tiistai 28. kesäkuuta 2011

Paljon

Toinen reissuni Ahvenanmaalle, Miehen ensimmäinen.
Veljentyttöjen kanssa olimme toissakesänä pari yötä Maarianhaminassa, silloin jäi palo, että tänne on päästävä vielä uudestaan.

Reissussa pitää AINA käydä muutamassa kirkossa ja parissa linnassa.

Kuva: "Kopio 1500-luvun lapsihaarniskasta. Haarniska painaa 14 kg ja käytettiin nuorten, noin 10-12 vuotta vanhojen, aatelismiesten sotilaskoulutuksessa. Aikuisen vastaava haarniska painoi 35 kg."

Linnoja Ahvenanmaalla on vain yksi: Kastelholman linna, jonka vanhimmat osat ovat 1300-luvulta, mutta linna on mahdollisesti perustettu jo 1200-luvulla. Hienosti restauroitu, erinomaiset opasteet, poikkeuksellisesti jopa suomeksi.

 
Eckerön Pyhän Laurin kirkossa on tiettävästi Suomen vanhin kirkonkello (1100-luvulta) ja Finnströmin Pyhän Mikaelin kirkko oli muuten vaan vanha, 1400-luvun puolivälistä. Tykkään myös kuljeksia vanhoilla hautuumailla hautakiviä tutkien - täällä ei juuri suomenkielisiä nimiä löytynyt.

Päällimmäisiksi mielikuvaksi jäänee, että Ahvenanmaalla on PALJON
- ihania kalliorantoja
- purjeveneitä
- hevosia
- peuroja
- tuulimyllyjä
- juhannussalkoja
- loistavia pyöräilyreittejä.
- ...

 
KyJyssä ei mitään uutta, virkkailua.

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Reissunne näyttää onnistuneelta :). Mekin olimme viime vuonna Ahvenanmaalla. Ihana ihana ihana. Vielä kerran ihana. Tykkäsin siis toisin sanoen paljon. Samassa linnassa mekin vierailimme. Ahvenanmaalla on myös tosi paljon kirpputoreja ;)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Villasukka - kiitos, reissu oli tosiaankin erinomaisen onnistunut!
Kirppareilla emme poikenneet (emme älynneet, vaikka kylttejä siellä täällä näkyikin), tosin taisivat olla juhannuksen pyhinä kiinni, mutta ma ja ti olisi ollut kyllä joutilasta aikaa...
Ensi kerralla täytyy muistaa kirpparikierros!!