lauantai 10. syyskuuta 2011

Parit KyJyt & kankaita

KyJy #10, Anopin pitsikaulahuivi valmistui jo pari päivää sitten, mutta nyt sain sen myös pingotettua. Ohje on Novita Syksy 2009 -mallistosta (kiitokset Ritvalle!), mutta tein huivista yhden kuviokerran verran leveämmän ja noin 20 cm pidemmän. Lankana Novita Puro (n. 300 g) pyöröpuikoilla 6 - pitkää huivia on kevyempi kutoa pyöröillä.

Huivi ja KyJy #9 pitsibaskeri kääräistään lahjapakettiin ja luovutetaan Anopille synttäripäivänä marraskuussa. Lankaa jäi vielä sen verran, että saatan samaan pakettiin rustata vielä kämmekkäät, jos sille päälle satun.

 
Olen aika tyytyväinen kokonaisuuteen. Baskerimallinen päähine ei sovi meikäläisen lanttuun, mutta jonkinmoisen pitsihärpäkkeen voisi joskus kutaista omaankin kaulaan.

Mutta kunhan nyt saan Siskon pitsikolmion (KyJy #15) tehtyä, niin mietitään sitten uudestaan...

Myös KyJy #8 eli raitasukat valmistuivat illtapuhteena, koko n. 42. Lankana tuttua ja turvallista 7 veljeksen Raitaa, menekki n. 120 g, sukkapuikoilla 3 (tarkistusmittasin, olen aina kuvitellut niiden olevan kokoa 3½!!). Tavallisen tylsät. Tykkään väristä, mutta häiritsee raitojen epätasainen vaihtuminen.

Eilen poikkesin (taas!) fysikaalisen jälkeen Eurokankaaseen, hoitolan sijainti samassa rakennuksessa kangastaivaan kanssa on KIUSAUS, jota en voi vastustaa! Ovat viimein tajunneet vaihtaa kassin kuosia!! Vanha oli ihan kamala, hävetti kulkea kylällä mokomaa roikottaen. Tässä uudessa on ihan ideantynkääkin.

Joulukankaita kävin jo bongailemassa... Edellisjoulun alla ostin Tallinnasta (Kadakatee 44) joulukankaita ja ne ovat vielä ihan iskemättömiä. Mitään todellista tarvetta ei siis ole, MUTTA... No, tiedättehän te!?

 
Tilkkukangaslaarista kahmin taas muutamia paloja, ei näitä vaan VOI jättää ostamatta!! Onhan tässä sentään yksi vähän jouluisempikin pätkä mukana! Eikä yhden kangaspalan takia kannata mennä kassalle jonottamaan, samalla vaivalla ottaa sitten vähän useampaakin.... Metrihinta (35,-/kg) jäi alle vitosen!!

Voi kun pääsisi jo ompelemaan!!

VIRVOITTAVAA VIIKONLOPPUA!

PS. En malta olla mainostamatta: tänään on ihan erityisen kivaa syysohjelmaa tiedossa! Toivottavasti saan suuren kuvasaaliin! Palataan asiaan huomenissa...

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo vihreä huivi on ihana. Ihanat värit!
t:heli

Oikku kirjoitti...

Kauniit neuleet on anoppi saamassa lahjaksi! Ja sukatkin on kivat, minun silmää nuo värit miellyttävät.

TeSa kirjoitti...

Itsekuri, mitä se on?

Kaunis neulesetti. Olet ahkeroinut.

PIUZA kirjoitti...

Kaunis! Kauniit värit ja tuohon kyllä sopisi kivasti ne kämmekkäätkin.

Mitä mitä mitä.. Pitsikolmiohuivi! Miten voit olla noin nopea??? Höh, ei haittaa yhtään nuo raitojen epätasainen vaihtuminen! Ainoastaan tekijä kiinnittää niihin huomiota.:D

Nallekangas ja edellisjoulun kassinkahva ostokset on kivoja.

Eurokankaassa on kyllä huippu tarjouksia.:) Omassa kaapissani myös niitä joskus kauan sitten ostettuja...

Täälläkin olisi kivaa ohjelmaa tiedossa, mutta tämä aamu ja päivä on ollut yhtä räpellystä. Jos en saa itse kuvasaalista aikaiseksi, niin ainakin voin sitten ihailla sinun saalistasi.;)

t.Paula

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten tutun oloinen oli tuo kaulaliina baskeri -osasto, myös se että ei sovi päähän = lanttuun. Tein samanlaisen version punertavasta. Mukavaa tekemistä.

Hannele kirjoitti...

Miten siirryit Karnaluksista Kadaka Tee 44:een? Bussilla? Linja-autoasemahan on ihan siinä Karnaluksin nurkan takana, pääseekö siitä?

intsu kirjoitti...

Kyllä anoppi saa viehättävän neulesetin. Sinäkö hidas hämäläinen,ei,ei hitaudesta sinun kohdalla ole tietoakaan. Valmista tulee koko ajan jos miltäkin saralta!
Oi kuinka upeita kankaita. nyt minä jännitän mitähän ihanuuksia sinulla on huomenna näytettäväksi:)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Heli, Oikku, TeSa, Paula, Anna, Hannele ja Intsu! :o)
*
Hannele, olimme liikkeellä omalla autolla, ja navigaattori oli ihan ehdoton. Suosittelisin taksia...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania neuleita olet tehnyt. Kaunis tuo vihreä huivi. (lempiväriäni)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Enkuli!