keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Valmistujaiset

Viikonloppuna siis vietettiin kolmet (3) valmistujaiset ja yhdet synttärit, samassa perheessä!!

Juhlapäivää vietettiin mökillä, helle hiveli juhlakansaa! Ja Veljenvaimo oli jälleen loihtinut upeat kakut!

Veljenvaimo valmistui maanmittausinsinööriksi (AMK) - ONNEA!

Veljenvaimo on pitänyt vauhtia: opinnot sujuivat 3 vuodessa normaalin 4 sijasta - töiden ohessa!! Siinä sivussa hän urakoi ylioppilastutkinnon (lakkiaiset 2009), huolsi perheen, harrasti sekä viimeisteli ja sisusti mökin, marjasti ja hernesti. Ja suoritti tutkinnon erinomaisin arvosanoin. Ja kävi siis vielä töissäkin! Ihan uskomaton suoritus - mistä sitä virtaa piisaa???

Veljentyttö Vanhempi valmistui yläasteelta - ONNEA!

Vt Vanhempi oli kevätjuhlassa palkittu taloustietovisastipendillä sekä diplomilla menestyksestä käsitöissä ja kotitaloudessa. Lähipäivinä pitäisi tulla tieto lukiopaikasta. Todistus oli kyllä niin hyvä (ka. 8,6), ettei taida olla vaaraa, etteikö pääsisi ykköstoiveensa mukaisesti liikuntapainotteiseen lukioon.

Veljentyttö Nuorempi valmistui ala-asteelta - ONNEA! 

Myös Vt Nuorempi sai kevätjuhlassa kunniakirjan äidinkielestä, ahkerasta lukemisesta. Nuoremman jatko-opiskelupaikka on jo varmistunut, hän siirtyy syksyllä sisäoppilaitikseen, Anna Tapion kouluun. Todistus oli kyllä niin hyvä (ka. 8,6), ettei taida olla pelkoa, etteikö pärjäisi uudessa opinahjossa.

Veljenvaimoa muistettiin lahjakortilla ja Veljentyttöjä "kontrahdin mukaisella vuosipalkalla". Lisäksi Opiston kesäkassikurssilla väkersin muutaman lisälahjan.

Joululahjaksi annoin mökin pukuhuoneeseen patjat. Nyt tein patjakankaasta pyykkisäkin (vanhaan Askon  likapyykkitelineeseen), joka on kahvojen ansiosta helppo napata likapyykkeineen päivineen kotiin pyykättäväksi. Veljenvaimo tykkää maalauksesta (toisin kuin minä), joutuu itse sutimaan puisen telineen.

Lisukkeena on 2 kassia, joissa voi mökille kuskata vaikka puhtaita pyhkeitä ja säilyttää seinäkoukussa odottamassa saunavieraita. Tai käyväthän ne vaikka pihapelien säilytykseen.

Korkealle hiuslakkapullolle ei ole pukuhuoneessa oikein paikkaa, joten tein vielä pussukat lakalle ja hiusharjoille.

Alkusykäyksenä saunatekstiileille on ollut ihanainen perhoskangas, josta tein taannoin verhot saunaan ja pukuhuoneeseen. Yksinkertaisena kangas olisi ollut liian läpinäkyväää, ja alennuskorista löytämäni pakanloppu ei riittänyt kaksinkertaiseen viritykseen. Pakalta löytyi vielä toista väriä, joten ikkunoissa liihottelee pinkkejä ja vihreitä perhosia.

 
Niin, juhlittiinhan myös Veljen synttäreitä - ONNEA! 

Mökin farkkuteemaan liittyen tein  Veljelle farkkupussukan ja täytin sen leivällä ja pipareilla. Jos pussille ei löydy jatkokäyttöä "leipälaatikkona", voi sinne kerärä vaikka luetut sanomalehdet. Tai vessapaperirullia. Tai tyhjiä muovipusseja. Tai jotain. Tai kätkeä kaapin takimmaiseen nurkkaan...

Näky oli niin hauska, etten malta olla laittamatta, vaikka henkilökuvia pyrinkin välttämään!

Kun juhlat oli juhlittu, hurautti Veljentyttö Vanhempi paikalta moottoripyörällä juhlakoltussaan ja korkokengissään, Poikaystävän pikkutakki vain hulmusi tuulessa prätkän kadotessa mökkitien pölypilveen...

(Vaihtoivat kyllä ihan kunnon ajovaatteet kotona pidempään reissuun lähtiessään!)

Kivat kemut!! KIITOS ja ONNEA!

Ei kommentteja: