perjantai 15. heinäkuuta 2011

Pom pom

Nyt se sitten on tosiasia: MUMMUSILMÄLASIT!

Valitsin jotakuinkin samanlaisen mallin kuin Mummu-vainaalla oli lapsuudessani, n. 40 vuotta sitten. Mitä tässä enää kannattaa kursailla, mummuillaan sitten ihan reilusti ja näkyvästi!

Vaikka ei se nyt ihan nikottelematta kuitenkaan onnistunut: hyvitykseksi tarvitsin uuden iloisen tasaraidan, sattui sopivasti juuri lisäalekin alkamaan...

Sisko on järjestänyt meille kivaa viikonloppuohjelmaa, lähdenkin tästä nyt Tallinnaan kompuroimaan.

HEI, älkääs nyt kuvitelko mitään asiattomuuksia! Uusista rilleistä (ekat 2-tehot) se kompurointi johtuu!!

KyJy-kuulumisia:

Hui! Pari ltaa sitten tajusin, että jo reilun viikon päästä juhlitaan synttäreitä, joihin lupasin tehdä Äidille hartiahuivin viileysvaraksi.

KIITOS ShamanCat, vinkkisi ansiosta löysin Ullan neuleohjearkistosta kivan huivimallin!! Monta muutakin mukavaa ohjetta löysin, niistä varmaan jokunen päätyy vielä uusiksi KyJyiksi...

Arkisto oli fiksusti jaettu kolmiohuiveihin, suorakaiteisiin ja kaulahuiveihin - vähentää turhautumista, kun saa keskittyä vain haluamaansa, suorakaiteisiin! Aion tehdä KyJy #6:na Pia Tuonosen Pom pom -huivin, tosin paljon leveämpänä (reilut 60 cm). Vähän jännittää, miten tuo kulma toimii leveämmässä - tuleeko Äidille nelimetrinen hartiahuivi...

Lankana Puro Batik, pyöröpuikko 5. Tykkään kutoa pyöröillä - käy vähemmän hartioihin, kun työ lepää sylissä eikä heilu puikonpäissä.

Kirjavan langan vuoksi etsin yksinkertaista virkattavaa pitsimallia (monivärinen lanka + runsas kuviointi = torta på torta). Ei löytynyt virkkuumallia, mutta tämäpä NÄYTTÄÄ ihan virkatulta - hauska, eikä liian kruusattu.

Tässä tuli nyt vaan yksi probleemi... Työ etenee hitaanlaisesti, riittäisikö aika edes nelimetristä lyhyempään huiviin?? Taidankin jättää tämän puikoille ja tehdä itselleni. Kipaisen vielä kaupasta uudet langat bussimatkalle, joku vähän joutuisampi malli KyJyksi #7. Äidille.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla, että löysit sopivia ohjeita. Ullaneuleen arkistossa on myös aivan mahtavia sukkaohjeita, itse koukutuin - vai pitäisikö sanoa: puikotuin... - kärjestä aloitettaviin sukkiin, enkä sen jälkeen ole perinteisiä neulonutkaan.
Muuten, jos tuo huivisi menee hassun muotoiseksi, kokeile pingotusta. Muotoilua tehostaa, jos huivin kasteluveteen lisäät vähän huuhteluainetta. Sen jälkeen on helppo muotoilla huivi haluamaksesi.
Neulomis-iloa!

- ShamanCat

Anneli kirjoitti...

Virkkaamalla saa nopeasti huivin valmiiksi , jos on kiire.
Tuo malli on muutes tosi nätti .)

Eloise kirjoitti...

Onnea siis uuteen aikakauteen ja parempaan näkökykyyn :). Kerran niiden hankkiminen vain kirpaisee, seuraavan kerran niille monitehoille vain naureskelee... ajattelen niitä, joilla ei vuosikymmeniä sitten ollut tällaisia mahdollisuuksia nähdä, minäkin olisin erittäin huononäköinen, tarkkojen hommien teko ei luonnistuisi eikä lukeminen laisinkaan, jos olisin syntynyt menneinä vuosikymmeninä. Monitehot rules!!!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos ShamanCat, Anneli ja Eloise!
Kiitokset lisävinkistä, ShamanCat!
*
Äidin kanssa juteltuani päätin jatkaa huivin tekoa, koska on kovin mieleinen. jos ei valmistu ajoissa, niin käyttää sitten myöhemmin ja juhliin harteille silkkihuivi tai pashmina, kelin mukaan.
*
Eloise, muutaman päivän käytön jälkeen jo harmittaa, miksen ole hankkinut paaaaaljon aikaisemmin...

Taina kirjoitti...

Minä hankin 2-tehot viime keväänä, enkä osaa vieläkään niitä pitää, omasta mielestä en näe niillä lukea, enkä tehdä käsityötä, kun se lukuosa on liian pieni.

Eloise kirjoitti...

Taina, minäkin hankin aluksi liian kapeat, joilla oli hankala lukea, kun lukualue jäi vain suikaleeksi. Nämä toiseni on jo vähän järkevämmät ja lukualueen koko isompi :), silti eivät kehykset ole vielä mitkään mahdottoman isot...vaikka muotiahan ne vain olisivat...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Edellisillä rilleillä (1-tehot) olin niin näkökyvytön, että päätin satsata toiseksi isoimpaan näköalueeseen (optikko sanoi, että parhaasta ei enää tule lisähyötyä), ja NÄILLÄ TODELLAKIN NÄKEE! Maailman kirkastui kertalaakista!
Ja isot eivät nämäkään lasit ole, linssin korkeus 26 mm (tosin yhtään pienempi ei enää olisi ollut mahdollinen).