tiistai 11. lokakuuta 2011

Unelmien rautakauppa

Joskus maininnutkin, että Mies VIHAA rautakauppoja. No, nyt löytyi sellainen lifestyle rautakauppa, josta oli suorastaan vaikea saada Miestä lähtemään pois. Ihan jo sen vuoksi kannatti käydä Saksassa!

Manufactum oli tuotevalikoimaltaan runsaan monipuolinen, laadukas ja jopa hivenen ylellinen. Olipa onni, ettemme olleet liikkeellä omalla autolla - myymälästä olisi vaikea lähteä tyhjin käsin ulos!!

Voisitteko itse vastustaa seuraavia ihanuuksia??
  
Liikkeeseen houkutteli näyteikkunaan asetettu lumoavan loistelias kupariamme (3200 €). Kaupan oli myös hyllykaupalla upeita kylpylätuotteita (kylpytuoksuja, partasuteja ja -veitsiä, vanhahtavia tupsullisia parfyymipulloja ja muuta ihanaa)...

... puhumattakaan häkellyttävän hienoista hanoista tai kokonaisista suihkuseteistä (572 €).

Valaisinosastolla oli mm. vanhahtavia sähkötarvikkeita (kuvan mallit 38 € ja 31 €).
Tekniikkatuotteiden osastolla oli pakko pyöritellä nostalgisen bakeliittipuhelimen (239 €) valintalevyä - pitäisiko hankkia lankaliittymä takaisin?

Mööpeliosastolla oli paljon Boknäs-tyyppistä tavaraa, esim. kuvan portaat (725 €) ja mm. Tolix-tuoleja.

Kodinhoito-osastolla tunsin - intohimoisena silittäjänä - vahvaa viehtymystä tähän varsin professionaaliin hökötykseen (430 €), vaikka sen toimintaperiaate ei täysin minulle selvinnytkään. Kotiin olisin kuitenkin ehkä tuonut...

.. tämän herttaisen pyörillä kulkevan pyykinkuivaustelineen (125 €).

Rakennustarvikeosaston suosikkini: ruuvilokerikko (198 €).
Puutarhaosastolla tutkin pitkään sipuli- ja siemenpusseja, mutten sitten uskaltanut ostaa mitään. Jos eivät olisi jääneet tulliin, hengiltä ne kaikki olisin saanut kuitenkin kotona. Tuskin tulli olisi päästänyt läpi kaikenmaailman ihanien puuvartisten kuokkien ja kupsuttimien kanssakaan. Mutta tällaista penkkiä (1850 €) olisi kevyt kuljetella mukanaan...
 
Büro-osastolta löyty mm. aivan ihania puisia toimistotarvikelokerikkoja (kuvan malli 375 €).
 
Kodintekstiili-osastolta olisi voinut ostaa vaikka Jokipiin pellavan VR-pyyhkeitä (13 €/kpl) !!

Rautakaupassa oli myös vaateosastot miehille ja naisille sekä houkutteleva kenkäosasto. Mies havitteli puutarhafarkkuja (149 €) tai huopahattua, itse olisin halunnut tämän härvelin sulostuttamaan eteistämme (119 €)!
Urheilutarvikeosastolta löytyi mm. tämä 12 eri linnun lauluääntä mukaeleva pillisarja (178 €). Suomentakoon ken taitaa, linnut ovat: Feldlerche, Bachstelze, Stockente, Steinkauz, Kuckuck, Singdrossel, Gartengrasmücke, Amsel, Kleiber, Teichhuhn, Turteltaube und Waldkauz.

Koirat on opetettu tulemaan suorinta reittiä sisään pilliin vihellettäessä - olisi kyllä kiva tietää, kenen vislaus toimisi parhaiten: töyhtöhyyppä vai hömötiainen?

Mies olisi ihan ehdottomasti halunnut tämän tuhka-astian (84 €) kotiin! Koska käsimatkatavaroita saa Ryynärillä olla vain 1/hlö, olisi Veljenvaimolta lainattu matkalaukku pitänyt jättää hotelliin - en suositellut.

Mitäkö sitten tarttui mukaan?

Aika vaatimatonta: perinteisiä pyykkipoikia! Pussillinen (50 kpl) maksoi 5,80 €. Olen näitä aiemminkin himoinnut, mutta kotimaisissa nettikaupoissa 12 kappaleen 8 €:n hinta on tuntunut aika suolaiselta...

Nyt pitäisi jostain löytää vielä ohje/malli somalle pyykkipoikapussille...

Yllä olevasta linkistä pääset ihastelemaan tuotevalikoimaa
- ja ihan tilailemaankin (mielellään suositusteni mukaisesti)!

13 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Voi hitto (sori) mitä ihanuuksia, mä kyl huolisin myös monen noista, jos lompakko kestäis !
Täytyykin käydä silmänruoka ostoksilla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Wau!!!
Mahtava kauppa!
Ja aika mahtavat on kyllä hinnatkin ☺
Mutta nuo pyykkipojat oli löytö!
Ne olis tarttunut minunkin matkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen matkatavaroiden postittamista, tulee usein halvemmaksi kuin lisäkilojen maksaminen. Riippuen tietenkin maasta ja tavaroista.

Anonyymi kirjoitti...

NO kyllä on eroa rautakaupan ja Rautakaupan välillä. Lempparini on tuo kengänpoistorenki. Ihania!

Eloise kirjoitti...

Minä tykkäsin noista vanhoista valokatkaisijoista :), olisin kyllä keksinyt käyttöä aika monelle muullekin :]

tarutikki kirjoitti...

Ruuvilokerikko ja toimistotsrvikelokerikko ovat minun suosikkini. Pikkutavarat on kiva saada piiloon jonnekin, mikä ei meillä kyllä näy mitenkään:)

gone to the beach kirjoitti...

Ihania tuotteita!!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Riitta, pepi, Anonyymi, Anna, Eloise, tarutikki ja Gone to the Baech!
Ihan kaikki ei onneksi ollut näin hurjissa hinnoissa kuin listaamani unelmat. Muutakin edullista kuin pyykkipojat, esim. nuo vanhahtavat sähkötarvikkeet olivat mielestäni varsin kohtuuhintaisia verrattuna Suomessa kaupan oleviin.
Saksasta postitimme 8,5 kg paketin kotiin, tuli noin viikossa perille.

Sonja kirjoitti...

Yleensä se olen minä, joka saa näppyjä rauta- ja sisustuskaupoista, mutta tuolla saattaisin jopa minä viihtyä! Täytyy laittaa linkki talteen, jos joskus pääsemme Eurooppaan autolla... siis Tallinnaa pidemmälle, tuntuu tuo farmariauto täyttyvän jo ihan alkumetreillä! :) Miksiköhän?

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Sonja!
Karnaluksissko auton perä jo täyttyy...? :oD

Maria kirjoitti...

No huh miten hurmaava paikka! Nyt tuli ikävä Saksaan. Teillä on ollut hieno reissu!
Kyllä valikoima on vähän eri mitoissa kuin kotomaassamme, mutta onneksi sieltä voi niitä saada tännekin ;)

kiitos kuvista :)

PIUZA kirjoitti...

Ai nää onkin Saksasta, no ilmankos! Kuvat ovat herkullisia, kävin näitä vähän jo kurkkimassa, mutta en ole ehtinyt kommentoida.

EI, TUON KYLPYAMMEEN HALUAN HETI! Syö täällä silmillään ja kuvittelee itsensä köllimässä siinä.;) Pramea hana/vipu systeemi. Nuo valokatkaisimet on niin ihanan nostalgisia. Ollapa vielä lankapuhelin!:D Tikkaiden muotoilu on mielenkiintoinen. Näyttää kamalalta vekottimelta tuo silityssysteemi (ei niin innokas silittijä). Myös pyykinkuivausteline on mielenkiintoinen muotoilultaan. Oi, mitä kaikkia aarteita tuonne ruuvilokerikkoon piilottaisi! Tuon toimistotarvikelokerikon (mikä ihana sana!) muotoilu on suoraan leipälaatikosta. Niistä vanhoista peltisistä leipälaatikoista on moni tuunannutkin itselleen vastaavan säilytyslaatikon.:)

Suomen kielisiä pyyhkeitä Saksassa!:o) Kiitos tuosta kengän veto ja putsaus sydeemin kuvasta, menenkin heti kaivamaan oman vetolaitteen jostain. Onnistun muuten tuhoamaan kaikki kenkäni lopullisesti kantapäistään. Itselläni on sellainen kokoontaittuva (vanha). En nyt muista sainko sen tekijältä itseltään, vai oliko sen tehnyt joku toinen..

Oi vitsi, nuo pillit! Ensin kyllä katsoin kuvaa, että onko nämä jotain uusia kuukautiskuppi malleja.:DD En noista nimistä mitään ymmärrä, mutta kuvista olen näkevinäni sorsan, mustarastaan, helmi- ja lehtopöllön ja västäräkin.

Varsinaisen löydön teit noissa pyykkipojissa! Ai ja linkkikin vielä! LÖytyisiköhän sieltä nuo pillien äänet..

t.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Vaahtera-Maria ja Paula!
Kieltämättä nuo VR:n pyyhkeet yllättivät. Niitä ostettuaan olisi ihan turha selittää, että ei nämä junista kähvellettyjä ole, Saksasta ostin...