Äidin kautta muutamia tilkkulehtiä ja lehtileikkeitä inspiraationlähteeksi, nyt sairasulomalla olen ehtinyt paneutua niihin oikein kunnolla. Ihania malleja, sormia syyhyttää!

Erityisesti retkahdan aina kaikkiin jouluisiin tilkkutöihin (juu-u, ihan selvästi nyt on iskenyt jo joulufiilistely päälle...). Selkä kestää hyvin neulomisen ja virkkauksen kallistuvassa vaivaistuolissa, mutta ompelukoneelle en uskalla vielä mennä. Lokakuisella Päivölän tilkkuleirillä voisi keskittyä joulutilkkuiluun...

Tulin aika hilpeälle mielelle tästä Kummitädin lähettämästä Ilkka-lehdessä 13.10.2001 julkaistusta farkkupeitteestä. Idea on ihan tuore ja käyttökelpoinen vielä 10 (!) vuoden jälkeenkin! Farkku on ikiklassikko!!!

Taitaa Kummitäti lueskella blogiani, kun tiesi tilkkuilun mökkiteeman... Jos lukee, niin ei kun KOMIAT KIITOKSET Isoonkyröhön!

 
Luumusato kypsyy hurjaa vauhtia! Toistaiseksi pistelty poskeen ihan sinällään, mutta ehkä pitää viikonloppuna kokeilla Kirsin vinkistä Kotilieden ihania luumureseptejä tai vaikka luumulikööriä...

Ja - uskokaa tai älkää - mansikkamaamme on alkanut puskea LOPULTAKIN mansikoita!! Ja niitä on paljon, ihan poimittavaksi asti!!

Kukkien määrästä päätellen satokaudesta tulee pitkä ja tuottoisa!! Voi kyllä kesä (??) loppua vähän kesken. Pääsisin varmaan paikallislehteen, jos otsikoksi saadaan "Mansikoita marraskuulla!". Hyviä ne ovat, syysmansikat!!

6 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Oi, kummitätisi asuu meillä!

Luumuja täälläkin on syöty. Onneksi sain sen verran vähän, että riitti vain naposteltavaksi. Millään ei tahdo keritä kaikeen säilöntään, kun omenoitakin täytyy ryhtyä jalostamaan.

intsu kirjoitti...

Jaa,jaa,että sitä sitten ollahan oltu niinku pohojalaasis piroos iliman puukkua selekähän! Moon sitte aina ihimetelly notta miksiköhän kaikki luuloo jotta täälä on niitä puukkoja!? Vaikka lehtiä ku lukoo niin kyllä muuallapäin Suamia sitä vasta puukotetahankin! Ooh minkälaasia herkkulehtiä oot saanu! Ja mitä herkkuja teillä kasvaa,huomasikko mä jo maistoon muutaman teirän mansikan:)
No saikkohan tästä kiriootuksesta ny selevää vai tarttikkohan tulukkia:D

sofia kirjoitti...

Sain itse mansikantaimia ja laitoin ne multiin. Nyt ihmettelen satoa tullessa, kun painavat mansikat roikkuvat mullassa. PItäisikö siis tehdä laatikko tai ainakin puiset laidat ympärille??
Joulusta tuli mieleen, joko olen keksinyt käytön ihanlalle ''joululuukku-kankaallesi''? Kiinnostavaa nähdä. Siis siinä oli kehysettynä jouluisia kuvia kuin kalenterissa.
T:SOfia

Eloise kirjoitti...

Meillä alkaa myös olla luumut sillä mallilla, että ehkä ne olisi pitänyt poimia jo eilen... :). Mutta opiskelijan elämä on ollut kiireistä, ehkä huomenna ehtisi niitä poimia.
Kaunis myöhäissato mansikasta sinulla, voit nyt nautiskella tuoreilla mansikoilla, kun me muut kaivelemme pakastinta :):

Zzz kirjoitti...

Jesh, täälläkin on pistelty aamupalajälkkäriksi tuoreita mansikoita suoraan puskasta...ja on jo syyskuu hyvässä menossa.

Viikonloppuja =)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Kardemumma, Intsu, Sofia, Eloise ja Neferi!
*
Kardemumma, sano Kummitädille terkkuja! :o)
*
Intsu, m'oon ylpiä pohojalaasista sukujuurihista, siältä tuloo sisu ja se, ett teherähän eikä meinata!
Isä on 100% pohjalainen & Äiti 100% hämäläinen, sieltä varmaan tulee hitaus...
*
Sofia, mansikkapenkkiin (tai -ruukkuun) kannattaa pingottaa musta muovi ja siihen reiät taimille - tosin tämän unohdin itsekin...
Päivölässä nähdään lokakuussa??
*
Eloise, tehdään mitä keritään, huonoa omatuntoa potematta! :o)
*
Neferi, ihanaa! Luulin jo, että olen TAAS onnistunut tekemään jotain omituista puutarhassa...