lauantai 11. kesäkuuta 2011

Muutama mökkikuva

Eilen mainitsin Luupään (varmaan koiran itsensäkin) yllättäneestä uintiretkestä. Lempiasento saa pohtimaan, mahtoiko uida sammakkoa vai koiraa??

Vanhassa blogissa oli taannoin muutama mökkikuva (kts. täältä). Eipä ole juuri sisustus muuttunut, emmehän ehdi käväistä mökkösellä kuin muutaman kerran kesässä. Valitettavasti.

Lempipaikkani mökillä on keinutuoli, siinä on mukava lueskella vanhoja sisutuslehtiä (kiintoisimmat maalaishenkiset on säästetty ihan varta vasten). Tai ihan vaan kuunnella radiota: Poppikoulu, Onnen sävel, Pop eilen - toissapäivänä, Entisten nuorten sävellahja ja Kansanradio kuuluvat olennaisesti mökkeilyyn!

Sattuneesta syystä kuuntelemme vain Radio Suomea. Se sattunut syy on Lusmu, joka söi kaukosäätimen, pentuna.

Keinutuoliin olen päätynyt käytännön syistä: Mies ja piskit ovat vallaannet sohvan! Luupää makaa aina siellä missä Mieskin...

... Lusmulle ja Lötkölle kelpaavat muutkin mukavat makuupaikat - mitä aurinkoisempi, sen parempi. Vaan mitäpä sitä mökillä muuta tekisikään - otetaan rennosti ja nautitaan elämästä!

Aniharvoin mökillä täytyy pujottautua valjaisiin ja flexin päähän. Vain jos lähdetään päiväkävelylle metsäteille (löytyisikö kantarelleja?) tai autolla jäätelölle kylätaajamaan. Yleensä ei lähdetä.

Mökillä on hyvä olla, ei siellä kauheasti aktiviteetteja kaipaa!
Tai sosiaalista elämää. Ei siihen olisi kyllä mahdollisuuksiakaan! Appivanhempien alamökin lisäksi alueella on vain 2 muuta mökkiä: toinen on ollut jo vuosikaudet tyhjillään, toisessa mökkeilee "erakoitunut" aviopari. Lähin maatalo on 2-3 kilometrin päässä.

Metsässä tiedetään olevan kettuja, ilveksiä, susia, hirviä ja jopa karhusta on useita havaintoja. Illan hämärtyessä koirat eivät enää mene keskenään pihaan - ehkä metsä ympärillä on liian uhkaava sohvaperunoille?

Ylämökin ympäristö on luonnontilassa: jäkälää ja varvikkoa, mustikat saa poimia suoraan piirakkaan. Alamökillä Appiukko vaalii salaista puutarhaa.

Alamökin ikkunan alla kasvava valtava alppiruusu ja saunan seinustan rehevät alppikärhöt ovat Appiukon ylpeydenaiheet. Useimpia pihan kasveista en edes tunne. Paljon on viety myös pihastamme Anja-rouvan perinnekasveja alamökille.

 
Ruukuissa ja parvekelaatikoissa kukoistavat perinteiset pelagoniat ja muut kesäkukat. Jokavuotisille äitienpäiväruusuillekin on tehty oma penkki, kukinta on kyllä aika niukka. Toivottavasti joskus kesemmällä saan Appiukon kukkaloistosta enemmän kuvia tännekin...

Ja taas on viikonloppu! IHANAA!
AUVOISAA JA AURINKOISTA VIIKONLOPPUA!

2 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Taitaavat olla oikein hienohelmoja vai hienolahkeita nämä koirat, kun ulkonakin pitää olla filtti alla:D Edellisessä postauksessa oli upeat maisemat tai jopa pelottavat jyrkänteet.Täältä löytyy toinen, joka etupäässä haaveilee, no joskus saa jotain aikaankin. Tervetuloa vastavierailulle, en ainakaan muista oletko aiemmin käynyt.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Taina!
Lämpimästi tervetuloa Rakkauden taloon!
Juu, täytyy vahvistaa ennakkoasenteesi, koiramme ovat oikeita hienopieruja! Tai siis -helmoja.
Kiitos, maisemat ovat upeat, mutta en kyllä uskalla ihan jyrkänteen reunalle niitä mennä ihailemaan. Eivätkä koiratkaan käy lähelläkään reunaa.
Kiitos kutsusta, kävin jo koluamassa Tainan nukkekaappia! Jostain kumman syystä kommentointi Vuodatukseen ei onnistu!? Viikolla joskus satunnaisesti, mutta viimeisen kk:n ajan vkl:isin ollut ihan jumissa. Kommenttikenttä aukeaa ja kirjoittaakin voi, mutta kommentti ei tallennu. Harmittaa!
Mutta tulen uudestaan, odotahan vain!! :o)