perjantai 9. joulukuuta 2011

Joulunpunaista

Jokunen viikko sitten roudasin Eurokankaasta kotiin tähtityynyjä, jos ken muistaa. Eipä mennyt kuin muutama päivä, kun taas palautui mieleen, miksi meillä EI suosita vaaleita tekstiilejä!

Joku muukin saattaa tuntea ongelman:
a) kuraisia tassunjälkiä
b) koirankarvoja
c) lisää kuraisia tassunjälkiä
d) tyynyllä pupellettuja koirankeksijäämiä
e) entistä enemmän kuraisia tassunjälkiä
f) jäänteitä tyynyyn hierotuista rasvaisista viiksikarvoista
g) loputtomasti kuraisia tassunjälkiä...

Taannoisella Ikea-visiitillä etsiskelin (jälleen) sopivia sohvasuojia. Yleensä suosin fleece-huopia: edullisia, pysyvät erinomaisesti paikoillaan, helppo pesaista koneessa, kuivuvat nopeasti eivätkä kaipaa silitystä - ja koiratkin tykkäävät. Vaan nyt ihastuin Alina-päiväpeitteeseen kivan kiemuraisen tikkauksen vuoksi! (Kuva: Ikea)

Reippaasti päiväpeite saksilla halki, päärmäys ja vot, suojat ovat siinä! Tarkoitus on tosin vielä muotoonommella etukulmat ekan pesun jälkeen. Kunhan kangas vaan kestäisi kovaa käyttöä ja ahkeraa pesua.

Se täytyy todeta kuitenkin jo muutaman päivän käytön jälkeen, että kyllä ne koirankarvat tässäkin näkyvät!! Mikseivät ne paista samaan malliin fleecestä?? Mutta, ha-ha, tassunjälkiä ei ole!! Osasyynä saattaa tietty olla sekin, että nyt on lumi maassa...

Suosituin - ainakin koirien keskuudessa - on kuitenkin settiin kuulunut jättityyny(npäällinen), koko 65*65 cm! Nojatuolissa on tunkua, kun kaikki kolme koittavat asetella ahteriaan siihen samanaikaisesti! Nyt valtaistuimen on vallannut Lusmu.

Väri käy passelisti jouluun, mutta juuri tämä punaisen sävy on kestosuosikkini ympäri vuoden. Ja kun sain sohvan suojattua, tuli ripoteltua punaista sitten vähän enemmänkin...

Jalkavalaisimenrimpulaan pitäisi vielä saada punainen varjostin! Punainen mattokin olisi kiva, mutta ehkä se olisi jo vähän liikaa... Mutta olisi se silti kiva!

Muutakin punaista olisi Ikean reissun jäljiltä, mutten ole vielä iljennyt levitellä. Miehellä on poikkeuksellinen kyky bongata kaikki uudet sisustushankinnat...

9 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Puninen väri lämmittää.
Varjostimenhan voisit tehdä itse. Ai niin, olen tainnut mainita ennenkin ;))

Helmi Nainen kirjoitti...

Kauniin tyylikäs joulusisustus. Ja mikäs siinä jos emäntä ja haukut tykkää!! Ai niin, ja se isäntä myös...? :)

intsu kirjoitti...

Teillä on kivan näköistä. Joo,kaikkia ostoksia ei sovi heti levitellä. Sitten vasta pitkän ajan päästä ja sitten voi sanoa" tämähän on jo vanha,aikaa sitten ostettu":)

Myrsky kirjoitti...

Kyl nyt kelpaa L&L&L:n pötkötellä uusilla päällisillä ja tyynyillä. Nättiä, sano meidän äippä.

Anonyymi kirjoitti...

hauska katsoa miten tuo punainen valloittaa huushollit joulun aikaan....täällä se toisin tuli ja meni ☺

Mäntylän Mummi kirjoitti...

Nyt on joku smurffinlaki täällä sinun kommentoinnissa .... Joitakin päiviä sitten yritin viestittää, että elä ihmeessä käytä salamaa kuvatessasi, vaan yritä muilla asetuksilla, kun kuvasi ovat muuten niin hyviä ja nyt, että -miksi, oi miksi koirat ovat sohvalla ylipäätään, kun on niin helppo sanoa EI ! No blogger armahtaa sinua ja suodattaa "roskapostin" eikä hyväksy kommenttejani lainkaan. .. Jokatapauksessa TYKKÄÄN sinusta Paula kovasti =D
Kokeillaan, tuleeko tämä läpi...

Villasukka kirjoitti...

Todella kaunis joulukoti teillä :). Mukavaa viikonloppua.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos TeSa, Hymytyttö, Intsu, Myrsky (ja äippä), Pepi, Aila ja Villasukka! :o)
TeSa, enkä joskus pitäisi todellakin kokeilla varjostimen tekoa (ohjeesi olivat tosi hyvät!!), epäilen vain kärsivällisyyttäni...
Hymytyttö, ollos huoleton, isäntäkin tykkää punaisesta - ja siisteydestä!
Aila, käyttelen (edelleen!!) Miehen ritsaa, ilman salamaa jälki on vielä surkeampi! Mutta jouluun mennessä otan uuden kameran haltuun, sen lupaan! Vähän olen jo harjoitellut!
Sohvakoiria, juu, kirjoitanpas tästä aiheesta lisää muutaman päivän päästä... ;o)
Minäkin tykkään sinusta Aila, kirjoitat niin kauniisti vaikeistakin asioista! <3

PIUZA kirjoitti...

Ihanan värikästä on.

Tänään otin sinulta voittamani vihon käyttöön. Sekin kauniin värikäs. Se tuleekin näyttelyn vieraskirjaksi! :) Siitä lisää tällä puolella:(http://piuzaart.blogspot.com/) pian.

t.Paula