maanantai 11. heinäkuuta 2011

Lomanlopettajaiset

Aiemminkin olenkin jo maininnut, että tykkään ALOITTAA loman (Miehen loma aloitettiin mökkeillen, minun lomani kesäteatterissa) ja LOPETTAA loman. Eilen oli lopettajaisten vuoro.

Aloitimme lounaalla Nuutajarven lasikylässä, Suomen vanhimman lasitehtaan ainutlaatuisessa pruukimiljöössä. Samalla tuli kierrettyä Kaj Franckin maisemissa -näyttely, käsityöläisten myyntinäyttelyt, Taidetalo ja tietenkin Iittala Outlet.

Kuvassa Johannes Rantasalon Muukalaisvalaisin (taustalla) sekä Hattuteline I ja II -veistoksista (vapaasti muovattu lasi, sekatekniikka) oletettavasti se I. Knallipäinen veistos lienee se II.

Matka jatkui Humppilaan, jossa vietettiin Uniikki Humppila -päiviä, jotka avaavat ovet paikallisten taidekäsityöläisten työpajoihin ja myymälöihin. "Valinnalla on väliä" on käynnissä vielä keskiviikkoon asti (9.-13.7.).

Eniten taisin viettää aikaa Tilkkutexissä kankaita hipelöiden - valinta on sen vaikeampi, mitä enemmän tarjontaa on tyrkyllä! Ja täällähän sitä piisaa... Jotain tarttui toki mukaankin.

Tilkkutexissä on näytillä myös upea nukkekoti, katso kuvat täältä ja lehtijuttu tästä.

Tilkkutexin vieressä Kädentaitajien kujalla oli monta mielenkiintoista pientä työpajaa.

VIELÄ kiintoisampi kohde on saksalaissyntyisen Gerda Torikan HaliBears Nalle-Ateljee. Utelimme saksalaisten nalleharrastuksesta, jonka Gerda kertoi olevan kovin suosittua, kuten myös Englannissa. Tiedustelimme, josko Saksassa järjestettäisiin jotain nalletapahtumia, ja Gerda lupasi linkittää tapahtumatietoja kotisivulleen - ja niitäpä löytyi sieltä jo tänä aamuna!!

Pitäisiköhän syyslomalla lähteä Rotterdamiin maailman suurimpaan nallenäyttelyyn (Die 21. Große Internationale Puppen- und Bärenbörse in den Ahoy-Hallen von Rotterdam) 28.-29.19., jota Gerda kovasti suositteli??

Belgia (Zum 25ten Mal Europas schönste PUPPEN & BÄRENBÖRSE IN BRÜGGE- Belgien, mit über 120 Aussteller aus dem In- und Ausland) taitaa omiin lomasuunnitelmiimme nähden olla turhan aikaisin, jo 20.-21.8.

Kauppakujalla työskenteli myös näkövammainen harjansitoja. En voinut vastustaa pientä harja+murulapio -yhdistelmää, vaikka kokonsa puolesta se olisi enemmänkin pikkuemännän tarvekaluja. Myös Mies löysi pitkään kaipaamansa tukevan grillipesuharjan.

Poikkesimme vielä Humppilan lasitehtaan kauppakeskukseen ja Kenkämaailmaan. RAKASTAN El Natura Lista -kenkiä! Nyt satuin saamaan kahdet yksien hinnalla - ja mikä parasta, juuri tuota tallukkamallia, jota Mies erityisesti VIHAA. Keväällä alensin edelliset tallukkaat puutarhakengiksi, nyt sain uudet ihan samanlaiset tilalle - ONNEKAS OLOTILA! Mies näyttää kärsivältä...

Pistänpä vielä kuvan Miehenkin löydöistä, niin sievät 48:n kengiksi!!

Perinteeksi on jo muodostunut aina Turku-Tampere -tiellä reissatessa poiketa kahvilla Urjalassa. Café Decon uunituoreet makeat ja suolaiset piirakat vievät kielen mennessään, nyt saimme omenapiirasta vielä kotiinviemisiksi hyvityksenä tarjotusta hapantuneesta kermasta.

Kahvilassa on myös kaupan pientä sisustustavaraa. Aina löydän jotain pientä kivaa, vaan nyt kun ihastelin emalista wc-kylttiä, Mies tympeästi muistutti, että mitään niistä kolmesta aiemmastakaan ei ole vielä kiinnitetty ja vessanoviakaan ei ole kuin 2 koko talossa. Tylsimys!

Loma tuli siis päätettyä. Ilmakin oli oikein sopiva lähimatkailuun.

Kyjy-kuulumisia:
KyJy #1 on nyt puolivalmis! Kunhan saan nämä vielä väripataan, niin sitten ovat täysin valmiit. Alustavasti suunnittelin kerrosvärjäystä sipulinkuorilla...

7 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Wau mitä ihanuuksia, kuinka yleensä selvisit ulos tuolta Tikkutexistä?! Arvaan, mies raahasi:) Näitä linkkejä ei kyllä olis pitänyt saada:DD Arvaa olenki ihan hulluina nalleihin ja mitä kankaita ja se nukkekoti, ihan taidetta. Vielä kahvittelua ja kenkiä, voiko ihanampaa päivää olla.

Sonja kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä Tainan kanssa, nämä linkit eivät ole mitenkään helppoja ohittaa ihan vain nopealla vilkaisulla... Vaikuttaa siltä että lomanlopettajaiset olivat enemmän kuin onnistuneet vaikka et sitä wc-kylttiä saanutkaan... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Pyörittekin melkein meidän nurkissa ostosmatkallanne. Gerdakin asuu ihan lähellä. Kivoja löytöjä olette tehneet. Tuohon Humppilan kangastaivaaseen ei parane kauhean usein poiketa, kun lompakossa tuntuu pitkään ohentunut tilanne. Itsehillintää kun ei ole niin ei ole.

-Sari

Täti Sininen kirjoitti...

Oi, oi, mitä kankaita!
Onni on löytää mukavat kengät.
Minullakin loppui loma, mutta lomanlopettajaiset sujui ihan kotona.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Taina, Sonja, sari ja Täti Sininen!
Mies jaksoin katsella kankaita hyvän tovin (traktorikankaita!), siirtyi sitten pihalle keinuun odottelemaan... Miehen kunniaksi on sanottava, ettei koskaan hoputa kangas- tai sisustuskaupoissa - olen vastaavasti koittanut toimia yhtä fiksusti retkeily- ja eräkaupoissa (niin, koittanut...).
Kiitos, päivä oli oikein onnistunut! Vessakyltti jäi vähän harmittamaan...

Villasukka kirjoitti...

Oi oi mitä Elmoja. Rakastan niitä myös. Alennuksesta olen niitä raskinut ostaa. T: 5 parin onnellinen omistaja

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Villasukka!
Kuten Täti Sininen sanoi: "Onni on löytää mukavat kengät!"
Asialla on muuten selvä yhteys muuhun yleiseen mukavuudenhaluun... ;o)