keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Ekat kurssit!

Aaaaah, täkäläinen Opisto on julkaissut ensi talven kurssitarjonnan netissä ja kursseille pääsee jo ilmoittautumaan!!! Olin ihan seota ilosta!

Harmi vain, että naapurikuntien Opistot eivät ole olleet yhtä aikaisessa!! Yleensä teen koosteen lähiopistojen kurssitarjonnasta (Akaa, Hämeenlinna, Lempäälä, Valkeakoski - toisinaan kurkin myös Tampereen tarjontaa), monimutkainen excel kaikista kiinnostavista kursseista. Ja vasta sitten ilmottaudun, kun olen saanut optimaalisen kurssisuunnitelman aikaiseksi.

Nyt en vaan malttanut odottaa!!
Koitan sitten sovitella muut kiinnostavat kurssit näiden väliin:

Elokuu: VÄRIÄ LUONNOSTA (1 vkl)
Kasvivärjäyskurssin käytännön osuus, teoria oli keväällä. Pikkuhiljaa olen jo haalinut värjättävää, jemmassa on nippu vanhoja pellavapyyhkeitä, metreittäin bourette-silkkiä, olen kutonut sukkia ja virkannut. Heinäkuussa käväisen Sisaren kanssa Tallinnassa hankintamatkalla...

Syyskuu: KAHVIPUSSEISTA KOREJA JA KASSEJA (1 vkl)
Veljentyttö Nuorempi ja Veljenvaimo tulevat seurakseni, kivaa! Veljen perhe on kerännyt kahvipusseja  jo vuosia, niitä on sivuvintissä vaikka koko suvun tarpeisiin.

Lokakuu: RENTOUTUKSEN LYHYTKURSSI (1 pv)
"Intensiivikurssilla rentoudutaan kokonaisvaltaisesti musiikin, mielikuvien ja hengityksen avulla sekä opitaan vapauttamaan lihaskireyksiä päästä varpaisiin."

Marraskuu: KAHVIPUSSEISTA KOREJA JA KASSEJA (1 vkl)
Uusinta... Perun, jos löydän jotain muuta mielenkiintoista tilalle.

Joulukuu: JOULUISIA OMPELUTÖITÄ (1 vkl)
Muodostunut jo perinteeksi, pakko mennä taas!

Tammikuu: NUKKEKURSSI (2 vkla)
Joko saisin vanhat sukkatrikoonukkeni viimeisteltyä?? Vai sorrunko taas uusien tekemiseen vanhojen kustannuksella?

Huhtikuu: VÄRIÄ LUONNOSTA 2012 -teoriakurssi (3 iltaa)
Värjäilyt jatkuvat seuraavanakin syksynä...

Toukokuu: PIENIÄ MOSAIIKKITÖITÄ (1 vkl + pari iltaa päälle)
Muuan vanha mosaiikkityö on viimeistelemättä, suunnitelma ja tarveaineet uuteen ovat odottaneet sopivaa ajankohtaa jo vuosien ajan.

Toukokuu: KESÄKASSEJA (5 iltaa)
Oli niin kiva kurssi, että menen kyllä uudestaankin! Ainahan kasseja tarvitaan?

Uutta on vain tämä, keväällä torstai-iltaisin RENTOUTUSKURSSI
"Lämmittely asahin liikkein, venyttelyt ja rentoutustekniikoiden harjoittelua."

Lähinnä siis vanhan toistoa, ei mitään järin mullistavaa. Toivottavasti muiden Opistojen tarjonnasta löytyy jotain uutta kivaa, joka sopii aikatauluihin.

Se kurssi, joka nyt olisi ENITEN kiinnostanut (ja olisi ollut minulle ihan UUSIkin!), oli jo TÄYNNÄ, pääsin varasijalle (toivottavasti varasijoille tulijoita on niin paljon, että järjestävät lisäkursseja): KOUKUSSA - VALLATON VIRKKAUS. Opistolla olen nähnyt edellistalven satoa: HILLITÖNTÄ ja HERSYVÄÄ!!

