lauantai 18. kesäkuuta 2011

Rikkaruohoaamupäivä

Koko yön on satanut, HYVÄ-HYVÄ! Edelleenkin sataa, kevyttä kesäsadetta, HYVÄ! Maa on pehminnyt, rikkakasvit irtoavat juurineen helpommin. Aivan erityisesti aion suunnata tarmoani karhunköynnöksen kitkemiseen! Olen koittanut houkutella Miestä talkoisiin, ei taida innostua...

 
Eilisen lomanautinnot:
Kotiruokaa: täytettyjä paprikoita 
Siivousta: ostin Mäntysuopaa, uudet mattoharjat ja 2 söpöä vesikuuppaa, ne edesauttavat siivouspuuhia - mikäli jossain vaiheessa ehdin mattopyykille... 
Silitystä: 10 tyynyliinaa + 10 käsipyyhettä + 5 kylpypyyhettä + 5 keittiöpyyhettä 
Puutarhaa: unohdin hankkia uudet istutukset henkensä heittäneen Marketan tilalle. Patistelin Miehen nurmikonleikkuulle. Ihastelin pionia ja unikkoa - ja vaadin Miestäkin ihastelemaan. 
Käsitöitä: isoäidinneliötä, yhtä ja samaa 
Lueskelua: aamulla kasa vanhoja paikallislehtiä, päivällä pikkuisen blogeja, illalla dekkaria 
Sisustusta: ostin Mäntysuopaa, uudet mattoharjat ja 2 söpöä vesikuuppaa, ne edesauttavat sisustuksellisia suunnitelmia - mikäli jossain vaiheessa ehdin mattopyykille... 
Remontin suunnittelua: juu, EI suunniteltu 
Päiväkävelyä: hmmm, tuota noin, tämä taisi unohtua...

 
Unohdin mainita, että ekan lomapäivän suunnitelmat menivät plörinäksi: Opettajan näyttelyyn mennessäni totesin unohtaneeni kameran kotiin ja paikallisen rillikaupan valikoimat olivat AIVAN YLIMAALLISEN TYLSÄT!

 
Yhdet kivat pokat löysin, samanlaiset kuin Mummu-vainaallalla 30 vuotta sitten (ihan hyvin voisin hankkia Mummu-rillit, kun ne kerran ovat 2-tehot!!), mutta olivat liian kapeat leveään naamavärkkiini. Katselin pokia miesten myös osastolta, mutta ne vasta tylsiä olivatkin! Mieluummin olen sitten näkemättä mitään, ei kai täällä mitään niin kummoista nähtävää olisikaan!?

 
No, ekalla terassisiiderillä sentään kävin! Pitääpä narista siitäkin, että tässä kylässä on ihan pöyristyttävn kamalat pubit (tai oikeammin pubikansa). Teatteri-illan terassiseura oli kaikin puolin asiallista, mutta saattoi se ensimmäinen silti jäädä myös kesän viimeiseksi terassisiideriksi, siis täällä kotikylässä.

 
PS. Anja-rouvan Ruususen unesta herännyt ruusu kukkii herkän vaaleanpunertavin kukin. Täytyy selvittää nimi.

IHANAISTA VIIKONLOPPUA!

4 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Toivottavasti vanha kansa tietää vieläkin, en millään jaksaisi innostua nyppimään jälleen kerran rikkaruohoja, kun kompostikin on ihan täyssä.

Ihastuttava unikko!

Minna kirjoitti...

Upeita kukkia! Onko toiseksi alimmainen unikko? Minun silmääni se on jotenkin ylimaallisen kaunis! Unikot ovat lempikukkiani, mutta harmi kun kukkivat vain vähän aikaa. Ostin kerrottujen unikoiden siemeniä jostain nettiputiikista, mutta en ole vielä ehtinyt kylvämään (ja en toden totta taida edes tietää, että missä ovat tällä hetkellä. Tulivat mieleeni tuosta sinun kuvastasi! :)

Kirsi kirjoitti...

Voi mitä kukkakuvia,tämmöset saa haaveilemaan omasta puutarhasta,rikkaruohot ei niinkään=D Mukavaa viikonloppua!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos TeSa, Minna ja Kirsi!
Juu, kuvassa on Isoidänunikko (jonka pitkään kuvittelin olevan Isoäidinunikko...).
Mies on esittänyt pihan kukkiin liittyen vain yhden toiveen, halusi unikkoja! Ja sai. :o)