keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Mitä kaikkea matkalaukkuun mahtuukaan?

Jos ken on lukenut 2 edellistä postausta, saattaa ehkä luulla, että kaikki mahdollinen tuli jo pois heitetyksi. Ehei, ei suinkaan! Vielä on viikonlopun Aamulehdet (yht. 600 g), pokkarit (myös 600 g) ja kasa voidepurkkeja jäljellä!!

Hotellimme sijaitsi Bloomsburyssa Tottenham Court Roadin tuntumassa, mikä osoittautui oikein hyväksi sisustuskaduksi. Kadun loppupäästä löytyi mm. isohko sisustustavaratalo Heal's, Habitat, useita sisustustarvikeliikkeitä ja muutama huonekalukauppa.

Valittaen täytyy todeta, että Ellun ja Harrodsin jälkeen KAIKKI näytti krääsältä, rihkamalta, tilpehööriltä, rojulta, helyltä tai muuten vaan laaduttomalta!!! En shopannut mitään, paitsi joulukortteja - juu, siis sisutusliikkeestä joulukortteja.

Ainoastaan Libertyn valikoima sai sydämen sykkimään, mutta sekin liike on jo vanhempaa perua: Arthur Lasenby Liberty avasi ensimmäisen liikkeensä Regent Streetille 1875.

Libertylla on vahvat perinteet art nouveausta, art decosta ja arts & craftista, mutta se vaikuttaa yhä nykytrendeihin sponsoroimalla lupaavia suunnittelijoita, joiden luomaa muotia, kosmetiikka ja sisustustarvikkeita se myy.

Libertylla oli oikein houkutteleva käsityötarvikeosasto!! Upeita lankoja, ihania tilkkukankaita, jopa valmiiksi leikattuja tilkkuja ja kaikenlaista ehdottoman välttämätöntä turhaa käsityöhilputinta.

Libertyn hinnat olivat kuitenkin sitä luokkaa, että ihastelu jäi vain hypistelyksi...

Mutta muutama kolo matkalaukusta vielä löytyi, ja ne täytettiin Westminister Abbeyssa. Juu, aina vaan hurjemmaksi menee, tämä ostospaikka (ensimmäinen osa) on vihitty käyttöön jo 1065. Olenkohan jotenkin muumioitumassa? Museomyymälä on tietty tuoreempi, ja siellä olikin kaikenlaista kivaa!

Mies päästi kyllä pahan parun, kun näki meikäläisen kassajonossa turpean tyynyn kanssa! Mihin se muka mahtuu?? Pöh, jokainen NAINEN tietää, että yhden tyynyn saa mahtumaan ihan minne tahansa!! Olin suunnitellut, että Mies esiintyy vatsakkaana paluulennolla, mutta Mies ei ollut YHTÄÄN yhteistyöhaluinen! Joten matkalaukkuun se tyyny sitten litistettiin. Jouduin tosin heittämään myös hyvin istuvat sammarit ja lempitohvelini roskiin...

Westminister Abbey oli kyllä oikein VAIKUTTAVA paikka! Vuonna 1066 pidettyjen Haraldin ja Vilhelm Valloittajan kruunajaisten jälkeen kaikki Englannin monarkit on kruunattu WA:ssa. Kirkko on tunnettu myös hautakirkkona: kuninkaalliset 1700-luvun alkuun asti (sen jälkeen Windsorin linnan kappeliin) ja muille merkkihenkilöille viimeisen leposijan saaminen WA:sta on ollut erityinen kansallinen kunnianosoitus (mm. Darvin, Newton ja Livingstone, Händel ja koko joukko kirjailijoita).

Palatakseni shoppailuun: Harrodsilta löytyi vielä kummipojille joululahjat ja Mies osti muutaman dvd;n, joita oli jo vuosia Suomesta turhaan metsästänyt (ei siis ihan tuoreita tallenteita nekään...). Ja jotain muutakin saattoi tarttua mukaan, pienenpuoleista.

Kaiken nähdyn vaivan jälkeen lentokentällä KUKAAN ollut kiinnostunut matkatavaroidemme painosta!! Mikä vääryys, mikä kohtuuttomuus!!

PS. Hain eilen matkan ajan säilötyt postit Postista, koontikuoressa oli IHANA joulutervehdys Rakkauden Talon rakentajaperheen tyttäreltä, blogini aktiiviseuraajalta. Kyllä tuli mukavan lämmin mieli!! Kiva tuunattu joulukortti esille, mutta varsinaisen kirjeen luin vielä sängyssä ääneen Miehelle - ja vielä hiljaa itsekseni. Kirje saa pysyvän sijan yöpöydän laatikosta. Kiitos Ritva ja Hape!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa, että vetäisit paremmaksi :)
Tyynyjä on tullut roudattua jenkeistä melkoinen määrä systerin kanssa, joskus on mietitty, että onks tässä mitään järkeä.
Siinä vaiheessa kun alkoi matkalaukusta löytyä pöytälamppujakin, todettiin, että parempi unohtaa ajattelu...

Villasukka kirjoitti...

Tämä matkakertomus on ollut aivan ihana ja mielettömän hauska :) :) :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Pepi ja Villasukka! :o)
Ihanaa, pöytävalaisimia!! Niitä minäkin joskus raahannut...
Matka olikin aivan ihana ja mielettömän hauska! ;o)