maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kesätyynyt

 
Koska viikonloppuna siirryttiin kesäaikaan, katsoin kesään valmistautumisen olevan kaikilla muillakin tavoin ajankohtaista!!

Ensin ajattelin kohentaa grillikatoksen ilmettä, mutta lumipyry ei houkutellut ravaamaan pirtin ja pihamaan väliä. Seuraavaksi suunnittelin sisustavani kuistin uuteen uskoon, mutten tarjennutkaan - eikä ikkunoitakaan viitsi lumisateella pestä. Viimein keksin mökkikopan!

Kesämökkikoppa on ollut lähtökuopissaan vuodenvaihteesta alkaen. Koppa on pyykkikori, johon kerätään pitkin vuotta mökille meneviä tavaroita: tekstiilejä, astioita, kirjoja, lehtiä... Josko sitten sinne jotain?

 
H&M Homen alesta tilasin taannoin pari keittiöpyyhettä tyynykankaiksi, nyt modifioin ne mökkikäyttöön. Lisäksi päivitin Sokokselta ostamaani tikattua tyynynpäällistä, jonka vetoketju oli jo uutena rikki. Huomasin asian tietty vasta kotona, enkä viitsinyt valittaa, kun alekorista sen löysin.

Takapuolen raitakangas on Finlayson-puuvillaa, ABC-kangas Sokoksen löytöpisteestä bongattu valmisverho. Kaikissa päällisissä vetoketju on piilossa pienen läpän alla - kevään tyynykurssilla opittu taito!

Mökkisohva on luonnonvalkoinen, toisin kuin tämä koirien sohva. Ajattelin päivittää tulevana suvena mökkitekstiilit pellavan värisiksi, mutta sohvan päällistä en sentään aio vaihtaa. Aivan liian iso homma, kun mökillä käydään vain jokusen kerran kesässä ja nykyinen on hyväkuntoinen. Mutta tyynyjä voisin tehdä vielä lisää ja keinutuolimaton, kenties verhotkin...

PS. Koristetyynyjen sisätyynynä ihan paras on JYSKissä myytävät höyhentyynyt!! Muotoutuvat parhaiten niin sohvalle kuin niskankin alle sohvalla röhnöttäessä. Kannattaa valita 5 cm kanttiinsa isompi kuin tyynynpäällinen, näyttää muhkeamalta ja täytettä tulee kulmiin asti.

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Hienot tyynynpäälliset tuli. Olisi kiva oppia laittamaan tuollainen vetoketju tyynyyn. Onko vaikeeta? Mukavaa alkanutta viikkoa :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Villasukka!
Ei ole vaikeaa ollenkaan, itse asiassa paljon helpompi ja siistimpi tapa kuin ne monet muut aiemmat yritelmäni!
Voisin yrittää kuvata vaiheet sitten kun teen seuraavan kerran tyynynpäällisiä...

Oikku kirjoitti...

Kivat tyynyt! Mutta H&M:llä on tainnut mennä meijeri ja päiväkirja sekaisin, kun tuoretta maitoa kai saanee edelleen meijeristä.....(dairy, ei diary).

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Oikku!
Joku hahmotushäiriö taitaa itseänikin vaivata - tajusi asian vasta kommenttisi jälkeen, vaikka se suorastaan kirkuu keskellä tyynyä!