torstai 1. syyskuuta 2011

syksy + luumu = rakkaus

SYKSYä on mielestäni ollut ilmassa jo ihan elokuun alusta alkaen
- eli kai nyt kuun vaihtuessa jo voidaan sanoa syksyn alkaneen?

Voidaan?
HYVÄ!!
Rakastan syksyä!!

Syksyn kunniaksi pihan syreenihortensia on pullauttanut elämänsä ensimmäiset kukinnot! Näiden PITI olla limenvihreitä...

 
Ja yht'äkkiä - kenties yhden yön aikana (???) - luumut ovat punastuneet!! Pieniä ovat, jos en tietäisi istuttaneeni luumupuuta, väittäisin näitä kriikunoiksi! Tai tuoreiksi rusinoiksi.

Luumuja on niin valtavasti, että koko hentoinen puu kenottaa ihan vinossa, ja se on kiskonut maasta tukipuutkin mukanaan ihan yhtä kenoon.

Myös orapihlaja-aita marjoo. En muista nähneeni aiemmin aidassamme yhtä paljon marjoja! Pitäisiköhän kokeilla orapihlajahilloa?? Wikipediasta luin, että sopii hilllottavaksi ensipakkasten jälkeen...


PS. Nyt alkoi Rakkaus-kuu!

Rakkaus-muki on vanhin edelleen tuotannossa olevista Muumi-mukeista, valmistettu vuodesta 1996 lähtien. Muiden samanvuotisten (vihreäpohjainen Piirustus, sininen Rauha ja keltainen Toimisto) valmistus lopetettiin jo vuonna 2002. Mutta Rakkaus puree aina vaan...

5 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Ihania kuvia! Mäkin oon vähän haaveillu luumupuista, muta yritän pysyä nahoissani puutarhajuttujen kanssa , koska kesällä on niin paljon muitakin juttuja joihin haluan aikaani jakaa ;)
Mä oon keräilly noita rakkaus muumeja,kesällä tiputin yhden leipälautasen kuudesta, ja ihan itku tuli ! Kun ei niitä lautasia tahdo oikein löytyä ainakaan meiltäpäin.
Tein niistä sirpaleista sellaisen betoni sydän jutskan ettei ihan hukkaan mennyt !
Mukavaa viikonlopun odotusta !

Kirsi kirjoitti...

Tää täällä kanssa rakastaa syksyä=D Käypäs katsomassa (jos et ole jo käynyt) kotivinkin sivuilla oli aivan ihkuja luumureseptejä...Mukavaa alkavaa rakkaus-kuuta sinulle!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania syksykuvia. Mukavaa syyskuuta.

Zzz kirjoitti...

Kyllä luumut maistuisivat, ihan kateellisena olen lukenut, miten kansa kantaa luumuja syötäväksi...meillä tuli tänä vuonna 5 luumua :).

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Riitta, Kirsi, Enkuli ja Neferi!
*
Riitta, voi miten ikävää, vaikka uusiokäyttöä lautaselle keksitkin!! Rakkaus -matalan lautasen valmistus on kai jo loppunut. Huuto.netistä löytyy (ihan käyttämättömiä paketeissakin), hinta on tietty vähän korkeampi näillä ammattimaisilla diilereillä... Eilen oli myynnissä 21 kappaletta, myyjästä riippuen hinnat 25-40 euroa.
*
Kirsi, iso KIITOS vinkistä!
*
Neferi, anteeksi, oli pakko ääneen nauraa - kuulosti niin meikäläisen kaltaiselta kohtalolta! Mansikkamaalta saimme 8 mansikkaa...