maanantai 30. tammikuuta 2012

Katkarapuruukku

Päätin viikonloppuna helliä Miestä jollain hyvällä ja kivalla ruualla pitkän työputken päätteeksi (ja itseänikin, perin juurin rakkeihin kyllästyneenä).

Miehen toive oli "kevyttä ja yksinkertaista". Onnistuin mielestäni (ja Miehenkin mielestä) niin hyvin, että pistän ohjeen ihan tyrkylle...

KATKARAPURUUKKU
(ohje "omasta päästä", satsista riittää ainakin 6 henkilölle)

1 iso purjo
5-10 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
kirnuvoita
1½ dl valkoviiniä
½ kalaliemikuutio
1 prk Creme Bonjour Culinese (valkosipuli ja yrtit)
1 ruukkutilli
½ sitruunan mehu
pippuria myllystä (mihin en sitä lisäisi??)
1 pss kuorittuja katkarapuja (n. 500 g)
1 pss juustoraastetta (mozzarella)

Lisäksi
basmatiriisiä + kalaliemikuutio
esikypsennettyjä patonkeja

  • Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan kalaliemeen.
  • Kuullota purjorenkaat, valkosipulikynsiviipaleet ja kesäkurpitsakuutiot voissa kattilassa.
  • Lisää valkoviini ja murennettu kalaliemikuutionpuolikas, anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  • Lisää Creme Bonjour ja tillisilppu, lisää puolikkaan sitruunan puristettu mehu ja pyöräytä mukaan pippuria myllystä, lisää vielä sulatetut ja valutetut katkaravut - kuumenna sekoitellen, älä keitä!!
  • Jaa mömmö annoskulhoihin, ripottele juusto pinnalle.
  • Kuumenna uunissa 250 asteessa kunnes juusto ottaa nätisti väriä, samalla saat lämmitettyä patongit.
Tarjoile basmatiriisin, patongin (taivaallista liemeen dipattuna) ja valkoviinin kanssa

Ei sentään koko satsia kerralla pistelty!! Sörsseli kävi seuraavana päivänä oivalliseta kastikkeesta kalapihveille ja riitti siitä vielä lämpöisille voileivillekin...

Nam-nam!!

PS. Koira-asiaan palaan varattuani ajan eläinlääkärille. Kommenttina kommentteihin: surkeista tuloksista huolimatta jotain uskon kuitenkin koirien käyttäytymisestä (ja ihmistenkin) tietäväni, joulun alla tuli 25 koirailuvuotta täyteen tämän rodun kanssa (kasvatustiedettä olen opiskellut vain 40 ov.).

7 kommenttia:

Eloise kirjoitti...

Kuulostaapa sellaiselta, että ohjeen kopsaan ja omalle miehellenikin sitä tarjoan sopivan tilaisuuden tullen :)
Kuulostat erittäin kokeneelta koiraihmiseltä,20-vuotta koiria ( vieläpä samaa rotua!) antaa sellaisen pätevyyden, jota ei kirjoista lukemalla voi saada!

Eloise kirjoitti...

eikun siis 25-v.

Enya kirjoitti...

Herkullinen ohje. Täytyypä testata!

Konnadonna kirjoitti...

Kiitos herkullisesta ohjeesta, täytyy kokeilla ensi tilassa:)

Anna kirjoitti...

Jos söisin katkiksia niin varmasti kokeilisin :) Heitin pienen haasteen sulle ;)

Taina kirjoitti...

Vaikuttaa herkulliselta:) Juu kyllä se on elukoiden kanssa oltava myös järki kädessä ja aina menee raja, jossain. Päätökset suuntaan ja toiseen on tehtävä itse, itse niiden kanssa on elettäväkin.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Eloise, Enya, Konnadonna, Anna ja Taina! :o)