perjantai 2. syyskuuta 2011

Vessassa vieraana

Vieras vessa vai vierasvessa?

Ihan pikkuisen uudelta vessa tuntuu, viikonloppuvieraita varten sitä vähän virkistin...

Kävin pikaisesti Ideaparkissa, tarkoitus oli löytää kiva, kaunis, puhutteleva matto kuistille. Löytyi tylsä, tavallinen, ylitympeä. Mutta ei niin paljon harmita, kun löysin keskikerran veskiin juuri toiveadjektiivit täyttävän karvaisen kaunokaisen - vaikken vessaan ikinä mattoa ollut ajatellutkaan!! Oikeastaan INHOAN vessanmattoja, syvältä vatsanpohjasta asti!

 
Mutta eikö ole hilpeän herttainen?? Ja ihan tismalleen passeli koko! Loimi villaa, hapsut villaa ja jotain polyalkuista. Iskusta.

 
Matto on juuri oiva pari Sisaren antaman Pentikin lasikulhon kaveriksi. Sillä juuri tämä vessan pumpulipuikkopurnukka tuli mieleeni maton nähdessäni!

 
Ja täytyihän pyyhkeetkin saada sävy sävyyn, Finlaysonin Terrat tarttuivat myös matkalta mukaan.

Tekisi mieleni kirjoittaa, että löytäisinköhän jostain oranssin föönin - mutta en kirjoita, KOSKA...

Ihkaensimmäinen föönini noin 35 vuoden takaa oli oranssi Clairol - ja se on Äidillä käytössä edelleen!! Mikä tietenkin vahvistaa väittämän, että ennenaikaan tehtiin kunnollisia sähkölaitteita - mutta saattaisihan se nykyisten turboahdettujen hightech megaprofesisonal mallien jälkeen tuntua loppuunlypsetyn lehmän viimeisiltä henkäyksiltä.

Joten en siis kirjoita niin, ettei Äiti vaan saa päähänsä tarjota vekotinta takaisin...

Ajatuksenani oli remontoida tänä talvena molemmat vessat, viemärit pitää kuitenkin ensin sujuttaa. Mies oli soittanut johonkin firmaan ja kysellyt hintoja: viemäristön kuvaus maksaa 400 euroa ja sen pohjalta tehdään hinta-arvio haarukassa 7.000 - 20.000. Kuvaus ei edes kerro viemäriverkoston kuntoa, ainoastaan sen onko putkistossa romahduksia ja kuinka pitkä ja mutkainen reitti on.

Olin pudota polvilleni hinnan kuullessani! Heittää nyt sellainen määrä rahaa VIEMÄRIIN!

Se täytyy kyllä sanoa, että työn kuin työn teettäminen on nykyisin TÖRKEÄN kallista, kotitalousvähennyksen myötä hinnat lehahtivat pilviin... Tuloksena +/-nolla remontoijan kannalta, mutta urakoitsija lihoo...

 
PS. Ih-hah-haa, tänään tuodaan lainasohva!! Omaa saadaan odotella 3-5 viikkoa. Tarkoitus oli katsastaa Ideaparkin tyynyvalikoimat sohvaa piristämään, mutta vessamatto sai kaiken muun unohtumaan. Sellaista se on, hillitön ihastus.

8 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kauniin syksyisen ruskavärityksen olet saanut tekstiileillä vessaasi!

Pirjo ja Purjo kirjoitti...

Ilolla panimme merkille, että wc-paperirulla on sijoitettu esimerkillisen käyttäjäystävällisesti :-).

Anna kirjoitti...

AAAWW <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kauniit värit.

tarutikki kirjoitti...

Minullakin on vielä tallessa 36 vuotta sitten rippilahjaksi saatu oranssi Braun-merkkinen fööni. Toimii edelleen, mutta ei ole käytössä:)

Zzz kirjoitti...

Jaahas, valkoiseen ympäristöön onkin helppo tehdä kasvojenkohotus, sanoo eräs, jonka veskissä on syreeninväriset seinät...

Viikonloppuja.

Anneli kirjoitti...

Kaunit syksyiset värit vessassasi :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Sirkka, Pirjo & Purjo, Anna, Enkuli, Tarutikki, Neferi ja Anneli!
*
Pirjo ja Purjo ovat kiinnittäneet huomiota samaan erittäin epämiellyttävään käytännön ongelmaan, joka itseänikin on suuressa määrin raivostuttanut niin kotien kuin julkisten paikkojen pikkuloihin tutustuessani! Ongelma on erityisen paha desing-toileteissa, rullateline on sisustuksellisista syistä kiinnitetty paikkaan, jonne ei vaan käsi taivu! Nättiä, muttei järin ergonomista.
Fiksumpi kuvaaja olisi tietty tässä tapauksessa poistanut rullan kuvauksen ajaksi, osuuhan se ihan ensimmäisenä silmään, eikä sitten ehkä katsettaan irti saakaan... ;o)