perjantai 4. maaliskuuta 2011

Hyvänmielenkierrätystä

Että voi ihmiselle tulla hyvä mieli kummallisista asioista!

 
Mies luki pari viikkoa sitten lehdestä juttua miekkosesta, joka alkoi eläkkeelle jäätyään kerätä mainoskyniä, parissa vuodessa niitä oli kertynyt parituhatta. Jutun lopussa mainittiin, että kyniä voi lähetellä + osoite. Mies harmitteli, että oli ihan vastikään siivonnut työhuonetta ja heittänyt viitisenkymmentä toimivaa kuivamustekynää roskiin tarpeettomina.
- "Jäikös niitä vielä?", kysäisin.
- "Kai niitä muutamia jäi.", vastasi Mies.
- "No lähetä sitten ainakin ne, ainahan niitä uusia vaivoiksi kertyy!", kehoitin.
Mies kaiveli nurkat, melkein 20 löytyi - osa ehkä jopa "harvinaisuuksia" ( = tosi vanhoja yrityksistä, joita ei enää edes ole).

 
Oulusta tuli Miehelle kortti kommentilla "Kiitos kynistä!".
Että tuntui mukavalta, pari päivää on vaan hymyilyttänyt!

Ehkei hyväntuulenlähettiläs pistä pahakseen, vaikka julkaisenkin tässä osoitetiedot, johon kyniä toimitella?!
Lauri Kauppi
Rommakkokatu 5 C 15
90120 Oulu

 
Serkkutyttö rakentaa omakotitaloa vanhempieni nurkille. Oli kysäissyt Äidiltäni, josko minulta joutaisi vanhoja sisustuslehtiä, inspiraatiolähteeksi. Olen jo jonkun aikaa tuskaillut lehtipinojani: ei vanhoja lehtiä tule uudestaan luettua, mutta ei niitä raaskisi poiskaan heittää. Mieluusti annan eteenpäin, jos joku niitä vielä silmäilee!!

Kaapista löytyi 11 vuosikertaa Talo&Koti -lehteä, kaikki ihan ensimmäisestä numerosta alkaen! Ihkaensimmäisessä pääkirjoituksessa sanotaan:
"Kädessäsi on ensimmäinen Talo&Koti -lehti.--- Me teemme töitä sen eteen, että Talo&Koti -lehdestä tulee jokaisen asumisesta ja sisutamisesta kiinnostuneen toivelehti. --- Toivomme, että lehtemme on Sinulle ehtymätön idealähde, avain parempaan ja kauniimpaan asumiseen. --- Talo&Koti -lehti puhuu kestävän sisustamisen puolesta. --- Lämpö, kodikkuus ja pehmeys ovat avainsanojamme."

Näiden lupausten jälkeen voinen olettaa, että vielä 10 vuodenkin takaiset lehdet ovat ihan erinomaisen käyttökelpoisia??

Lehdet mahtuivat juuri ja juuri Pirkka-kestokassiin! Toivottavasti sangat kestävät 25,4 kg:n painon, kun raahaan viikonloppuna satsin Serkkuplikalle!

Ja taas tuli hyvä mieli, kun sain pitkän pätkän hyllyä tyhjäksi!

4 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Hieno juttu tuo kynien lahjoitus.Taisin muuten itse lukea samaisesta keräilijästä.

Itselläni kertyy myös mainoskyniä työn kautta,mutta taitavat olla kaikki käytössä.Usein unohtelen kyniä asiakkaiden luo,ja sekös harmittaa jos sattuu olemaan vielä kynä joka on ollut hyvä käytössä.Kyllä kynisssäkin on eroja.

Mahtavan kasan lehtiä annat,varmasti paljon inspiraation lähteitä löytyy.
Täällä harrastetaan vanhojen lehtien katsauksia.Minusta on mukava kertailla vanhoja juttuja.Paljon on lehtiä kertynyt kaappiin,osa varmaan joutaisi kiertoon,muttei tule vietyä mihinkään.

päivänjatkoja sinne.

Mäntylän Mummi kirjoitti...

Loistavanupeaa kierrätystä ja hyvää tahtoa ! Hyvähyvä =D

Villasukka kirjoitti...

Tuollaisesta tulee aina hyvälle mielelle, kun voi olla avuksi toiselle ja piristää toisen päivää. Tykkään :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos JaanaElina, Aila ja Villasukka!
Kyllä se suurin ilo usein tulee niistä pienimmistä asioista! :o)

Ulkolaisia sisustuslehtiä tulee selailtua useampaan kertaan ja vielä vuosienkin päästä, mutta kyllä nämä kotimaiset tuppaavat jäämään vain kaapintäytteeksi. Viime aikoina olenkin laittanut ne luettuani suoraan kiertoon, Äidille, Anopille jne, mutta vahaa varastoa on vielä(kin) jäljellä...

Olen vienyt lehtinippuja (lähinnä Kotivinkkejä) päiväkotiin, ottivat mielellään askartelumateriaaliksi.