keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Karnaluksin kiusaukset

No niin, viimein kuvallista raporttia (jo kysellyistäkin) Karnaluksin löydöistä!

Koko Karnaluks-reissun syy oli lähestyvä kasvivärjäyskurssi, toivoin löytäväni edullisia erikoislankoja (silkkiä, alpakkaa, laamaa tms.) sekä edullista nyöriä vyyhtien haltijalangoiksi.

 
En kestäisi katsella haltijalankana mitään hapsuisia lakanasuikaleita, kun langat taas kuitenkin roikkuvat kuukausitolkulla ompeluhuoneen naulakossa (niin, siinä ne roikkuvat vielä edellisenkin kurssin tuotokset...). Sitäpaitsi värjätyt nyörit voi käyttää johonkin muuhun tarkoitukseen (sitten joskus, kun saisin vyyhdet kerityiksi...).

Jä löytyihän niitä lankoja:

 
Schachenmayer Silkegarn, 100% silkkiä (50 g / 95 m) hintaan 3,07 eur/kerä. Värivalinta on kerrassaan kummallinen (valkoista ei ollut), mutta sehän ei haittaa mitään, koska väripataan päätyvät.

 
Schachenmayer Alpaka, 100% alpakkaa (50 g / 100 m) hintaan 2,84 eur/kerä. Ihanan pehmoista!!

 
Italialainen Ecolana, 35% alpakkaa & 65% villaa (50 g / 80 m) hintaan 1,94 eur/kerä.

 
Poistotarjouslaareista mukaan tarttui sekoitelanka Volare, 51% merinovillaa & 49% polyakryyli (50 g / 50 m), jonka karmaiseva vaaleansininen väri toivottavasti peittyy väripadassa isosta tekokuitumäärästä huolimatta. Tarjoushinta 1,26 eur/kerä.

 
Poistona myöskin puuvillasekoitelanka Mat Rusti, 50% pvl & 50% akryyli (50 g / 112 m), hintaan 0,96 eur/kerä. Tätä en edes yritä värjätä, tykkään tällaisenaan. Josko topin kutaisisi?

 
Kaikki tämä, 2½ kiloa lankaa, ihan pilkkahintaan!

 
KyJyssä olen suunnitellut virkkaavani hyllynreunapitsit grillikatokseen. Anchor-virkkauslanka, 100% pellavaa (50 g / 265 m) hintaan 3,68 eur / kerä. Edullista sekin, oletan. En ole koskaan virkannut mitään pitsejä, ei siis mitään käsitystä langanmenekistä, mutta kai tämä muutamaan hyllyyn piisaa.

Ja ihan pikkuisen muitakin hankintoja tuli tehtyä...

 
Nappeja, nappeja, nappeja... Hinnat 6 - 62 cent/kpl, esim. isot sydännapit 31 cent/kpl. Kun Mies näki nappikasan, sanoi viimein tietävänsä, mihin meidän kaikki rahat menevät...

 
Vetoketjuja ei koskaan voi olla liikaa! Sitäpaitsi kuka pystyisi vastustamaan KULLANVÄRISIÄ tai STRASSEIN somistettuja ihanuuksia?? Tavalliset metalliketjut 0,62 - 1,19 eur/kpl, strassiketju 1,85; kultaiset hampaat 1,76 ja pitkät (50 cm) täyskultaiset 2,47 eur/kpl.

 
Ompelulangat 12 - 75 cent/rll, silkkilanka 46 cent/rll, metallilanka 72 cent/rll.

 
Kovikekankaat alk. 0,61 eur/m, thermovuori 6,13 eur/m, vinonauhat 19 - 31 cent/m ja se varsinainen reissun syy, puuvillalauhat 7 - 9 cent/m. Huomatkaa upea puinen mitta, josta olen jo vuosikaudet haaveillut, hinta 14,40 eur - tulee niin PROFESSIONAALI olo tällaista käytellessä...

 
Ja muuta epämääräistä sälää: Ompelukoneneuloja (n. 1 eur/pkt käyttötarkoituksesta riippuen), nuppineuloja, tilkkutyöhakaneuloja, virkkuukoukkuja, pyöröt, ratkoja, tilkkuleikkurin teriä (4,68 eur/kpl) sun muuta.

