perjantai 21. lokakuuta 2011

45 sarvea

Kuva: Kuppausta Joutsan Joutopäivillä 1995
Joutsan Joutopäivien Perinnearkisto

18 sarvea selässä, 7 ahterissa, 10 takajaloissa, 6 käsivarsissa ja 4 rinnassa. Eiväthän ne sentään kehossa samaan aikaan törröttäneet, uusia lisäiltiin tarpeen mukaan, kun aiemmat olivat imaisseet pahat henget kuppauspisteistä (jotka ovat varsin usein samoja kuin akupunktiopisteetkin). SUURI KUPPAUS, sanoi kuppari, yleensä ei ihan noin montaa sarvea käytetä.

Olo on kuin uudestisyntyneellä!!

Kupattaessa pahaa verta poistuu 1-7 dl. Melkoisen hyytelöitynyttä mönjää olikin, sakeaa ja tummaa, vallankin niskasta, lavoista ja käsivarsista. Tuottaa jonkinlaista tyydytystä ajatella, ettei ainakaan mikään tämänpäiväisistä klönteistä voi enää tukkia sepelvaltimoani tai aiheuttaa aivoinfarktia! (Kuva: Terhakka)

Pari päivää kun mentiin suomalaiskansallisella perinnelinjalla, täydensi karjalanpaisti traditiota. Tein sitä jo etukäteen ison rautapadallisen, jotta hoitojen jälkeen voi ottaa ihan rennosti. Koirille se on tuskaa, Lötkö lyyhistyi tuoksun tainnuttamana tuntikausiksi lieden eteen...

Minut sen sijaan tainnutti kupparin suosituksesta nautittu iltakonjakki! Pistää kuppauksen jälkeen veret liikkeelle, potkaisee maksaa ja lämmittää mukavasti!

Skål!

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minäkin olen kokeillut kuppausta. Siitä tulee todellakin mahtava olo.Mukavaa viikonloppua Sinulle.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Enkuli!
Jep, todella loistava olo - ja se kestää pitkään!! Paljon pidempään kuin hieronnan vaikutukset!! :o)