keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Akkunoita Ahvenanmaalla

 
Ahvenanmaalla on myös PALJON kivoja vanhoja puutaloja, joissa upeita kuisteja, parvekkeita, ikkunapieliä... Yllä olevat näytteet ovat Eckeröstä ja alla Maarianhaminasta.Ja lopuksi vielä pari ensimmäisen suomalaisen naisrakennusmestarin Hilda Hongellin tekemää taloa:


 
 

KyJy-kuulumiset:
Reissussa sain 14 isoäitiä valmiiksi, ihan hyvä saldo! Paluumatkalla laivassa ja kotiin ajellessa valmistui aika monta...

Lappujen väreinä valkaistu- ja luonnonvalkoinen, vaaleanharmaa, vaaleanruskea ja ellottava vaaleanpunainen, kasvivärjäyksen jälkiliemessä turhan hailakaksi jäänyt. Nämä on siis tarkoitus heittää eri kasvivärjäysliemiin elokuun kurssilla: sipulia, lepänkäpyä, pajua, koivua, saniasita ja ties mitä muuta padoista löytyykään...

 
PS.Ahvenanmaan kuulumiset päättyvät tähän, palasimme kotiin eilen iltamyöhäisellä. Nyt Äidin kanssa ale-kierrokselle ja sitten koirat kotiin eläinhoitolasta - heidänkin lomaretkensä päättyy.

9 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Ikkunat ovat talon silmät. Kauniita malliltaan, antavat talolle ilmettä.
Tosin pesupäivisin en varmaankaan tykkäisi.

eve kirjoitti...

Voi juku, mitä ihanuuksia! Ah ja voih! Noi kahdenpuolen rautaportaat on jotain uskomattoman hienoa, ihan tässä pakahtuu.

Maria kirjoitti...

Hienoja.
Kyllä ennen osattiin tehdä kauniita taloja. Nyt talot ovat toistensa kopioita, persoonattomia. Puusepän työ taitaa olla nykyisin niin kallista, että harvalla siihen on varaa. Taitoa varmaan vielä löytyisi :)

Kiitos talomatkasta Ahvenanmaalle.

Anna kirjoitti...

Voi luoja miten kauniita nuo ikkunat ja kuistit ovat! :) Ehkä minullakin sitten isona. Ja oot varsinainen käsityöläinen, mä en osaa viel virkkauksen jaloa taitoa. Kovasti toivoisin osaavani niin vois tehä pitsit verhoihinkin itse..

Anneli kirjoitti...

Kylläpäs on kauniita ikkunoita !
Tuollaisen voisi ottaa vaikka koristeeksi :))

Maina kirjoitti...

Ihania ikkunoita. Osassa näyttäis olevan puhalletut lasitkin vielä. Ihania ovat talokin! Voisin asua ihan missä vaan :)
On sulla taas virkkuukoukku suihkinut!!

Eloise kirjoitti...

Onpas unelmaisia ikkunoita...! Irlannissa kuvasin ovia, Kreikassa portaita, Ahvenanmaalla olisin minäkin varmaan kuvannut ikkunoita :).

Taina kirjoitti...

Nyt kyllä pyörryn, mitä ihanuuksia, noita vpoisin tuijottaa tuntikausia. Miksei enää tehdä tuollaisia, nyt kun rahaa ja osaamista olis yllinkyllin?! Tiedän, rahan, kaikki åitää olla äärimmäisen halpaa ja tehokasta, on se vaan niiin sääli:( Ajatelkaa, jos vielä rakennettais tuommoisia, miten ihnaaa olis asua esikaupunkialueen omakotitalossa/huvilassa...joo tiedän, lentää jo liian lujaa...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos TeSa, Eve, Vaahtera-Maria, Anna, Anneli, Maina, Eloise ja Taina!
Kieltämättä alkoi mielikuvitus laukata, miten upeaa olisikaan kesäasua tuollaisten ikkunoiden takana...