Ja toinen (itselle UUSI) kiinnostava: BETONISTA KAUNISTA PIHAAN JA PUUTARHAAN. Valitettavasti kurssipaikkaan ei (kai?) pääse julkisilla ja Miehen suotuisiin ( = auto käytettävissäni) työvuoroihin en tohdi luottaa.

Mutta näillä nyt ainakin päästään alkuun!!

Lomapäivän rutiinit:
Kotiruokaa: perunamuusia ja kipparimakkaratomaattikesäsipulisoossia
Siivousta: siivosin kaiki kivilattiaiset tilat (kellari, takkahuone, keittiö, kuisti, rappukäytävät, wc) - paitsi uuden suihkuhuoneen, kun unohdin sen olemassaolon...
Silitystä: ei silitystä,  mutta nyt kaikki lakanat on mankeloitu!!
Puutarhaa: hain lisää multaa ja kasvitukia, mukaan tarttui myös jokunen Japaninjaloangervo ja muutama Maitokello (mikä se on???)
Käsitöitä: ostin virkkuukoukut nro 7 ja 8
Lueskelua: tuokio blogeja, illalla dekkaria 
Sisustusta: hain pari mattoa postista - lattiaan pääsevät, kunhan ehdin siivota perusteellisesti
Remontin suunnittelua: juu, EI suunniteltu...
Päiväkävelyä: hmmm, tuota noin, tämä taisi unohtua...

PS. Ukkoskuuro kohteli kaltoin unikoita ja pioneja, ihaillaan välillä kuunliljoja, mehikasveja ja nukkapähkämöä... No, pioneja onneksi avautuu kaiken aikaa uusia, paras loisto taitaa osua juuri juhannukseksi!

6 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Nämä sinun päivälistat ovat mainiot ja hitaammille niissä riittää ohjelmaa useammaksikin päiväksi:)Pionit ovat lempikukkiani. Meillä on niin huonot kurssitarjonnat tai käsityöyhdistyksen kurssit niin suosittuja, että ikinä niihin ei mahdu.

intsu kirjoitti...

Aivan upeita kursseja olet valinnut.Minä syksyllä menen taas sinne Käsi ja Taideteolliseen,niin siellä on noita ja paljon muitakin juttuja. Ihana valkoinen pioni. Aivan upeat tyynyt anoppisi sai. Pitäis minunkin joku päivä kaivaa ompelukone esille ja ommella tyynyjä ja jotain muutakin kivaa.
Kiva tuo sinun päivittöinen työlista,innoittaa meikäläistäkin puuhaamaan kaikenlaista.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ihmeestä ammennat tuon hurjan energisyytesi.Kateellisena vaan kyselen, kun tuntuu, että itse en saa oikein mitään aikaiseksi, vaikka suunnitelmia on jatkuvasti pää täynnä.

-Sari

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Taina, Intsu ja Sari!!
Kannattaa aktiivisesti tehdä kurssiehdotuksia paikallisille Opistoille, Yhdistyksille ja Seuroille (ketkä sitten paikallisesti harrastustoimintaa järjestävät). Järjestäjiä usein vaivaa mielikuvituksettomuus, ja uudet aiheet ja ideat otetaan ilolla vastaan - ja usein toteutetaankin!! :o)

Sari, riesa tämä on! Kun on tuhat rautaa tulessa, 500 jää hoitamatta, 200 palaa karrelle ja 200 sulaa olemattomiin ja ehkä 100 tulee jotenkuten hoidetuiksi... ;o)

Taina kirjoitti...

Kiitos vierailustasi,kokeilepa toimiiko se blogilista nyt?!Itse kun en sitä käytä.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos taina, nyt blogisi löytyy Blogilistankin kautta! Pääsen vierailemaan säännöllisemmin jatkossa!