sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Rulokaappi ja muuta ihanaa

Keväällä kerroinkin, miten sain Äidin Sedän jäämistöstä Iittalan lasia, pellavapyyhkeitä ja kuvassa olevan kellon, Sedän omin käsin tekemän.

Nyt Sedän talo, Äitini lapsuudenkoti, on myyty mukavalle nuorelleparille ja talo tyhjennettiin myös kalusteista. Osa jäi taloonkin, mutta kaappikellon - sekin Sedän itsensä tekemä - Sedän Tytär antoi Äidille ja Isälle. Upea ja arvokas muistolahja

Sedällä oli rulokaappi, jossa hän säilytti työkalujaan millinsuorissa riveissä. Kaappi on yksi upeimmista kalusteista, joita koskaan olen nähnyt! Siitä varmaan juontaa intohimoni Billnäsin kalusteisiin...

Rohkenin esittää Sedän Tyttärelle, että jos kaapille ei ole loppusijoituspaikkaa, olisin halukas ostamaan sen. Ei ollut kuulemma paikkaa, saisin kyllä kaapin, mutta maksutta. Röyhkeyteni vähän hävetti, mutta voisimme sentää auttaa viimeisten tavaroiden kuljetuksessa.

Ja nyt rulo komistaa työhuonettani!! Mikä kaunokainen, oikea unelmien täyttymys! Googlailin vähän, epäilisin rulon olevan Billnäsin 438.

Siskon antama Beloved-avaimenperä sai viimein arvoisensa paikan! Sattumoisin tähän liittyy parikin yhdistävää tekijää: Sedän peruja saimme näitä samaisia Musla-kahvilusikoita ja kaiken kukkuraksi Setä oli Siskon kummisetä. Ne ihan selvästi vain odottivat toisiaan!!

Eikä siinä vielä kaikki!!

Sedän Tytär kysyi, huolisimmeko myös työtuolin. HUOLISIMMEKO?? Herranjestas, maksaisin mansikoita, pissaisin hunajaa!!! Mieskin on haaveillut Billnäsin nojatuolista vuosikaudet!

Tuolissa on hämmentävä Rebuilt -laatta istuimessaan...

... mutta mekanismi on Billnäsin alkuperäinen.

Setä oli VPK-veteraani. Sedän Tytär kertoi tuolin olevan lähtöisin palotalolta - kun palotalo muutti uusiin tiloihin, pistettiin kaikki vanhat kalusteet romuksi. Setä oli koonnut tuolin osista. Kenties tehnyt jonkin osan itsekin?

Tehdäänpä vielä kierros työhuoneessa:

Selkävaivoissani siirryin läppärin kanssa olohuoneen vaivaistuoliin, mutta nyt taitaa olla aika palata bloggailemaan entiselle paikalle työhuoneeseen...

Ihanaa, että Rakkauden talossa on tavaroita (Rakkauden talon originaalin lääkekaapin ja muutaman muun lisäksi), joilla on tarina ja tunnearvoa,  historia!!

14 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Hienoa kädenjälkeä sedälläsi. Ja mikä ihana rulokaappi. Kyllä tuossa työhuoneessa kelpaa istuskella.

Zzz kirjoitti...

Tuollaiset tavarat ovat melkoisia aarteita.

PIUZA kirjoitti...

Komeita!

t.paula

Maina kirjoitti...

Aivan ihanat kalusteet. Selvästi ne olivat työhuoneeseenne tarkoitetut :)
Löysivät uuden Kodin!
terv. maina

Minz kirjoitti...

Upeaa, upeaa - ja ne tarinat tavaroiden takana vasta kiehtovia ovatkin. Kyllä!

Blogissani on sinulle jotain. =)

Oikku kirjoitti...

Kauniita ja komeita kalusteita, mutta minusta kaunein on tuo rulon päällä oleva pöytälamppu!

Tänään oli muuten Innossa farkusta ommellut ruokapöydän tuolien huput. Tuli vaan se sinun sukulaisten (-ko? oliko?) farkkumökki mieleen, jos lisäideat farkusta houkuttaa.

tarutikki kirjoitti...

Aivan ihania kalusteita ja kaunis työhuone sinulla ja niin hyvässä järjestyksessä, toisin kuin meikäläisen työhuone:)

mansardikaton alla kirjoitti...

Onpa hienon näköistä, rakastan vanhoja tavaroita juuri tuon takia, niillä on tarinoita kerrottavana. Minulla oli joskus samanlainen kirjakaruselli ja harmitti kun jouduin sen palauttamaan veljelleni (jolta se oli lainassa).

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Kardemumma, Neferi, Paula, Maina, Minz, Oikku, Tarutikki ja Mansardikaton alla!
*
Tiffany-valaisimen tilasin vuosia sitten Hobby Hallista, Äidille lahjaksi. Vaan kun hain paketin postista, en sitten raaskinutkaan luopua! Äiti sai ihan jotain muuta...
*
Oh no, niitä Inno-jaksojahan tulee 4 aina sunnuntaisin! Piti sitten katsoa ne kaikki... Kiitos vinkistä, farkkuhuput olivat kivan näköiset, jotain vastaavan on suunnitelmissa... ;o)

-päivi- kirjoitti...

onpas komeita kalusteita ja tunnelmaa!

Eloise kirjoitti...

Setä taisi todella arvostaa työkalujaan, kun säilytti niitä Billnäsin kaapissa! Oi, oi... minäkin huolisin Billnäsiä kotiini...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Päivi, Eloise ja Miia!
Päivi ja Mia, tervetuloa Rakkauden taloon!
Mia, suo anteeksi, postin vahingossa kommenttisi - ei pitäisi väsyneenä tehdä mitään...
Setä oli taitava käsistään ja todella piti hyvää huolta työkaluistaan - ja talostaan!!

JussiP kirjoitti...

Ilmeisesti tuo Rebuilt-laatta on helsinkiläisen konttorihuonekaluja myyneen Oy Rebuilt Ab:n laatta. Liike myi Billnäsin sekä Lahden puukaluston (nyk Isku) valmistamia huonekaluja. http://www.iskugdl.com/iskuntarina/ kohdasta 30-luku. Sivu latautuu hitaasti. Kannattaa odotella, linkin takana varsin hyvä katsaus Iskun historiaan. Googleta myös Oy Rebuilt Ab

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos JussiP!
Nyt kun asiasta mainitsin, muistin Rebuilt-konttorikalusteliikkeestä joskus kuulleenikin. Kiitos linkistä!!