keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Pitsipipa

 
Innostuin niin Ritvan toimittamista neuleohjeista, että halusin heti kokeilla pitsimallia - enkä sitten osannut lopettaa...

Niin-niin, tiedän-tiedän, niitä uusia KyJyjä piti saada puikoille, eikä vaan vanhojen kanssa pakertaa, dead line painaa päälle.

 
Joten aloitin sitten yhden uudenkin, mielenrauhoitukseksi. KyJy #13 eli isoäitilaukku. Juu-juu, just tätähän pelkäsin: isoäiteja ja villasukkia tulee kuin liukuhihnalta... Mutta ihan oikeastihan olin jo suunnitellut tekeväni itsellenikin, kun sain Siskon maximuorin valmiiksi! Tämä tulee nyt vain pienemmistä lappusista.

 
Pitsibaskeri on just sellainen torta på torta, josta aiemmin mainitsin: kirjava lanka ja pitsikuvio - jompi kumpi menee hukkaan, ei tule parhaat puolet esille. Tykkään silti, ja kaulahuivissa (KyJy #10) se saattaa toimia paremmin.

KyJy #9 on siis valmis: Puro-pitsibaskeri Anopille synttärilahjaksi (huivi pitää vielä saada settiin  marraskuun alkupuolella). Lankaa meni hitusen alle 100 g, heitän töistä tullesani kaupan hedelmävaa'alle ja lisään sitten tarkan painon tänne. Väri on ihan täsmälleen Anoppi.

Lisätty 28.7. klo 17:14
Baskerin langanmenekki 75 g (sanoo K-kaupan Väiski). Pyöröpuikot 5 ja 6 sekä sukkapuikot 4½.

 
Baskeri ei nyt ole järin edukseen vesimelonin korvilla, mutta JOS käytäisin baskereja, saattaisinpa tällaisen tehdä itsellenikin, istuu hyvin. Haluaisikohan Äiti samanlaisen, eri värisen?

Sain Mieheltä juhannuksena nimpparilahjaksi Kari Hotakaisen Ihmisen osa -kirjan. Tarina tuli taannoin radiosta kuunnelmana (äänikrjana?), satuimme usein juuri silloin automatkalle ja - riippumatta määränpäästä tahi aikataulusta - en suostunut nousemaan autosta ennen kuin olin kuullut sen kertaisen jakson loppuun.

Lukeminen eteni hitasti, kuulin Salme Malmikunnaksen osuuksissa Ritva Valkaman äänen mielessäni... Nautiskelin. Taisin tulla Hotakais-faniksi kertaheitolla - pelkään vain, ettei muu tuotanto samalla lailla kutkuttelisikaan... Uskaltaisinko lukea muitakin teoksia??

Ihmisen osa on päässyt myös Helsingin Kaupunginteatterin lavalle, lue Hotakaisen kommentit täältä. Esityksiä on vuoden loppuun asti - veisiköhän Mies synttärilahjaksi teatterireissulle??

 Vielä 5 pv aikaa osallistua!
(klikkaa kuvaa)

Lisätty klo 11:01
Jaahas, enpäs saakaan toivomaani synttärilahjaa! Ei, ei johdu Miehestä, KAIKKI näytökset vuoden loppuun asti ovat loppuunmyytyjä.

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Nätti myssy !
Tuo Puro batik on kyllä ihanaa lankaa, kiva neliöjuttu tulossa !!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli! :o)

TeSa kirjoitti...

Kaunis pipa, melooni ajaa oman meloonin virkaa sopivasti ;)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos TeSa!
Toivottavasti oman melonin sisällä on jotain siemenien seassa...

Taina kirjoitti...

Hei minäkin voisin olla anoppi:) Tykkään nimittäin väristä ja mallikin on varmasti ihan hyvä. No ei käynyt tuuri esityksen suhteen,se on mentävä ensi vuonna.Olisko siinä joululahja?!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Taina!
Täytyykin netistä kyyläillä, tuleeko lisää esityksiä keväälle, kelpaisi kyllä joululahjaksikin...