maanantai 27. kesäkuuta 2011

Päiväretki

 
Eckeröstä pääsee sujuvasti 2 tunnissa Ruotsin puolelle Grisslehamniin, kahden hengen meno-paluuliput maksoivat vaivaiset 15 euroa! Matkalla kannattaa nauttia Eckerö Linen notkuvan saaristolaispöydän antimista, buffeen hinta oli myös edullinen (á 22 euroa). Kalatarjonta sai pään pyörälle, mutta kyllä strutsikin mainiolle maistui! Grisslehamn noin 300 asukkaan kalastajakylä, mutta ainakin näin juhannuksen aikaan väkeä oli pilvin pimein..

Aikoinaan (ainakin vuodesta 1376 alkaen, todennäköisesti jo aiemmin) postireitit kulkivat meren yli juuri Grisslehamnista Eckeröön ja sieltä Ahvenanmaan halki saariston kautta Turkuun. Grisslehamnissa on muuten Ruotsin vanhin postitalo (1756) ja Eckerössä (kuvan) upea posti- ja tullitalo (1828), molemmat toimivat nyttemmin museoina.

 
Jos olisimme älynneet lähteä aamun ensimmäisellä vuorolla, olisimme satamassa loikanneet Uppsalan bussiin ja käyneet ensin katsomassa vaikka Uppsalan kirkkoa ja varanneet loppupäivän mukavaan kallioilla lekotteluun.

 
Päiväretken parhaat kalliot löytyivät Albert Engströmin (1869-1940) ateljeen luota.

KyJy-kuulumiset:
Joku aika sitten virkkasin poppanakorin (kts. täältä) nelosen koukulla - ja vieläkin särkee oikeaa kyynärvartta!! Hyllyssä on kummitellut 3 valkeaa Pirkanmaan poppanakiekkoa, niistä eroon päästäkseni aloitin uuden korin - vahingosta viisastuneena seiskan koukulla!! Tuleekohan liian lötköä??

5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihania maisemia ja kuvia! Teillä on ollut kivan kuulloinen reissu.
Melkein innostuin tuosta KYJYstäkin, kun sitä mainostit, mutta jotenkin tulin järkiini. Mulla on niin paljon projekteja mielessä myös kaiksesta muusta kuin langasta! (vaikka siitäkin on jo aika monta... :)
Hauska sattuma taas, että myös minä neuloin sukkia juhannuksena, hih.

Siitä unikosta vielä: Olisiko mahdollista, että keräisit siitä siemeniä talteen? Haluaisin niin kovasti valkoisen, enkä ole sitä vielä kellään aikaisemmin nähnyt tai löytänyt siemeniä.

PIUZA kirjoitti...

Kaikkea näkyy olevan menossa täällä taas. On KyJy:ä ja monen moista. Minullakin kyynärvarsi vihoittellut, enkä ole voinut virkata.:( Selkää kuntoutan, kuntoutan, .. edelleen.

Noissa poppanoissa ei kannata käyttää ainakaan liian ohutta koukkua. On yhtä vääntöä sitten.

Kivaa loman jatkoa!
t.Paula

Eloise kirjoitti...

Minä tein ontelokuidusta vastaavanlaisen korin ja koukkuna taisi olla ainakin 9 ellei sitten jopa 10...tosin ontelokuitu on paksumpaakin.
Alkoipa tehdä Ahvenanmaalle mieli, siellä olen ollut viimeksi 20-vuotta sitten... apua, mihin aika on tästä väliltä kadonnut?

Taina kirjoitti...

Minäkin virkkailin sen kukkaruukun päällisen miniontelonauhasta. Aika paksua oli, korina ei olis napakka. Ainakaan kun vähän löysää tein. Tiukkaan virkkuu taas vaatii voimia.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Minna, Paula, Eloise ja Taina!
Ontelokuitua olen ihan tarkoituksella vältellyt, kun epäilen käden ja niskan siitä paukahtavan - mutta poppanakuteista tahdon eroon...
*
Minna, juu, MUTTA anna vähän vinkkiä miten ja missä vaiheessa nuo siemenet pitäisi kerätä!? Olen ihan tumpelo näissä siemennysasioissa, kun ostan aina valmiita taimia enkä ole edes yrittänyt kerärä siemeniä...
Valkoiset unikot ostin Viherpeukaloilta (www.viherpeukalot.fi), mutta sielläkin valikoima vaihtelee, ei välttämättä ole tarjolla joka kesä eikä ehkä joka toinenkaan.