torstai 2. kesäkuuta 2011

Helatorstaita!

I-H-A-N-A-A, ensimmäinen aamu MONEEN viikkoon, kun herätyskello ei rääkäissyt jo kukonlaulun aikaan!! Mies menee vasta illaksi töihin ja tämä onkin viimeinen työvuoro ennen HÄNEN kesälomaansa. Omani alkaa vasta vähän myöhemmin...

Tänään on 40:s päivä pääsiäisestä, helatorstai (jota vieteään Kristuksen taivaaseenastumisen muistoksi). Ennen aikaan karja päästettiin helatorstaina ensi kerran laitumille ja päivää sanottiin niin pyhäksi, ettei ruohokaan kasva.

Wanhan ajan kuukalenterin (jota Mies on alkanut kutsua Noita-akkojen lentoaikatauluksi) mukaan tänään ja huomenna on mitä suotuisin aika kukkakasvien hoidolle sekä kylvää ja istuttaa kukkia ja maan päälle satoa tekeviä vihanneksia. Niin siis tehdään!

Eilen haimme Bauhausista reunakivet uuteen kukkapenkkiin. Valitettavasti Viherpeukaloilta tilaamani pionit eivät vielä ehtineet tähän hätään. Mutta siirränpä penkkiin ainakin kuunliljat kaadetun omenapuun juurelta. Ja huomenna vielä ehdin kipaista hakemaan jotain täydennystä, jostain, ja istuttelemaan illalla...

Samalla tuli ostettua vähän muutakin: pelargonioita, verenpisaroita, sammalsyöppöä, luonnonlannoitetta, kompostori, betonilaattoja ja ulkokalusteöljyä, pihapuuhia tälle päivälle.

Tollouksissani sekoitin verenpisarat ja särkyneet sydämet... Ei ulkonäöltä vaan monivuotisuuden suhteen. Verenpisara on yhden kesän ilo, niitä ei siis kannatakaan laittaa uuteen penkkiin vaan ruukuttaa.

Vasta muistin, että Viherpeukaloilta tilaamani siemenet (valk. ruiskaunokki, espanjanneito ja ruusupapu) ovat vielä kylvämättä, suositeltu kylvöaika oli toukokuu... Kaipa ne vieläkin ehtivät??
Illalla jo aloitin marjapuskien lannoittamisen, Biolanin luonnonlannoitteen kanssa pitääkin olla tarkkana! Yllätin Luupään syömästä rakeita suoraan purkista (!!!) ja Lusmu nautti samaa tavaraa vedelmapuskien alta veteen liotettuna (!!), Lötkö haisteli kateellisena kummankin suupieliä (!). Kulinaristeja?

Vaan nyt pihatöihin!

2 kommenttia:

Maina kirjoitti...

Kiitos kommentista Mummulassa! Oudoista addiktioista huolimatta meidän kotieläimet ei vielä ole lannoitteen makuun päässeet. Pitää ollakin tarkkana! Kyllä jonkin verran nauratti, kun kuvittelin kuvaamaasi herkutteluhetkeä!!!!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Maina!
Minua ei naurattanut yöllä ollenkaan oksennuksia putsaillessani... :o/