perjantai 13. tammikuuta 2012

Rennosti Asahia

Opistolla alkoi eilen Asahi & rentoutus -kurssi. Ekan tunnin jälkeen voisin sanoa, että sopii meikäläisen aikatauluihin, mielentilaan ja ruumiinrakenteelle!

Kurssikuvauksen mukaan: ASAHI on terveysliikuntajärjestelmä, jossa liikkeet ovat pehmeitä ja ne tehdään hengityksen kannattelemana. Asahi on fysioterapian kaltainen hoitomuoto, jossa on myös liikunnallisia elementtejä. Jokaisella kurssikerralla on lisäksi rentoutusosuus, jossa harjoitellaan eri rentoutustekniikoita.

Tuli hyvä fiilis! Mitä nyt jalkapohjan lihas alkoi krampata, olkavarret niin jumissa, että liikkeet onnistuivat vain puolinaisesti ja niska niin kireä, että ihmettelen etten kuukahtanut. Vaan tuntui hyvältä, oikein todella!

Tänään menen ostamaan pienen kumipallon! (Kuva: cdon.com)

Asahissa pyöriteltiin hetki kumipalloa jalkapohjan alla, teki mieli ulvoa!! Ja muita kurssilaisia nauratti meikäläisen tuskainen ilmehtiminen... Palloa päkiän alla pyöritellessä hieroskelin keuhkojani - taitavat olla aika romuna 4 kuukauden taukoamattoman yskimisen jälkeen!!

Se "hinkuyskä" muuten paljastui lopulta mykoplasmaksi. Söin kolmet antibiootit poskiontelotulehdukseen ja join litroittain kolmioyskänlääkkeitä, mutta yskän taltutti lopulta joulun alla saamani astmapiippu! Astmaa ei ole, mutta keuhkot olivat niin riekaleina ja henkitystiehyet niin turvoksissa, että astmalääkkeillä saatiin henki taas kulkemaan, yskimättä.

Sain kai jonkun oudon omahoitopuuskan, tilasin nimittäin myös ajan kajavaan ja kuppaukseen, helmikuun lopulle. Kohta olenkin ihan uusi ihminen!

5 kommenttia:

Sonja kirjoitti...

Tuo kajava-kuppaus yhdistelmä jäi kutkuttamaan mieleen jo ekalla kerralla kun niistä kerroit. Mitenköhän? Pitäisköhän? Mitenköhän pitäis? Voi jeeveli... :)

PIUZA kirjoitti...

Liikkeet on samankaltaisia, kuin Chi Kungissa (tai Qi Gongissa), jota olen itse harjoittanut. Mitä katsoin tuosta: http://www.youtube.com/watch?v=vwy7IXVYeD4 videosta.

Itse kävin eilen Kundaliini Joogassa, jota kaverini pitää. Kyllä on takareidet kipeät. Mielenkiintoista kyllä ja taidan mennä uudemmankin kerran. Energiat lähti virtaamaan.

Tuo Asahi harjoittaa varmasti paljon myös tasapainoa. Pitäisköhän kokeilla tuota kumipalloa!? Jalkapohjassahan sijaitsee kaikki vyöhykkeet ja akupisteet.

t.Paula

Taina kirjoitti...

Hui kuppausta, kuulostaa aika pelottavalta, miltähän tuo tuntunee?Hyvä se on kyllä itseään hoitaa, se ei mene hukkaan.

Maikki kirjoitti...

Toivottavasti paranet kuntoon oikein pian!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Sonja, Taina ja Maikki! :o)
Sonja, suosittelen lämmöllä!! Googlaa Hyvän olon hoitola Huhtikuu - hinnat ovat ERITTÄIN kohtuulliset, vaikutus huomattavan pitkäkestoinen! Jalkojen palelu ei edelleenkään vaivaa. :o)
Kukkpauksesta tulee TODELLA hyvä ja kevyt olo!! Jopa fysioterapeutti myönsi, että niskasta ja hartioista oli kaikki kireys ja tukkoisuus kadonnut - kävin hierottavana juuri ennen käsittelyä ja viikko sen jälkeen. Suosittelen!!!