perjantai 6. tammikuuta 2012

Varjostinviritelmä

Joulu oli ja meni, ja vasta nyt (siis kun haahuilin epätoivoisena vaatekaupoilla...) sain hankittua kaipailemani punaisen varjostimen olohuoneen jalkalamppurimpulaan. Eikä ollut edes alennusmyynnissä! Tosin ei kovin montaa euroa normaalihinnallakaan...

Punainen värihän ei ole mikään joulujuttu, vaan koko tämän talvikauden väri - ja vaikka kesänkin, jos vaan Ikean päiväpeite kestää siistinä niin pitkään koirakäyttöä.

Vaan vähän tylsähän tuollainen yksivärinen törö on, vähän piti modifioida. Lisäpontta antoi Miehen kysymys, miksi kiva vanha varjostin on korvattu Ohukaisen ja Paksukaisen käyttämällä fetsillä... (Kuva: Googlen kuvahaku)

Ih-hi-hii, tulee kevyehkön bordellimainen olo! Viimein löytyi käyttöä pätkälle Karnaluksin lasihelminauhaa!! Pienelle pätkälle. Tätä ja muitakin värejä on vielä metritolkulla odottamassa uusia, yhtä mauttomia ideoita...

Tein valaisimeen valevetonarun katkaisimelle, kun en raaskinut heittää edes yhtä yli jäänyttä pompulapätkälettä roskiin. Nuuka!!

Oikeasti valaisimessa on jalalla poljettava katkaisin, eikä sitäkään käytetä koskaan. Useimmat pöytävalaisimemme (ja telkkari ja jouluvalot) ovat kaukosäätimen takana. Elämän pieniä ylellisyyksiä (muutaman euron luxusta Bauhausista) on se, ettei illalla umpiväsyneenä nukkumaan mennessä tarvitse kierrellä sammuttelemassa valoja, vaan homma hoituu parilla kaukosäätimenpainalluksella! Aaaaah, näitä vempeleitä osaan arvostaa!! (Kuva: Netab Trade)

PS. Sattumoisin tämän hetkinen kässykin passaa olohuoneen punaiseen teemaan...

LOKOISAA LOPPIAISTA!

13 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Tulin heti vastavierailulle mukavaan blogiisi ja klikkailen lukijaksesi, niin muistan tulla toistekin.

Katjuksa kirjoitti...

Hymy bordellivertaukselle...

Meillä on samanlaisia kaukosäädettäviä pistorasioita käytössä telkkarille ja muille härveleille. Telkkari on vanha putkimalli ja sen omasta kaukosäätimestä on sammutusnappi rikki joten senkin takia kokonaan virrankatkaiseva pistoke taitaa olla turvallinenkin.

Minz kirjoitti...

Onpa hauska tuunaus lampulle! Siitä tuli tosi kiva ja persoonallinen! Oikein sopivainen!

Siskollani on noita Ikean peitteitä myös sohvansa suojana ollut nyt jo muutamia vuosia. Siisteinä ovat säilyneet koirataloudessa, kun tuntuvat pehmiintyvän mukavammiksi jokaisessa pesussa vaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt alkoi ajatushautomossa raksuttaa, laiskanlaisesti tosin, että joskohan....noita kaukosäätimiä...
Niitä tosin on jokunen muutenkin, ja tän kokoisessa huushollissa kaikkien pikkuvalojen sammuttelu käy ihan iltarutiinista....mutta mutta.... :) ei huono idea, ei!

Maina kirjoitti...

Kylläpä muuttui varjostimen ilme mukavasti kevyellä tuunauksella aivan toisenlaiseksi. Meillä nuo pampulat olisivat varmasti kissojen mieleen ;)
Kiitos kommentistasi blogissani. Oli lohdullista lukea, että tuosta vestibulaarisyndroomasta voi tosiaan selvitä antibioottikuurilla!!

Irma kirjoitti...

Punainen on hyvä väri joka vuodenaikaan, se on munkin väri:)
Lamppu on kiva ja parempi tuunattuna, haitanneeko tuo jos vähän bordellitunnelmaa toisikin tähän synkkään pimeyteen;)

Anonyymi kirjoitti...

Mukavan pirteää!!! Mainio tuunaus, hauska:)

PIUZA kirjoitti...

IIiihana! Mistä muuten ostit varjostimen? Itsekin pitänyt jo montakohohan vuotta, ostaa jalkalampulle, tavallinen varjostin. (Tosin olen taas tekemässä sille varjostinta (puolivalmiina ollut ties miten pitkään, kun mistään ei löydy oikean väristä lankaa!!!)).

Kätevät varmasti nuo kaukosäädin hommelit!

Täällä vietetään olohuoneen järjestyksen vaihto päivää, kuten niin useasti pyhinä!:D

t.Paula

tarutikki kirjoitti...

Hauska lamppu tuli.
Mukavaa loppiaisen jatkoa!

Taina kirjoitti...

Hauska tuunaus,kaukosäädin asia täytyy laittaa korvan taa.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Maikki, Katjuksa, Minz, Pepi, Maina, Irma, Hymytyttö, Paula, Tarutikki ja Taina! :o)
Kaukosäädin hankittiin alunalkaen juuri telkkarin vuoksi - se pauhasi useammankin kerran täysillä yksinään sähkökatkoksen jälkeen...
Varjostin on Sokokselta, oletettavasti samanlaisia saa myös KodinTerrasta.

Laura kirjoitti...

Punainen on ihan loistoväri. Kannatan. Mulla se on keittiön väri. Ihanaa pompulalankaa. Mun pitää varmaan kans tehdä retki Karnaluksiin. Tätini aina hehkuttaa sen puolesta. Sinun ostoksesi ovat paljon houkuttelevampia :).

Onkos tämän hetken kässy sattumoisin koiran villapaita Novitan lehdestä? Näyttää jotenkin tutulta...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Laura!!
Kannatan lämpimästi Karnaluks-reissua, PARAS kauppa IKINÄ!! Hinnat vaan nousussa, euron myötä aika rutkastikin...
Juu, Sulo puikoilla, kolme näitä pitäisi saada aikaiseksi...