maanantai 31. lokakuuta 2011

Siitä se ajatus sitten lähti...

Vuoden takaisilta Kädentaidot-messuilta ostin sinisävyistä 7 veljestä Jättiraitaa monta kerää, kun halvalla sain. Että olen moneen otteeseen katunut sulovilenmäisyyttäni, lankahan on ihan kamalan väristä!

 
Jotainhan langasta kuitenkin oli kehiteltävä, joten päätin kutaista perussukat KyJy #24:n merkeissä... Keksin kutoa kahdelta kerältä kerroksen vuorotellen ja pätkäisin likaisenvalkoiset osuudet vallan pois - ja lopputulos ei olekaan hullumpi. Oikeastaan ihan kiva! Sukkien koko on Äiti-Sisko-Veljenvaimo-Veljentytöt (37/38).

Ja siitä se ajatus sitten lähti...

 
Kun lankaa kerran piisasi, kudoin samaan syssyyn kaikki Jättiraidat pois, Veljenperheen mökkisukiksi (sävy kun menee siihen samaan farkkuteemaan). Eikä haittaa, jos pari katoaa - raidat mevät miten sattuu, mutta kantapään väri sitoo koko setin yhteen.

Ja koska yksi sukkapari riittää kuittaamaan KyJy-vaatimukset, menivät loput 2 paria Sukkasadon Hillokellariin!! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!!

Pitihän sukille sitten pieni säilytyskoppakin värkätä, että tietää mistä etsiskellä, jos alkaa mökillä varpaita uintireissun jälkeen paleltaa...

Koppa vuorattu samalla ruutupuuvillalla kuin aiemmin tehty "leipälaatikkokin", välissä tanakka silitettävä huopa. Napin ja vetskarin voi pitää auki tai kiinni, oman halun ja sisällön määrän mukaan. Pohjan koko 18*18 cm, korkeus. n. 22 cm.
Yksi asia on vuorenvarma: ei enää koskaan Jättiraitaa!

9 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Kyllä hienot sukat tulivat. Sä olet niin kekseliäs ja tuollatavoin tuli tosi kivat. Minäkään en yleensä tykkää jättiraidasta. Tuo säilytyskori vasta upea onkin ja hienosti keksitty!

Riitta kirjoitti...

Sulta ei taida ideat helpolla loppua ! Ihana tuo "korikin "
Iloa viikkoosi

Anna kirjoitti...

Siis jäätävää nainen! Teeksä mitään muuta ku kudot?! Äkkiä sulta noita valmistuu, niin ompeluksia kuin neulomisiakin! Oletko nyt töissä? Selkä kunnossa? Hauska idea toi kori! :)

Oikku kirjoitti...

Kyllä sinulla ideasuoni sykkii reippaammin kuin monella muulla! Tuon "farkkukori"-idean taidan varastaa vastaisen varalle eli meidän mökille, mutta täytteet taitaa joutua hankkimaan ostaen... siis jonkinlaisia sisätossuja tai -sukkia meinaan säilöä ovenpielessä.

Zzz kirjoitti...

No mutta, hienosti ratkaistu ja kutaistu lankavuoriongelma :) säilytysratkaisuineen kaikkineen.

Maria kirjoitti...

Vau, mahtava määrä jättiraitatöpsyjä! Kyllä nyt tarkenee talven pakkasilla ja loskilla..

ja hauska kori.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Eipä voi muuta sanoa kuin IHANA KOPPA ja IHANA KOPAN SISÄLTÖ

tarutikki kirjoitti...

Minäkin olen sitä mieltä, että sukat ovat paljon hienommat kuin tasaraitasukat. Ja säilytyskoppa on kertakaikkisen kiva idea:)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Intsu, Riitta, Anna, Oikku, Neferi, Vaahtera-Maria, Enkuli ja Tarutikki!
Kiitos kysymästä, selkä on taas kunnossa parin viikon takaisten "hoitojen" jälkeen. :o) Flunssaa pukkaa...
Sieluni silmin minäkin näen kopan mökin ovenpielessä... ;o)