Tarkoitus oli ostaa myös uusi tilkkutyöalusta ja viivain, entiset ovat aika kulahtaneet, mutta kun hintoja ei löytynyt mistään, en viitsinyt alkaa kysellä. Ja onhan taas syy seuraavaan reissuun...

 Muista Rakkauden talon kesäarvonta (klikkaa kuvaa)!

9 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi että... mahtava saalis !
Olenkin jo odotellut, millon laitat ostoksesi näytille.
Kiva kun laitoit hinnat myös !

T:
Yksi joka ei koskaa ole tuolla
lankaparatiisissa käynyt :)

Taina kirjoitti...

IIK ja OOH, Mitä ihanuuksia olet hamstrannut ( ja miehen kommentit:D ) Täytyyhän jokaisella käsityöharrastajalla olla sitä materiaalia, koska silloin, kun saa Suuren Inspiraation, ei kauppoihin enää kerkiä... Nyt jään innolla odottamaan, mitä kaikkea teet näistä, talvihan on pitkä ja tuleehan se seuraava vuosikin...

Hannele kirjoitti...

Jos ei tuntisi ostospaikkaa, kysyisi helposti: kai jätit jotain jäljellekin... ;) Nuo bling-vetoketjut olivat uutta, niitä en ole sieltä itse bongannut aiemmin. Tuli siis aihetta käydä Tallinnassa...

intsu kirjoitti...

Voi vautsi mitä ihanuuksia noista kaikista aikanaan tulee. Voi jos joskus Karnaluksiin pääsen,niin ostan varmaan koko loppuelämäksi lankaa.(niinkuin sitä ei nytkin jo olisi)Nappeja ja vetskareita tarvii aina. Kyllä ne aina oaikkansa löytöö jostain pussukasta.

sofia kirjoitti...

Kiitos kuvista ja etenin hinnoista! Mitä siis meinaat värjätyistä tehdä? Ja mihin ei lakana käynyt? Me lähdetään Pärnuun elokuussa ja koitan houkutella, jos tulomatkalla Pärnu_Tallinna, voitais poiketa Karnaluksissa. Tai jos miehet Sadamarkettiin tms. ja mä sit tuonne..Täytyy vaan katsoa etukäteen missä päin marketeista, pääseekö kävellen. tosin ostokset vaatis ehkä jo auton liki...Hoksasin viime Päivölän kurssiila, että mulla on iso aukko kaikissa perus-ja tukikankaissa.Eli ei pohjakankaita, ei tuki, vahvike tms....Se liimatukikangas olis vissiin kanssa kätevää, kun tuo minun satkun Eva luistatti vaan vuorikangasta kovikkeen päältä, kun ei ollut liimalla kiinni. Sori tämä sekava teksti, kannetava sylissä ja nyrjähtänyt nilkka olkkarinpöydällä jääpaketissa..
T:Sofia

Maria kirjoitti...

Hienot löydöt Karnaluksista! Se on tavarataivas!
Voi, nyt tuli hinku päästä taas kaupoille...

Hurja harmi se sinun kameran hukkuminen. No, ei muuta kuin uutta putkeen!
:D

Konnadonna kirjoitti...

Herttinen sentään!

Täti Sininen kirjoitti...

No, nyt sinulla on kaikenlaisia tarvikkeita talven varalle. Onhan se mukava, kun napit löytyy omasta varastosta ja voi ommella ne heti.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli, Taina, Hannele, Intsu, Sofia, Vaahtera-Maria, Konnadonna ja Täti Sininen!
*
Intsu sanoi osuvasti, että aina löytyy paikka jostain pussukasta. Juuri sitä pelkään, että hankinnat jäävät taas pussukoihin - vaikka tuskin Intsu sitä tarkoitti. ;o) Hih!
*
Mutta olen itsekin oikein tyytyväinen hankintoihini, nyt vaan pitäisi olla aikaa harrastaa...
*
Toiset tekevät värjättävien vyyhtien haltijalangat (ne pidemmät viritykset, joilla vyyhdet roikkuvat kepeissä, joissa niitä nostetaan ja lasketaan värjäysliemeen) lakanasuikalaista, itse en halua sellaisia käyttää, siis lakanakankaisia. Sitäkään en tiedä, mitä (ja KOSKA) näistä langoista jotain tulee, nuukailen värjättyjen lankojen kanssa...
*
Pikaisiin paranemisiin Sofia!