torstai 24. maaliskuuta 2011

Lämpöaaltoja

Mies taisi suihkutellessaan mieltyä lämpöiseen lattiaan! Näin nimittäin Miehen aamulla ropeltavan keittiön ajastimella toimivaa lattialämmityssysteemiä - illalla kotiin palatessa lattia HEHKUI! Kuin välimerellisellä rantahietikolla olisi astellut...

Pitkään olen valitellut keittiön lattian olevan kylmä, varpaita paleltaa - ei toimi lämmitys niin kuin pitäisi. Mies on yhtä usein (lämpöisissä tohveleissaan teputellen) sanonut, ettei häntä palella, villasukkia lisäämällä ongelma ratkeaa. Laitetta tutkittuaan myönsi sentään säätöjen olleen aivan keturallaan - vaikkeivat ne nytkään kohdillaan ole. Parempi kuitenkin näin (sanoo hän, joka EI maksa koskaan sähkölaskua).

Illan pysyttelin tiukasti kyökin puolella. Mitäkö tein? IHAILIN, lämpöä ja lattiaa!
(Kuvan matto sijaitsee lieden edessä, ilman sitä en hellan edessä suostu hääräämään - en luovu, vaikka lattia nyt ja jatkossa lämpöisempi onkin).

Rakastan keittiömme laatoitusta, mielestäni se on täydelllinen! Tavoittelin vanhan ranskalisen tai italialaisen rustiikkisen luonnonkivilattian tunnelmaa, ja sellaisen sain. Laatoittaja ei todennäköisesti tietoisesti tavoitellut hieman epätasalaatuista saumanleveyttä tai muutamia hieman kohollaan olevia laatankulmia. Mutta juuri ne ovat mielestäni ne parhaat palat! Eivät ne juuri silmään näy, mutta tunnen ne liu'uttaessani villasukkaista jalkaani laattapintaa pitkin. Saan niistä mielihyvänväristyksiä.

Aikani laattoja tuijoteltuani muistin vinkin, jota päätinkin sitten kokeilla samoin tein: laattasaumojen pesu Coca-Colalla!! Ei kun Cocis-kaupoille - eikä mitään lightin luirua, vaan kunnon kamaa hampaissa rahisevine sokereineen!!

Saumat ovat päässeet kohtuullisen kurjan näköisiksi erityisesti piskien ruokailupaikan edustalla. Mies oli aika epäuskoinen lorotellessani kolajuomaa pitkin lattioita - epäili vain jäävänsä aamulla sukistaan kiinni aamukahvia keitellessään. Pöh, jos tämä aine sulattaa rautanaulatkin, kai se nyt saumatkin puhdistaa!

Ja toden totta! Kyllähän lattia kirkastui, vaikkei lopputulos tv-shopin esittelypätkään kelpaisikaan. Taidan sittenkin mennä vielä ostamaan Sini-tuotteen saumaharjan, jota Veljenvaimo kovin kehui. Tai mitenköhän ne toimisivat yhdessä??

Uudet pesuaineet pitää kuitenkin ostaa, pullonpohjat juotiin saunassa.

4 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

No tuohan on kiva vinkki.Näin jossain siivousohjelmassa,että kokiksella vessan pyttyä pestiin,mutta että laatatkin puhdistuu.Pitänee kokeilla.

Lattialämpö on luksusta.Meillä se on ainoastaan saunatiloissa,kodinhoitohuoneessa ja vessassa.Muuallekin sen nyt laittaisin,jos taloa tekisin.

Upea lattia onkin.

intsu kirjoitti...

Kyllä tosi on,että lattialämpö on luxusta! meillä oli niin kuuma yhtenä päivän,että säädin lattialämpöä pienemmälle. (älköön vaan kukaan uskaltako sanoa,että se on tämä ikä,kun kuumottaa)No huomisin oli niin kylmät lattiat ja niin säädin takaisin lämpimämmäksi. Kyllä lämpö on vaan ihanaa.

Anneli kirjoitti...

No johan on !
Coca cola pesuaineena. Pitääköhän minunkin kokeilla :D

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos JaanaElina, Intsu ja Anneli!
Lisää Cociksen makuisia siivous- ja muitakin vinkkejä löytyy tekstissä olevan linkin takaa. :o)