perjantai 25. maaliskuuta 2011

Unelma

Boknäs on aloittanut Eliel Saarisen suunnitteleman huonekalumalliston jälleenmyynnin muutama viikko sitten. (Kuvassa Saarisen kodin ruokapöytä ja tuolit.)

Tertimäellä, Pohjois-Savon Vehmersalmella saksalaissyntyinen puuseppä Lutz Reinhardt (1953-2009) valmisti Eliel Saarinen -mallistoa yksinoikeudella julkisiin tiloihin tilaustyönä, mm. ainakin kuuteen  suurlähetystöön maailmalla. Nyt toimintaa jatkuu - edelleen käsityönä - Kuopion Vehmersalmella Adelta Furniture Vision Oy:n voimin.

Ja jatkossa kalusteita voi siis ostaa myös rahvas Boknäsin myymälöistä!!

Olen kovin mieltynyt Eliel Saarisen tyyliin, viime kesäinen retki Hvitträskiin vain vahvisti ihastusta. (Kuvassa Hvitträskin valkoinen sohvakalusto.)

 

Voi miten haaveilenkaan Boyschool -kalustosta ruokailuhuoneeseen!! Eliel Saarinen suunnitteli kalusteet Cranbrookin akatemiaan Chicagoon 1928.

Mutta haaveeksi hankinta jääkin, budjettini ei ikinä veny tähän unelmaan! Tammipöytä (100*210 cm) maksaa 5.200 eur ja nahkaverhoillut tuolit käsinojin 1.250 eur/kpl, ilman käsinojia 1.100 eur/kpl. 12 hengen kalusto maksaisi siis 18.700 euroa.

Onkohan Vehmersalmella tehtaanmyymälää...?

Lähteet: Koti ja Keittiö 4/2011, Adelta Furniture Vision ja Boknäs. (Kuvassa Saarisen Sininen sohvakalusto.)

9 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Hyi mikä hinta. Rahvaalla on kyllä matti kukkarossa noilla hinnoilla. Mukavaa viikonloppua!

Aija kirjoitti...

Noi ylimmät on samanlaiset joita näin mormonitemppelissä Espoossa. Tai siis että sinne oli ymmärtääkseni hankittu jostain suomalaiselta puusepältä noi huonekalut ja paljon oli juuri tuon kaltaisia.

Kirsikka kirjoitti...

Uh, hyvät on hinnat:). Ja IHANA se valkoinen sohvakalusto.

intsu kirjoitti...

Ihania kalusteita,mutta,mutta ,kyllä kauhee hinta...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiito Villasukka, Aija, Kirsikka ja Intsu!
Tyyristä on!! Mutta niin ihania...

Aija!
Adeltan referenssiluettelossa mainitaan The Church of Latter-day Saints, Helsingin ja Kööpenhaminan temppeleissä on Saarisen kalusteita, Suomessa tehtynä saksalaisen puusepän aikoina, oletan.

Aija kirjoitti...

Ahaa, no en sitten ihan väärässä ollut. Että Köpiksessäkin. Miksköhän mormonit tykkää Saarisen kalusteista?

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Ainakin se kertoo siitä, että mormoneilla on rahaa!!
Mormonit ovat moniavioisia, ehkä heitä viehättää Hvitträskin vaimokierrätys: Eliel Saarisen vaimohan avioitui Herman Geselliuksen kanssa samana päivänä 6.3.1904, kun Saarinen avioitui Geseliuksen sisaren Lojan kanssa.
No, kunhan nyt vaan tuli mieleeni... ;o)

Irma kirjoitti...

Vieläkö unelmoit Saarisen Cranbrook ruokailuryhmästä? Minulla on sellainen ja kyllä se ihana on. Mutta kun elämä kulkee vääjäämätöntä kulkuaan, joskus tulee aika luopua sellaisestakin, mitä kovasti rakastaa. Oletko oikeasti kiinnostunut? Haluatko kuvia?

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Irma, kiitos tarjouksesta! Unelmoin yhä - ja pelkään unelmaksi jäävänkin.
Eilen kävi Kolmosputken mies pannuhuoneessa ja seuraavaksi taidamme unelmoida - pakon edessä - uudesta lämmitysjärjestelmästä.