maanantai 24. lokakuuta 2011

Kassikavalkadi

Kameran lataus läppärillä onnistui, joten tässä lupaukseni mukaisesti kurssin satoa ihasteltavaksi:

Kaisalla on upeat väriyhdistelmät kasseissaan ja pussukassa. Ison laukun kankaassa on hassunhauska Lontoo-teema.

Salmen laukussa on sama malli kuin yllä Kaisalla, mutta pienempänä. Selkänojalla Salmen kaitaliina samalla tekniikalla kuin omani - miten kauniisti kuvio tuleekaan esiin selkeämmillä värivalinnoilla! Oikean puoleiseen peruskassiin Merikki oli valinnut todella herkullisen nukkapintaisen kankaan.

Kuva paljastaa Kaisan ja Salmen laukun mallin. Itse joudun välttelemään näitä laajapohjaisia malleja, tavarat kun tuntuvat katoavan lokeroidunkin veskan syövereihin...

Salmen peruskassi upeasta Marimekon kissakankaasta, Magi valitsi Unikkoa kivaan kukkarolaukkuun. Hanna jatkaa tyylikkäiden laukkujensa sarjaa batiikeista ja mustasta pellavasta - sen edellisen löydät täältä. Huomaa näppärästi sijoitettu vetoketjutasku!

Magi teki jo aiemmilla kursseilla ihailemani "täti Monika -laukun" (lääkärinlaukkumekanismilla) UPEASTA Marimekon kankaasta, myös pienemmät kukkaromalliset ovat hänen tuotantoaan. Vasemmalla sama Monika-malli Merikkin tekemänä, mutta tässä variaatiossa alakulmat on jätetty "auki"

Tässä vielä Magin ihanuus toiselta puolen, laukun mallikin tulee kuvassa selkeämmin esiin - jos sen tummasta taustasta erottaa...

Pussukoita kernistä! Merikki teki kenkäpussukoita ja toilettilaukkuja kuin liukuhihnalta (paaaaaljon enemmän kuin kuvassa), joululahjoiksi. Iso "kenkäpussukka" on pyykkipussi. Marimekon Appelsiini-kernipussukka on Magin.

Lisää pussukoita, nämä ovat Jonnan taidonnäytteitä. Kurssilla tehdyissä laukuissa, kasseissa ja pussukoissa vuori on vähintään yhtä tärkeä kuin paraatipuolikin - näissä oli kerrassaan herkulliset väriparit!

Salme teki kassin samalla mallilla kuin Kaisa (yläkuvan papukaijakassi) ja Hanna (pellavaa ja batiikkia). Kaikki upeita, mutta tämä Salmen versio on eniten minun mieleeni!! Kuvasta näkyy kassin idea, yläosa taittuu läpäksi. Jonna kertoi juuri nyt Mulberryn mallistossa olevan samanlaisen, nahkaisena.

 
Viime minuuteilla valmistui vielä Kaisan toilettipussi, joka jatkaa samaa tyylikästä värimaailmaa kuin aiemmatkin (yläkuva).

 
Ihan yksin en joutunut joulutouhuilemaan! Sofia teki hurmaavan joulukalenterikylän. Jokaisen katto aukeaa ja taloon voi piilottaa pienen jouluyllätyksen - myös ulkohuussiin 2.12.!

 
Kotiinpäästyä piti tietenkin heti mallallailla kaitaliinaa ruokailuhuoneen pitkälle pöydälle. Liina voisi olla pidempikin, kelpaa silti. Mies huomautti jouluun olevan vielä 2 kuukautta, eikö liinan voisi jemmata edes kuukaudeksi kaappiin. EI VOI!

 
Muuta ei sitten olekaan esiteltäväksi, toinen isompi työni onkin tosi ISOtöinen. Nykersin sitä vielä illankin kotona, mutta valmista ei silti tullut. Ihan hyvässä vaiheessa kuitenkin...

PS. Kuvat on todella heikkotasoisia, PAKKO saada uusi kamera ennen seuraavaa kurssia!! Siihen on tosin aikaa, kevätkurssia ei järjestetä, seuraavan kerran Päivölässä tilkkuillaan vasta kesäleirillä...

9 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Upeita töitä! Tuo kaitaliina on todella kaunis, vaikka ensin epäilytti keinutuolimattona.. ;)

intsu kirjoitti...

Oooh, kuinka ihastuksesta katselen kaikkia töitä. Tuo sinun liinasikin on niin upea.

Unknown kirjoitti...

Todella kauniita kaikki työt !

Magi kirjoitti...

Kiitos kivasta kurssiseurasta ja hyvää tilkkuilusyksyä

Sonja kirjoitti...

Aivan ihania töitä! Ja minä kyllä tykkään tuosta sun joululiinasta, se on just sellainen kuin joulun pitää olla; kaikkea ihanaa samassa paketissa! :)

PIUZA kirjoitti...

Kaisan iso laukku on laukuista suosikki.:) Salmen kaitaliinasta tulee mieleen japanilainen puutarha <3 Hämmästyi, että Marimekolla on tuollaistakin printtiä, kuin kissakangas! Mikä on lääkärinlaukku mekanismi? Kaitaliina sopii niin hyvin väreihin. Eikä minusta noin näytä liian jouluiselta, ehkä lähempää tarkasteltuna, kyllä.;)

t.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Helinä, Intsu, Anneli, Magi, Sonja ja Paula!
Kiitos Magi itsellesi mukavasta kurssiseurasta! Toivottavasti tapaamme vielä Päivölässä! :o)
Sonja, kauniisti sanottu! Ei tunnu enää ollenkaan liian kirjavalta!
Paula, en osaa selittää mekanismia, mutta lupaan kuvata sen seuraavan laukun kurssilla nähdessäni!

Salme kirjoitti...

Hei,
terveiset minultakin. Oli kiva kurssi ja oli mukavaa tutustua uusiin tilkkuilijoihin. Tuollaisella kurssilla näkee tosi selkeästi, miten kangasvalinnat saavat saman mallin näyttämään aivan erilaisilta.
Mukavaa joulunodotusta ;)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Salme! Toivottavasti tapaamme jälleen Päivölässä! :o)